Skocz do zawartości

316 m43 - co to za plastikowa rurka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam w silniku 316i m43 jest mala plastikowa rurka sluzaca do podłaczenia weza z chłodnicy, nie wiecie moze jak to sie dokładnie nazywa?? a moze macie jakis namiar na cos takiego zeby kupic. prosz o pomoc!!

_______

Wiem, że stary, ale proszę o poprawne tytułowanie wątków! Format tytułowania do przeczytania na górze działu. Pozdrawiam /mattiss

Opublikowano

Czy ta rurka znajduje się w bloku?

http://www.allegro.pl/item983411888_kruciec_wody_przewod_bmw_e36_m40_316_318_1_6_1_8.html#gallery

Coś takiego jak to z dołu na zdjęciu? Dostępne tylko w serwisie. Polecam bo koszt to jakieś 50zł wiem bo kupowałem a zawsze pewność że jest dobre,

Opublikowano
Pusta bo ktoś wymontował termostat pewnie i jeżdził bez tego a krótsza bo znając życie ułamała sie komuś lub przy zakładaniu opaski za mocno sciągnął i pekła więc nieco skrócił...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
moze koledze chodzi o króciec kołnierz wody tylko ze on znajduje sie po prawej stronie bloku, ten faktycznie jest krotki znajduje sie obok filtra oleju a raczej za nim idac w strone podszybia, cena tego kolnierza rozna ale ja ostatnio za 45 zeta kupilem chociaz widzialem tez po 75 i wiecej
Opublikowano

ja nawet koledze pomogę i wstawię rysunek jak to problem na linka kliknąć ;)

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/c/x/0.png

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano (edytowane)
to jest kruciec wody, na rysunku to jest nr 7. dzieki wam wielkie, pozdrawiam Edytowane przez suchy 316i
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jest to na bank obudowa teromstatu. od 94 rocznika termostat jest zalewany w kolanko i jego koszt to ok 120zl.
Opublikowano
od 94 rocznika termostat jest zalewany w kolanko

bzdura - jest rozbieralny - ale samego wkładu nie da się kupić

koszt to ok 120zl.

ceny za nowy na allegro zaczynają się od 72 zł więc nie strasz ludzi :nienie:

a tak do rzeczy to kolega nawet nie raczył zerknąć na rysunek pisze w odpowiedzi nr.7 a termostat jest na rys. pod nr.5 :mad2:

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)