Skocz do zawartości

Carsoft 6.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja też bardzo chętnie kupie takie urządzonko także jest pare osób chętnych.
  • Odpowiedzi 230
  • Wyświetleń 153,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jestem nastepny w kolejce, chetny do kupienia interfejsu.
Opublikowano

I ja...

I ja... ... o ile zagra z moim E36 M40 316i

:mrgreen:

Zdaje się że zamówień już sporo !

Opublikowano
Chętnie bym się przyłączył do kolejki po interfejs :modlitwa:
Opublikowano
Moze maly OT ale sobie pozwole bo wydaje mi sie ze wazne Very Happy

Udalo mi sie odpalic Carsoft'a 6.1 podlaczonego przez interface KKL (np taki do VAGow) zdiagnozowalem w ten sposob E39 520i '98, E39 530D '01, E38 jakis Diesel '98, czyli czyta zarowno auta ktore maja tylko OBD2 jak i te z 20pinowka pod maska (nie wazne czy jest pin 15 czy nie) Very Happy

Na E39 520i '98 udalo mi sie nawet zobaczyc Live Data z DME

W autach z samym OBD2 bez przerabiania wtyczki czyta tylko DME, ale po przelozeniu pinu 7 na 8 czyta reszte modolow.

mógłbyś naskrobac dokładniejszy opisy?(co kupić, gdzie podłączyć), a może zostałbyś "producentem" zestawu do diagnozowaniem BMW? :mrgreen:

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
A moze ktos napisac co jest nie tak z tymi zestawami z allegro opisuja ze mozna sprawdzic bledy, skasowac poduche itd czyli zdiagnozowac autko moje to 1,6 m40 i daja na to 2 lata gwarancji to jak to jest w koncu czy to wogole nie dziala czy mozna sie tym pobawic i sprawdzic bledy. 150 zl to nie jest w koncu tak duzo moze ktos opisze doswiadczenia z tym sprzetem.
Opublikowano
Ty tak, ale na nowszych bemkach to już nie działa
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
  • Autor
A moze ktos napisac co jest nie tak z tymi zestawami z allegro opisuja ze mozna sprawdzic bledy, skasowac poduche itd czyli zdiagnozowac autko moje to 1,6 m40 i daja na to 2 lata gwarancji to jak to jest w koncu czy to wogole nie dziala czy mozna sie tym pobawic i sprawdzic bledy. 150 zl to nie jest w koncu tak duzo moze ktos opisze doswiadczenia z tym sprzetem.

Było już na forum, poszukaj, poczytaj.

Interfejsy być może a raczej napewno sobie poradzą z odczytem i kasowaniem błędów w aucie, niestety oprogramowanie które jest dołączane do nich nie daje sobie z tym rady.

No chyba że dają do tego interfejsu np. Carsoft 5, 6, co w takiej cenie jest niemożliwe i przy okazji jest PIRACTWEM :wink:

A wracając do interfejsu dla Carsofta to realne koszty zrobienia takiego interfejsu wliczając w to częsci i pracę to wg. mnie ok. 300 PLN i to w przypadku zrobienia fabrycznie płytek drukowanych z metalizacją otworów. W przypadku robienia płytek domowymi sposobami cena wzrasta do 400 PLN. Oczywiście mowa o kompletnym urządzeniu razem z kablami i wtyczka BMW, jeżeli potrzeba jeszcze kabel OBD2 to jakieś 50 PLN więcej.

Wtedy można by powiedzieć że opłaca się takie urządzonko zrobić, oczywiście tylko dla przyjaciół :wink:

Cena była by niższa gdyby ktoś poprostu nie miał nic innego do roboty czyli brak jakichkolwiek zajęć i obowiązków i zajął sie robieniem czegoś takiego. Ale z drugiej strony nikt tego za prawie darmo robił nie będzie ;)

Opublikowano
Sorki troche juz o tym poczytalem to znaczy ze sprzedaja sprzet bez odpowiedniego programu ale podobno dziala ze starszymi carsoft-ami wiec moze do amatorskiej zabawy wystarczy. Mi wystarczy zeby wyswietlil bledy silnika i w razie czego je wywalił.
Opublikowano
mógłbyś naskrobac dokładniejszy opisy?(co kupić, gdzie podłączyć), a może zostałbyś "producentem" zestawu do diagnozowaniem BMW? :mrgreen:

1. zakupic interfejs OBDII z dwoma liniami K (KKL) (np. taki Allegro)

2. dokupic sobie ew. 20pin wtyk BMW (Allegro)

3. do wtyczki dokladamy 8 pin i mostkujemy go z 7 (dla aut od 2000 w gore)

4. pinout dla okraglego gniazda po maska:

pin 14 - zasilanie "+"

pin 15 - linia "L"

pin 17 i 20 - linia "K" (mostkujemy)

pin 19 - masa

5. sciagamy Carsoft'a 6.1 z witamina Carsoft

6. podlaczamy kable, odpalamy CS i dzialamy

Opublikowano
Ale czytaki interfejs zadziala z E36 97r. ? Szukalem interfejsu do tego modelu i wszystkie sie koncza na 96r.
Opublikowano
Ale czytaki interfejs zadziala z E36 97r. ? Szukalem interfejsu do tego modelu i wszystkie sie koncza na 96r.

To co opisalem wyprobowalem na 3ch autach E39 530D '00, E39 520i '98 i jakies E38 benzyna '99 i dziala

Opublikowano

Witam

Zamowilem interfejs polecany przez kolege z allegro + kabel + wtyczka cena 187 zl z wysylka. Rozmawialem z czlowiekiem ktory to sprzedaje i potwierdzil ze bedzie dzialac z Carsoftem 6.1.Wedlug niego powinno wszystko dzialac Live Data rowniez.Bede mial ten interfejs za 2 - 3 dni wtedy napisze dokladniej czy dziala i jak dziala :)

Pozdrawiam

Opublikowano
A co z tym Carsoft'em 6.1 do którego dał link pSyl0 działa ?

To wersja pełna czy demo?

Jest to pelna juz dowitaminizowana wersja CS

Opublikowano

Witam

Odebralem dzisiaj interfejsik :) i Dziala !!! :) Skasowalem sobie blad poduszki :) Odczytalem DDE itp , mialem problem z ABS/ASC niemoze sie skomunikowac z modulem :( niewiem dlaczego bo systemy dzialaja OK. Ciekawostka jest LiveData DME pokazuje temperature silnika , obroty i inne ciekawe zeczy. Niemoglem odczytac LiveData DDE pokazywalo mi same 0 :( tez niewiem dlaczego. Moze ktos zna was stronke z opisami systemow chodzi o te skroty DDE itp oraz czy mozna skasowac OIL Servic przez CarSoft.Moje autko to E-36 Coupe 1997 silnik M52.Program Carsoft 6.1 SP4

Pozdrawiam

Opublikowano

A po co ten 20 pinowy wtyk przeciez mozna po prostu podłączyć kabelki w miejsca w złączu diagnostycznym szkoda 50zl. Ciekawe czy u mnie tez bedzie dzialal ten zestaw mam m40 z 1993 roku. Jeszcze mam jeden problem mam laptopa ale nie mam portu com jestem cienki w tym temacie czy mozna uzyc przejsciówki z USB albo dokupić port COM??

naprzykład jakby użyć takiej przejściówki http://allegro.pl/show_item.php?item=83743717

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam - podepne sie pod ten temat :)

mam wielka prośbe do wszytskich ktorzy przeprowadzaja sobie diagnostyke auta zeby podali mi informacje jaki kabel kupic jaki program itd.

posiadam bmw e36 316 m43 1993r.

z gory dzieki za wszelkie informacje :)

Opublikowano
Odebralem dzisiaj interfejsik :) i Dziala !!! :)

Czy to ma być interfejsik OBDII VAG, do którego aukcji prowadzi link, czy interfejsik z przeznaczeniem do BMW?

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
No wlasnie bo pytalem sie tego gostka od OBD2 i napisal ze do bmw nie pasuje.
Opublikowano
Witam

Odebralem dzisiaj interfejsik :) i Dziala !!! :) Skasowalem sobie blad poduszki :) Odczytalem DDE itp , mialem problem z ABS/ASC niemoze sie skomunikowac z modulem :( niewiem dlaczego bo systemy dzialaja OK. Ciekawostka jest LiveData DME pokazuje temperature silnika , obroty i inne ciekawe zeczy. Niemoglem odczytac LiveData DDE pokazywalo mi same 0 :( tez niewiem dlaczego. Moze ktos zna was stronke z opisami systemow chodzi o te skroty DDE itp oraz czy mozna skasowac OIL Servic przez CarSoft.Moje autko to E-36 Coupe 1997 silnik M52.Program Carsoft 6.1 SP4

Pozdrawiam

1. Jak nie działa, to się spytaj sprzedawcy ;)

2. Łączysz się pewnie po złączu OBD, tak wynika mi z interface który kupiłeś i pewne rzeczy mogą nie chodzić, bo do nich jest dostęp tylko poprzez złącze BMW

3. http://www.mbmw.com/bmw_technical_acronyms.htm

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czy podpowie mi ktos jak mozna sciagnac tego CARSOFT-a 6.5 z tej fajnej strinki, bo w zaden sposob nie mog:(

Prosze o pomoc!!!

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Klikasz na ten link : http://spidometrs.ru/index.php?option=com_docman&task=docclick&Itemid=65&bid=44&limitstart=0&limit=5 i zaznaczasz opcje "Я согласен" , domyślnie jest zaznaczona "Я не согласен" i potem klikasz na button z napisem "kliknitje dlja prodołżjeńja" i zaczyna Ci sie sciąganie :wink: