Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów.

Zwracam się z zapytaniem i prośbą o pomoc w zakupie E60 530 D.

To będzie moje 3-cie BMW, jednak wcześniej to były benzyniaki, ostatnio E39 523.

Nie mam doświadczenia z dieslami.

Wyszukałem coś takiego:

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-530-limuzyna-3-0-diesel-11434175.html#68d90e10582e7e43,1

Czy w 2003r silnik diesla posiadał już filtr cząstek stałych?

Czy ktoś pomógłby mi w sprawdzeniu auta na miejscu lub polecił dobry warsztat w okolicy?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie było w 2003 roku filtra cząstek stałych. Auto ma małą navi i nie bedzie wyswietlać mapy, tylko strzałki, ciekawe jest opcja Radio z dvd...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I mogę się założyć, że nieźle cofnięty ma licznik. :)
Opublikowano

Nawet nie chce myśleć jak swoje będę sprzedawał też mam 2003 rok.Ile się nasłucham jakim jestem krętaczem i co i ile razy było cofane.W tej chwili mam 154tyś.A może bedzie lepiej dokręcić licznik w przód żeby nie słuchać :lol:

hej

Opublikowano

Jutro jadę zobaczyć, auto. Jak się będzie trzymać kupy to, pozostaje mi sprawdzić auto w ASO w Lublinie. Wszystkiego się nie dowiem, ale na pewno będę mądrzejszy.

O co szczególnie powinienem wypytać w ASO podczas inspekcji?

Opublikowano
Jezeli licznik byl kręcony to w serwisie w PL na 90% Ci tego nie sprawdza. Pozostaje tylko telefon do BMW w ktorym byla serwisowana a granica. Tora, jezdzisz swoja 530d od nowosci? bo jak zapewne wiesz, inaczej auta robia kilometry za granica a inaczej u nas w pl, chodz i u nas tez potrafia duzo jezdzic:D
Opublikowano

Nawet nie chce myśleć jak swoje będę sprzedawał też mam 2003 rok.Ile się nasłucham jakim jestem krętaczem i co i ile razy było cofane.W tej chwili mam 154tyś.A może bedzie lepiej dokręcić licznik w przód żeby nie słuchać :lol:

hej

Ja ostatnio jezdziłem 530d z 2003 roku która miała przejechane 45 tys km :)

wszystko jest możliwe

niekótrzy tak jak tu http://moto.allegro.pl/item934037708_merc_124_93r_2_0d_od_niemki_77lat_oryginal_piekn.html zachwycają się nie wiadomo czym , dla mnie to duża wada jak jezdziła autem kobieta a w dodatku która miała 77 lat :) jak na 2010 stara ta histroia ( opis ) to było modne pare lat temu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hej

Myślę, że koledze "mmw" chodziło o to, że skoro tak tanio to przebieg cofany. Chyba , że tak juz staniały E60...

Opublikowano
Jezeli licznik byl kręcony to w serwisie w PL na 90% Ci tego nie sprawdza. Pozostaje tylko telefon do BMW w ktorym byla serwisowana a granica. Tora, jezdzisz swoja 530d od nowosci? bo jak zapewne wiesz, inaczej auta robia kilometry za granica a inaczej u nas w pl, chodz i u nas tez potrafia duzo jezdzic:D

mam kolegę w serwisie w lublinie i właśnie mi opowiadał jak cofany licznik "wypływa w serwisie"

przecież przebieg podobno jest zapisywany w kilku modułach auta skąd więc twierdzenie że w serwisie nie wyjdzie faktyczny przebieg?

w takim razie po co w ogóle sprawdzać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdza się nie moduły tylko historię serwisową w bazie BMW. Jak jest dobry kozak "czyściciel-cofacz" to przeprogramuje przebieg wszędzie gdzie trzeba i nigdy się nie dojdzie jaki był rzeczywisty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie aż tak to nie staniały. :)

Ja wiem czy to tak tanio... Przeciez to 7 letni samochod.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niby tak, ale to jednak już E60 nie E39 więc taki egzemplarz powinien kosztować troszkę więcej. Zresztą właściciel słowem nie wspomniał o dokumentacji przebiegu itd więc przypuszczam, że sam go kupił już z mało wiarygodnym. Ale najważniejsze, że jeździła kobieta... :D ... razem ze świstakiem. :)
Opublikowano

Hej,

auto bezwypadkowe, lakier z drobnymi miejskimi uszkodzeniami. Nie było picowane i przygotowywane do sprzedaży. A jest parę spraw do zrobienia. Książkę serwisową ma. Jednak dalsza kontrola w serwisie odpuszczona, bo w silniku brak mocy.

Dla mnie przebieg ma drugorzędne znaczenie, auto myć zadbane i trzymać się kupy.

Szukam dalej....

Opublikowano

Przebieg można też podglądac w airbagach,każda ma swoja osobną historię i też to jest bat na auta co miały wypadek.Nowa wsadzona poduszka zaczyna od 0.

hej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jednak dalsza kontrola w serwisie odpuszczona, bo w silniku brak mocy.

A to jest kolejny dowód na to co zawsze powtarzam ja i kilka osób na tym forum, że auto zawsze ma taką cenę ile jest realnie warte i cudów nie ma, coś jest tanio = coś jest z nim nie halo. Niestety naiwnych i wierzących w "okazje" jest nadal wielu.

A ile kolego przeznaczyłeś pieniędzy na to 530d?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie było w 2003 roku filtra cząstek stałych.

Filtr mógł być dołożony później w ASO. Ja ma w e46 właśnie tak zrobione.

Opublikowano
Jednak dalsza kontrola w serwisie odpuszczona, bo w silniku brak mocy.

A to jest kolejny dowód na to co zawsze powtarzam ja i kilka osób na tym forum, że auto zawsze ma taką cenę ile jest realnie warte i cudów nie ma, coś jest tanio = coś jest z nim nie halo. Niestety naiwnych i wierzących w "okazje" jest nadal wielu.

A ile kolego przeznaczyłeś pieniędzy na to 530d?

trzeba poszukać na mobile podobną sztukę z podobnym przebiegiem dodać koszt sprowadzenia auta i to powyżej 2 litry i wyjdzie poziom cenowy dla E60 530d z 2003 roku.

Takie info dla kolegów co chcą kupić dobre E60 z początku produkcji.

hej