Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem "Prinsa".

Zakładałem go w EGP w Wawie. Instalacja bardzo droga jak do tak starego auta 6400zł, ale było warto. Samochód na gazie jeździ identycznie jak na benzynie, nie ma żadnej różnicy. Zauważyłem że przez całą drogę powrotną z Warszawy (240 km) poruszałem się dużo szybciej niż jadąc na benzynie bo nie zwracałem juz uwagi na spalanie :mrgreen:. Właściwie cały czas lewy pas i sandał. Prędkości oscylowały przez cały czas w granicach 120/160 km/h, W Białobrzegach miałem 230km/h, ktoś mi nie zjechał i musiałem hamować.

Założyłem butlę 90l za tylne siedzenie, pozostało wystarczająco duzo miejsca w bagażniku.

Nie mogę zapomnieć o bardzo miłej obsłudze, a chłopaki choć młodzi znają się na rzeczy. Na weekendzie porobię fotki:) Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gratuluje wyboru instalacji.

Ja tez zagazowałem swoją tydzień temu w tym samym warsztacie.

Terez czeka mnie regulacja po 1000 km, ale jak narazie jestem zadowolony i podpisuje sie pod tym że na gazie jeżdzi się szybciej.

Opublikowano
Pamietaj nigdy nie chwal dnia przed zachodem słońca...... :D Pojezdzisz na tej instalce to cos bedziesz mogł powiedziec. Na razie to rozumiem twoje wniebowziecie bo masz nowy gadzet ehheh. :cool2:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
A gdzie ten podpis :

GAZOWI MÓWIMY STANOWCZE NIE !!!!!!! :twisted2:

Biznes is biznes. Sentymentów nie ma :!:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Wiem bo sam mam ale najfajniejsze jest to że najwięksi przeciwnicy gazu nie ukrywam też nim byłem zaczeli zakładać gaz do swoich aut :twisted2: i powoli zaczeli się przekonywać co do jazdy na gazie i za połowe ceny ja już zrobiłem w 1,5miesiąca 17000km i niewidze różnicy w jezdzie spala mi od 11 do 16 max i ile kaski zostaje w kieszeni :dance:
www.klinika-bmw.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja póki co tankuje w czechch po 3.8zł/l :dance:
Opublikowano

Martinez mówisz i masz :D

http://img390.imageshack.us/img390/9324/dsc032051ed.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/8936/dsc032062ze.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/6276/zdjcie0117hv.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/5466/zdjcie0140fv.jpg

I tak to wygląda u mnie że od gazu widać tylko elektrozawór i filtry fazy lotnej wlew gazu mam we wlewie od paliwa tak jak to powinno być zamontowane.Instalacja jest naprawde bardzo profesjonalnie wykonana :D

www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

radek - masz dobrze zalozona instalke - jak ja zobaczylem 2 lata temu jak kolesiowi w v8 zalozyli wtrysk tak zrezygnowalem - musial jezdzic bez dekla od silnika bo sie maska nie zamykala , 2 razy wiercili dziury w kolektorze bo za 1 razem sie okazalo ze nie chce odpalac........

a u ciebie poza zaworem nic nie widac - i tak powinno byc :cool2:

Opublikowano

Gdzie jest ta firma egp w Warszawie???

Zapierałem sie rekami i nogami, że nigdy nie założe gazu do BMW. W poprzednim aucie miałem i sprawował się świetnie. Wg mnie BMW Jaguar Porsche to auta które powinny jeździć na benzynie - jak stać pana na konia to i na bat powinno wystarczyć!

Z drugiej strony moja BMW coraz częściej stoi niż jeździ i żal mi się z nią rozstawać. Choć zarzekłem się że jak nie będę miał kaski na paliwko to ją sprzedam i kupie Corse B.

Może pora schować dumę do kieszeni i założyć LPG do mojej krówki.

Jakie instalacje byście mogli polecic do iS'a , Który zakład jest sprawdzony i umie to dobrze załozyć ( do kadeta sam wkładałem w garażu i smigał jak ben dzonson)

Słyszałem, ktoś mi tam mówił, dowiedziałem sie jakoś że jest taka promocja - sekwencja za 2600. Czy to jest fajne, dobre to jest? ;))

Yaiek
Opublikowano

No to się cieszę że jest O.K tym bardziej ze odbieram dzisiaj swojego Dodga od gazownika :D

Mam nadzieje ze wszystko będzie super ;P

Ale ni ............... BMW nie zagazuje ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
A gdzie ten podpis :

GAZOWI MÓWIMY STANOWCZE NIE !!!!!!!

Ten podpis był kiedy paliwo kosztowało 3,90zł potem znikł.... :norty:

Opublikowano
Czytam doniesienia o przobrażeniach jakie zaszły w waszym podejściu do LPG i zastanawiam się nad jednym. Czy minister finansów ma zablokowany dostęp do tego forum? Według mnie to wpływy z akcyzy z benzyny spadły znacznie w ostatnim tygodniu (nowe instalacje LPG w BMW) Jedynym logicznym sposobem na zachowanie wpływów z akcyzy paliwowej jest jej dalsze podwyższanie :) (dla MF oczywiście) No cóż niedługo będzie nowy minister finansów, może odważniejszy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja za te 3,8 mam 2,24 litra a ty tylko jeden :twisted2:

No i? Tak długo jak mnie będzie stać na benzne będe jeździł BMW, potem sprzedam, albo kupie drugie, a właściwie trzecie auto pod gaz, a BMW zostanie dla zabawy. :) W razie gdybym chciał zmienić auto po co mam komuś robić niedzwiedzią przysługę montując gaz w aucie, a może on go nie będzie chciał. To tak jak ze spojlerami i innym szajsem nieoryginalnym z laminatu, dla mnie to badziewie obniżające wartość auta. Rozglądam się teraz za jakimś E36 ale 2.0 albo 2.5 ale podstawa to BRAK GAZU w aucie z ogłoszenia.

Opublikowano
No to czekam(y) na raport z wynikami spalania.

Na spalanie trzeba będzie jeszcze poczekać, od wczoraj przejechałem ponad 400km i jeszcze nie wyjeździłem nawet całej butli, którą zaszalałem i zatankowałem na Shellu po 1,89zł. :dance:

Opublikowano

Witam

2 dni temu do mojej 735 założyłem wtrysk OMVL DREAM XXI i jestem podobnie jak przedmówca bardzo zadowolony, za instalkę zapłaciłem 4500zł ale było warto i mam nadzieję że nie zmienię zdania na ten temat.

Pozdrawiam

Sosen

www.sosen.pl
Opublikowano
... a BMW zostanie dla zabawy. :) ...

chyba ze w srodku w aucie ;) ... bo na drodze to chyba nie bardzo do zabawy z tym silniczkiem ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... a BMW zostanie dla zabawy. :) ...

chyba ze w srodku w aucie ;) ... bo na drodze to chyba nie bardzo do zabawy z tym silniczkiem ;)

No taa, zapomniałem, bez palenia gumy i jazdy bokiem nie ma zabawy. :duh:

Opublikowano

No taa, zapomniałem, bez palenia gumy i jazdy bokiem nie ma zabawy. :duh:

poprostu jak samochod jako ktorys tam i do zabawy to napewno nie 316 .. ;) do twojej wiadomosci - jeszcze mi sie nie udalo (nawet nie probowalem) wystartowac z piskiem opon .. a bokiem to jezdze tylko zima po placu ..

JELITO - gratuluje (zmądrzenia ;) )!! sluszny wybor :cool2: ...

NIKI - nie zagazowales chyba tylko dlatego ze to 2 auto (no dobra niech bedzie ze pierwsze) .. gdybys jezdzil tylko 750i to pewnie bys i ty zdanie zmienil ... ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Ciekawe jak ci którzy twierdzą że nie zagazują BMW albo jak by mieli zagazować to je sprzedadzą i kupią coś innego jak by jezdzili tak jak ja 17000km w ciągu 5tygodni i to bez oszczędzania tylko polska i niemcy i jak by wtedy mówili ?Ja podchodze do sprawy tak że auto ma zarabiać na mnie a nie ja na auto :lol:I to jest moje pierwsze auto w którym zamontowałem gaz i wcale tego nie żałuje no ale jak ja bym robił 10000km rocznie :twisted: i traktował swoje auto jak eksponat tylko czyscił chuchał i dmuchał to też bym nie zakładał bo po co.
www.klinika-bmw.pl