Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da sie do oryginalnego wahacza przód założyć sworzeń zew. MEYLE HD ? (wiem ze trzeba walczyć ze starym aby go wyjąć, ale czy poza tym są inne problemy przy montażu nowego, chodzi mi czy srednice i inne wymiaty sa odpowiednie)

Moze ktos przerabiał ?

Opublikowano

ciekawy jestem odpowiedzi ponieważ też mam trochę wybite sworznie wahacza... Trochę stuka a żeby to zrobić trzeba trochę wydać... wahacze, tuleje itd

pzdr

Opublikowano
Bedzie pasowac. Jak odda kolega do sprytnych mechaników to wymienia bez sciagania wahacza.

Xdrive

Koder

Opublikowano
Wymieniałeś i jesteś pewien ? Wydaję mi się, że kiedyś ktoś na forum pisał o innej średnicy, poza tym nie raz przewijały się przez forum posty w których użytkownicy pisali iż sworznie w oryginalnych wahaczach nie są wymienne. Pozdrawiam.
Opublikowano
Nie zgadzam się z przedmówcą, jestem świeżo po wymianie sworzni w oryginalnych wahaczach. Trochę jest kłopot z wybiciem starego, ale już wprasowanie - oczywiście na prasie nie stanowi problemu. Kilka godzin pracy i wahacze jak nowe i wreszcie ta cisza, pozdrawiam.
Opublikowano
Nie zgadzam się z przedmówcą, jestem świeżo po wymianie sworzni w oryginalnych wahaczach. Trochę jest kłopot z wybiciem starego, ale już wprasowanie - oczywiście na prasie nie stanowi problemu. Kilka godzin pracy i wahacze jak nowe i wreszcie ta cisza, pozdrawiam.

Jakie kupiłeś sworznie, jak możesz to podaj najlepiej link i napisz ile zapłaciłeś za wymianę tych sworzni. Pzdr.

Opublikowano
Sworznie kupiłem u kolegi w sklepie motoryzacyjnym koszt 96 zł po rabacie za 2 szt. oczywiście meyle HD. Za robociznę nic nie zapłaciłem bo wszystko sam robiłem nie ma w tym nic trudnego tylko potrzeba trochę czasu. Oczywiście mówimy tu o sworzniach zewnętrznych tych od zwrotnicy bo niestety wewnętrzne są niewymienne. Na szczęście u mnie wewnętrzne są jeszcze w dobrej formie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymieniałeś i jesteś pewien ? Wydaję mi się, że kiedyś ktoś na forum pisał o innej średnicy, poza tym nie raz przewijały się przez forum posty w których użytkownicy pisali iż sworznie w oryginalnych wahaczach nie są wymienne. Pozdrawiam.

osobiscie nie miałem jeszcze z tym do czynienia. Mam sworzeń MEYLE HD. MIałem go wystawiony na allegro i pewna osoba do mnie pisała i prosiła o jego dokładne wymiary. Gdy je podałem otrzymałem wiadomosc ze ma taki sam sworzen i nie pasuje on do oryginalnych wahaczy

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii