Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie .mam Bmw E39 2.8 Automat i od pewniego czasu autko dziwnie się zachowuje.tzn.

podczas powolnej jazdy autko nagle gaśnie -później ciezko je zapalić dopiero za 3 razem a jak zapali to przez pierwsze kilka sekund nierówno pracuje a jak jedzie to jakby mocy brakowało. po jakims czasie wszystko wraca do normy i jest OK.dzieje mi się to średnio 2 razy dziennie.mam czy ktoś miał podobny problem? co to może być.???pomocy

Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano

rozmawiałem już z gościem od kompa.ale nie pojawia się żaden błąd po prostu auto gaśnie.dziś znów ok 3 razy.Czy jeśli auto gaśnie to zostanie jakiś ślad w kompie dlaczego to się stało???

chciałbym najpierw wyeliminować wszystkie możliwe przyczyny.ale wszystko wydaje się być ok.

Opublikowano

Taki objaw może powodować czujnik położenia wałka rozrządu.

Coś nie chce mi się wierzyć że komputer nie pokazuje żadnych błędów przy takich objawach.

Opublikowano
Tzn rozmawiałem z gościem od kompa ale jeszcze nie podłączałem.chciałem najpierw wyeliminować wszystkie inne przyczyny takie jak świece . filtry itp.widze że jednak musze jechać na kompa.
Opublikowano

Witam.

Z tego co piszesz to wygląda na to że masz problem z podawaniem paliwa do wtrysków, sprawdz, podłącz ciśnieniomiesz na magistrali asilającej wtryski i obserwuj podczas pracy jak zachowuje się ciśnienie paliwa, a potem szukaj w zaworach i sterowaniu, może masz jakąś przerwę pojawiającą sie okresowo sprawdz połączenia.

Józef

Opublikowano

Witam,

miesiąc temu miałem dokładnie to samo! W moim przypadku komputer wskazał na czujnik położenia wału. Wymiana na nowy i po problemie.

Opublikowano
99% ze to czujnik polozenia walu korbowego. tak sie dzieje. czasami nawet podczas jazdy potrafi dobrze szarpnac pewno.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Też to przerabiałem, czujnik położenia wału :( Koszt nowego 240zeta (SIEMENS). Wymiana samemu w 15 minut :D

Kolego jak go wymienić u mnie obok czujnika jest jakiś wąż i zaraz za nim filtr oleju możesz pomóc?

brokat_
Opublikowano
witam.wczoraj rozwiązałem problem.na kompie wykazało .czujnik położenia wału korbowego. wymieniłem i inne autko.w końcu jeździ.aby wymienic musiałem odkręcić osłonę wraz z filtrem oleji bo mi ręka nie wchodziła pod kolektor.później troszkę zabawy z wtyczkami ale jakoś urobiłem.pozdrowionka i dzięki za pomoc