Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Można śmigać nawet jak czerwona się pali, ale na Twoim miejscu bym to skasował ze zmianą oleju, po co wieszać jakieś kartki na silniku, albo zapisywać gdzieś stan licznika jak można obserwować wskaźniki...
Opublikowano

wymiana oleju i ewentualnie sprawdzenie i wymiana pozostałych płynów eksploatacyjnych ,

zmień tytuł bo zaraz temat zostanie pewnie zamknięty

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
dzieki, bylem to skasowac zaplaciclem 20zl

A po co Kolego płacisz-lepiej te 20 złociszy było wydać na browca !!! To się kasuje samemu !!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nic sie niemartw wpisz w wyszukiwarke kasowanie inspekcji, i następny raz sobie sam skasujesz.... poczytasz troche to znajdziesz :cool2:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
dobrze. Czytam wasze wypowiedzi i próbuję sam skasować inspekcję i ikonę zegara. Za cholerę nie wychodzi mi to, myk z drzwiami przerobiłem, dalej nic, kolejność zworka - stacyjka, stacyjka - zworka dalej nic. Zielone światełka wszystkie świecą, a z nimi "inspekcja" co robić? :evil:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
kolego ja w 518 robiłem tak brałem kontrolkę do pinu 7 i dotykałem do masy (nie trzymałem tylko dotykałem takimi impulsami) i wszystko się pięknie skasowało
Opublikowano

W samochodach tej marki występują dwa wskazania serwisowe sygnalizowane na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu. Są to wymiana oleju oraz przegląd okresowy. W miarę upływu czasu lub po danym przebiegu, na linijce gasną lampki zielone, potem zapala się żółta, a po niej czerwona.

Wymiana oleju

1. Podłączyć kontrolkę pomiędzy zacisk 7 w gnieździe diagnostycznym a masę pojazdu.

2. Włączyć zapłon.

3. Odczekać 3 sekundy, aż zapalą się wszystkie zielone lampki.

4. Wyłączyć zapłon, odłączyć kontrolkę.

Kasowanie inspekcji

1. Podłączyć kontrolkę pomiędzy zacisk 7 w gnieździe diagnostycznym a masę pojazdu.

2. Włączyć zapłon.

3. Odczekać 12 sekund, aż zapalą się wszystkie zielone lampki.

4. Wyłączyć zapłon, odłączyć kontrolkę.

Pozdrowienia.

Opublikowano
Tylko nie zawsze to działa u mnie przykładowo robiłem tak jak jest napisane w tej instrukcji i nic ale zamiast trzymać cały czas dotykałem do masy kilka razy szybko i wszystko pięknie się skasowało.