Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Polecam zrobiłem w zeszłym tygodniu w środę chip w vtechu , seria 122/280 wyszła 131/310 więc bardzo dobrze z bonusem bo chipie 160/375

damn aż taki duży bonus :worried: efekt końcowy też niczego sobie tyle niutków że hej!!! ,ładny wirus :clap:

Spalanie na trasie (pojechałem na trasę do wiednia) 6.0 (170-200 nonstop od austri do krakowa) to była droga powrotna w tamtą 120-150 4,8 .

Wczesniej 4,2 brał na odcinku krakow-rzeszów. miasto było 7,6-7,7 teraz 6,6 .

ale z tym to chyba trochę przesadziłeś, przy takiej prędkości 6 L ? a jakie było wskazanie komputera?

i te 4.8 L tym bardziej nierealne... czyżbyś robił jakąś kryptoreklamę czy co?, te wyniki są nie osiągalne przy silniku 2.0

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak ze wszystkim, ostatnio kumpel robił full service swojej Yamahy zapłacił 2 klocki (tys :D ) miał cały sezon jeździć bezawaryjnie, a jeździł do serwisu jeszcze 5 razy bo nie sprawdzili wszystkiego i co chwila motor w serwisie, już postraszył ich sądem (partaczy)

znam kilka osób które z usług vtechu są zadowolone w tym jeden z 320d 163PS w serii więc ten sam motor co mój

cena fakt jest niska, ale konkurencja na rynku teraz jest naprawdę spora więc nie ma siły ceny będą spadały jak w telefonii GSM, pamiętacie 3zł za min?? teraz jest 30gr a jakość w sumie lepsza :clap: ,

do leona 1.8T w 2001r płaciłem 2800zł a teraz max 1500zł

ja się umówiłem na 21-go maja,

jak będzie zrobiony to dam znać i wykres wrzucę,

do bubu05: wklej wykres chętnie oglądniemy,

pozdrawiam

[E87] 120d : 200KM i 432Nm :dance: http://images.spritmonitor.de/328501.png Yamaha R6 : 120KM http://images.spritmonitor.de/276839.png
Opublikowano
Polecam zrobiłem w zeszłym tygodniu w środę chip w vtechu , seria 122/280 wyszła 131/310 więc bardzo dobrze z bonusem bo chipie 160/375

damn aż taki duży bonus :worried: efekt końcowy też niczego sobie tyle niutków że hej!!! ,ładny wirus :clap:

Spalanie na trasie (pojechałem na trasę do wiednia) 6.0 (170-200 nonstop od austri do krakowa) to była droga powrotna w tamtą 120-150 4,8 .

ale z tym to chyba trochę przesadziłeś, przy takiej prędkości 6 L ? a jakie było wskazanie komputera?

i te 4.8 L tym bardziej nierealne... czyżbyś robił jakąś kryptoreklamę czy co?, te wyniki są nie osiągalne przy silniku 2.0

Nie do końca nierealne. Jechałem w nocy Bielsko Biała - Gdańsk, komputer pokazywał 4.9 L/100

Opublikowano

Nie do końca nierealne. Jechałem w nocy Bielsko Biała - Gdańsk, komputer pokazywał 4.9 L/100

ale czy miałeś na budziku 120-150 km/h ? nie sadzę, taki wynik da się uzyskac góra przy 110 km/h a najlepiej to przy 90 km/h

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale niutonów dużo :norty: ja nawet 300 nie mam :| , wirus jak widać taki standardowy tzn coś koło 200 Km ( no właśnie masz w sygnaturce wpisane 200 a na wykresie jest 198,6 :D :wink: wiem wiem 200 zawsze już lepiej wygląda :twisted:

zdaj relacje po jakimś czasie jak Ci autko się sprawuje z tym modem

Opublikowano

co do 200 KM :8) to była wysoka temp. czyli 26,6oC i trochę samochód się 'zgrzał', temperatura ma wpływ na moc, na drodze przy temp 20oC spokojnie będzie 200 szalonych kucyków :twisted2:

powiem dzisiaj po zrobieniu 400KM, stanął na światłach golf GTI 2009 (210KM) nie odszedł nawet na metr ! nawet miałem wrażenie że przy wyższych prędkościach (koło 180km/h) podjeżdżałem do niego bliżej

zupełnie innnnnna fura :)

będę na bieżąco informował czy się coś dzieje ... oby nie

pozdrawiam :dance:

[E87] 120d : 200KM i 432Nm :dance: http://images.spritmonitor.de/328501.png Yamaha R6 : 120KM http://images.spritmonitor.de/276839.png
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Zbliża się wiosna, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś oprócz mnie planuje zrobienie chipa (optymalizacja programu) do turbodoładowanego BMW?

Chodzi o auta typu: 116d,118d, 120d i 123d.

http://www.cmdelectronics.com/shop/images/uploads/winols-kl-e.gif

Wiadomo, że jak uzbierałaby się jakaś grupa, można by za ok. 1 miesiąc podjechać do wybranego tunera i liczyć na dobrą cenę.

Można oczywiście dołożyć inne turbodoładowane BMW np. Seria 3 itd.

Na razie traktujmy ten temat jako "sondę", jeżeli coś się wykluje, będą tu oferty.

Fajnie byłoby też określić miejsce gdzie, mnie generalnie pasuje Małopolska i Śląsk.

Nic wcześniej takiego nie widziałem na tym forum, a na innych są często organizowane podobne akcje.

:arrow: Jak myślicie jest w ogóle sens robienia takiej akcji? Czy tu już wszyscy mają "wirusa":)

Opublikowano
Ja myślałem o tym... Jeśli już bym się zdecydował to na coś lekkiego, czyli w granicach 180-185 KM bez zbytniego wysilania silnika. Z drugiej strony z przebiegiem ponad 125 tyś, trochę chłodniej do tego podchodzę. Auto jeździ zajebiście.. nic tylko leje oleik, więc nie chciałbym się wpakować w jakieś bezsensowne remonty silnika w dłuższej perspektywie.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Hejka mi do e60 (2.0d 177 km ) będzie wgrywał mi coś , bez żadnej ingerencji w instalację samochodu , wyciąganie komputera itd. wszystko przez złącze z mojej 177 km może bezpiecznie zrobić 210 ( na wykresie wychodzi 217 ) więc wydaje mi się rewelka
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
daj znać jak wyszło ;)

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety u nas w 3-er i w 1-er słabo z grupowym Chipem. Jesli ktoś chce taniej i w miare logiczny termin zapraszam na forum Golfa czy Audi - koszt spada do około 1000zł, czasmi nawet 900zł sie udaje. Indywidualnie około 1300-1500zł a wiec na waciki jest :mrgreen:
Opublikowano

paypal ,sypnij linkiem na priva jak coś znajdziesz na innym forum ...

pzdr

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano
Niestety u nas w 3-er i w 1-er słabo z grupowym Chipem. Jesli ktoś chce taniej i w miare logiczny termin zapraszam na forum Golfa czy Audi

Zgadza się, ale jest jedno "ale".

Nie zawsze dany tuner zgodzi się Cie przyjąć razem z "volkswagenami". Dobrze jest najpierw zadzwonić i dogadać się czy można przyjechać BMW na taką imprezę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zarówno Rogal jak i Witek z Dyno nie robia problemów. Pozostaje czasami kwestia ceny - czasami doliczają 100-200zł za auto z poza VAG.

Poki co na forum Audi i Octavi zbiorówka zamknieta.

Na forum Golfa jest otwarta na koniec maja u Rogala - możecie sie zapisywać, inny kolega był z 3 122KM - wyszło ze ma serie ok 135 km a podniesli mu na 168 km i 350Nm :mrgreen: :mrgreen:

Dla mnie Rogal to ostatecznosc gdyz w jedna strone mam 340KM wiec póki co szukam grupowego w Dyno u Witka. Jeśli znajde dam linka jak nie zapomne.

Opublikowano
siema. ja sie pisze na chipa z moja trojka:) mialem jechac za pare dni do v-techa, ale jak cos sie nowego znajdzie..;]