Skocz do zawartości

Skrzynia automat cos nie tak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam 525 w TDS z 91 i pojawil sie maly problemik.Skrzynia w automacie gdy auto jest cieple i zatrzymam sie na czerwonym swietle czuje ze auto tak jakby chcialo zerwac sie do przodu.Dzieje sie tak tylko wtedy gdy mam bieg i trzymam oczywiscie na hamulcu.Efekt jest taki jak by mco 5 sekund wlaczal bieg.Bardzo prosze o pomoc co to moze byc?? :cry2:
Opublikowano

musisz dokladnie opsac objawy...........

w automacie to normalne ze jak jest na D to ciagnie do przodu - przeciez po to mjest skrzynia :duh: jak trzymasz na hamulcu to masz czyc jakby auto chcialo jechac , a jak puscisz hamulec to sie ma toczyc do przodu..........

Opublikowano

i tak tez sie dzieje tak jak napisales ale juz opisuje dokladniej.

Mam D jade czerwone swiatlo,hamulec stoje i wtedy sie zaczyna co jakies 5 s dzieje sie tak jak bym wlaczel N i znowu D tyl auto zaczyna przysiadac jak przy wlaczeniu biegu i trwa to tak dlug zanim nie rusze.Kurcze nie znam sie na autach ale opisalem najdokladniej jak potrafie.Bardzo prosze o pomoc :modlitwa:

• Członkowie klubu
Opublikowano
To co piszesz nie jest ok. Sądze, że chodzi o E39 duży to ma przebieg? Zanim zaczniesz słuchać wyroków od mechaników - wymień olej i filtr.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
nic to nie pomoze - masz do wymiany lub regulacji nastawnik w pompie wtryskowej - to nie wina skrzyni a pompy. Z reszta poszukaj na forum bo nawet sam zakladalem taki temat.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

to jeszcze jedne wyjasnienie-Sarna1 gdy zrobie na N to przestaje tak robic wiec wydaje mi sie ze to cos ze skrzynia co wy na to ?

A dodam jeszcze ze olej wymienilem na jakis angielski i filtr w skrzyni tez wymienilem oczywiscie

P.S.

dzisiaj przysiadlem przy kompie i poczytalem posty o tym nastawniku pompy wtryskowej i panowie wydaje mi sie ze to jest to wiele osob mialo taki problem i przy wymianie nastawnika problem zniknol jesli to jest to ide sie pociac do lasu bo to spory koszt :cry2: :mad2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Głowa do góry. Może regulacja wystarczy.

Koledzy mają rację pod warunkiem że olej i filtr jest ok. Sprawdź jaki olej ci wlano. W zależności od typu skrzyni musi !!!!! być odpowiedni olej - inaczej można skończyć szybko skrzynie. Bez sensu zajmować się pompą która pracuje na niewłaściwym oleju.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Witam.Poczytaj moje posty.Pisałem taki temat odnośnie nastawnika pompy wtryskowej.Co może się dziać z autem jak jest padnięty.Opisałem tam moje problemy.Pozdrawiam.Jarek
Opublikowano
to jeszcze jedne wyjasnienie-Sarna1 gdy zrobie na N to przestaje tak robic wiec wydaje mi sie ze to cos ze skrzynia co wy na to ?

A dodam jeszcze ze olej wymienilem na jakis angielski i filtr w skrzyni tez wymienilem oczywiscie

P.S.

dzisiaj przysiadlem przy kompie i poczytalem posty o tym nastawniku pompy wtryskowej i panowie wydaje mi sie ze to jest to wiele osob mialo taki problem i przy wymianie nastawnika problem zniknol jesli to jest to ide sie pociac do lasu bo to spory koszt :cry2: :mad2:

:D :D :D Gdyby wszyscy posiadacze BMW chcieli sie pociac z takiego powodu to by bla niezla jatka.devik nie takie ludzie maja problemy

poradzisz sobie.

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

1. sprawdz jaki olej zalales i czy dobry - skrzynia, typ i olej - tu znajdziesz wszystko - www.automat.pl

2. jak olej jest ok. to regulujesz nastawnik - ale nie tylko - kat wtrysku, obroty jalowe, sprawdzasz bledy i to wszystko u kogos kto ma komputer i glowe do tego,

3. jak nastawnik jest dobry i mechanik wie co zrobic za 100-200 zl masz po problemie,

4. jak olej nie jest ok. zaczynasz oczywiscie od oleju a potem pkt.2 i 3.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska