Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lukasz ma racje

dostac ZIMMERMANNA w Polsce to zaden problem, tylko kwestia finansowa troche boli

ale warto

.: www.tuning-studio.pl :.

ALUFELGI * LAMPY * LUSTERKA * NEONY * STROBOSKOPY

HAMULCE * TŁUMIKI * AMORTYZATORY * SPRĘZYNY * FILTRY * OLEJE

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie!

Pozwoliłem sobie podłączyć sie do tematu, bo pilnie chcę zamówić Tarcze Zimmermann i Klocki EBC Green Stuff. Przód i Tył.

Słyszałem z wileu źródeł, że te tarcze są bardzo dobre, a te klocki są właśnie odpowiednie do tych tarcz.

Ale dziś w Berlinie znajomemu w podobno najlepszej firmie w okolicy, robiącej między innymi hamulce, powiedziano, ze w zadnym wypadku nie powinienem montować tych klocków do tych tarcz. Niby chodziło o jakieś różnice twardości i zaproponowano inne klocki (połowe tańsze) :nienie:

- dokładnie nie wiem o co chodzi, bo ów znajomy za bardzo w temacie nie jest, wiec nawet nie zapytał jakie to klocki mu zaoferowano.

Czy faktycznie jest coś na rzeczy z ta twardością? Czy gość z tamtego, niby dobrego warsztatu, chciał sprzedać co miał akurat na półce?

Pozdrawiam.

Respekt.
Opublikowano

mi tez odradzali ta kombinacje i to sklepy zajmujace sie tylko hamulcami

(w Niemczech). Zrezygnowalem i zalozylem OEM.

Bede zmienial klocki niedlugo i teraz zmienie na green stuff.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nikt nie jeździ na Zimmermann + EBC Green Stuff ? :modlitwa: Nikt mi nie napisze czy sie coś dzieje? To dlaczego tak zachwala sie taką kombinacje?
Respekt.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Moje 3 grosze:

- tarcze ATE sport

- klocki TEXTAR

Teraz wiem,ze nie ma sensu nacinanych ATE Sport, bo nie poprawia skutecznosci, aczkolwiek nie naleze do kierowcow, ktorzy grzecznie sie poruszaja i "hamuja zadko powoli". :twisted2:

Klocki textar mialem oryginalnie zamontowane, wiec nie zmienialem. Jedyny strach to byla wizja piszczenia przy hamowaniu, czego strasznie nienawidze. W przypadku obu ten efekt nie wystepuje. Na razie zrobilem juz okolo 25.000 na tym zestawie w miescie i w trasie.

Osobiscie polecam :)

Opublikowano

Witam,

załuż sobie ATE tarcze plus klocki też ATE i bedziesz zadowolony. Ja miałem takie zestawy w porzednich autach i spisywały się rewelacyjnie.