Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam BMW 528i (E 39) z radiem CD Business RDS. Po każdym wyłaczeniu zapłonu muszę na nowo ustawiać Balans i Fader, ponieważ wcześniej nastawione wartości samoczynnie się kasują. Znalazłem kilka postów użytkowników z tym samym problemem - ale niestety żadnego rozwiązania :(

Proszę o jakiekolwiek pomysły na rozwiązanie tego (strasznie denerwującego) problemu.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich użytkowników BMW !!

Opublikowano
Hmmmm.... dziwna sprawa, moj ziom mial to samo w e39 525tds 1997 tyko ze on mial radio na kasete, byl z tym w serwisie i jedyne co mu powiedzieli to zmiana radia, oczywiscie na cd, kasetke zostawil im w rozliczneniu. Po problemie, ale za jaka cene! :shock:
BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano
Witam !

Mam BMW 528i (E 39) z radiem CD Business RDS. Po każdym wyłaczeniu zapłonu muszę na nowo ustawiać Balans i Fader, ponieważ wcześniej nastawione wartości samoczynnie się kasują.

Ten sam problem :( moze obejdzie sie bez wymiany radia?

Czy ktos ma jakispomysl??

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem ale z glosnoscia jak wsiadam, audio gra glolsniej niz bym chcial . Jesli chodzi o balance i fader to mam ustawione :

fader- jedna "kreska" na przod

balance - jedna kreska na lewo

i takie ustawienie sie nie zmienia po odpaleniu na inne ale wystarczy ze tylko cos zminie i po odpaleniu wszystko w p... i caly misterny plan tez w p... :mrgreen: .

Jesli jest cos takiego jak skasowanie ustawien to ja tez skorzystam ale jak goscie podpieli mi komp to diagnoza ich byla ze chyba :?: modul.

Proponuje poprubowac z ustawieniem moze sie uda ze nie bedziesz musial za kazdym razem ustawiac.

Pozdrawiam i powodzenia

Opublikowano

walczylem z tym kilka godzin. w srode biore sie za instalacje w miare solidnego zestawu audio. i przy okazji poprobuje troche na ostro z radiem :)

zdam relacje.

!

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

mam to samo i zawsze musze ustawiac po zaplonie.

na 100% padl procesor w radiu. do wymiany jest radio choc czytalem kiedys ze ktos gdzies tam to naprawiał.

stwiedzilem ze nie jest to tak upierdliwe i nie bede kupowal radia. ustawienie balansu i fadera trwa ok 5 sekund. ja przytzymuje przycisk od DOLBY ten kolo kasety po lewej stronie (5sek) i samo sie resetuje na rowne poziomy , pozniej podciagam fadera i bass ;)

Opublikowano

Znana przypadłość CD-ków i kaseciaków w E39 z przyciskami do ustawiania dzwięku z górnego panela. Dokładnie - padają procesory - trudna naprawa (montaż powierzchniowy itd.) - przeważnie się kaseciaków nie opłaca naprawiać, bo takowy kosztuje w okolicach 200-300zł. a naprawa niewiele mniej.

Nie mają tej wady CD i kaseciaki z 2-ma przyciskami, ale one pracują tylko z MID-ami.

PS Jakby ktoś potrzebował takiego kaseciaka, to mi został jeszcze taki jeden ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja tez mam ten problem u siebie, ale ustawilem radyjko jak ktos tu pisal nie rowno balans i fadr,tylko jeden w gore i jeden w bok i problem prysł,teraz po kazdym odpaleniu autka radyjko cyka we wszystkich głosniczkach!!! :dance:

POLECAM SPRÓBOWAĆ!!!

BMW e-39 523i
Opublikowano
też z tym walczyłem jak zmostkowałem stały + z kabelkiem gdzie + jest tylko z zapłonem to jak wchodziłem do auta i odrazu zapalałem to balans i głośność nie przestawiały się jedynie problem wracał jak pierw kluczyk przekręcałem do pozycji 1 a 2 i 3 robiłem za parę minut . Wtedy musiałem ustawiać balans raz na tydzień aż wkońcu kupiłem inne radio (bo jeszcze wyświetlacz miałem nieczytelny)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witaj,

Czy mozesz powiedziec w jaki sposób zmostkowales zasilanie do radia? Chodzi mi o to, ktore sa to kabelki i w ktorej kostce?

Z gory dzieki :)

Hazell