Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z ASC. gdyż jest zima no i troszke by poszalal a niedawno kupilem moja E39 520i i mam problem z ASC gdyz kontrolka zalancza mi sie gdy chamuje gwaltownie na lodzie lub przyspieszam, wprawdzie jest przycisk ASC ale on nie reaguje no i nieda sie tego wylaczyc, dlaczego tak sie dzieje?
Opublikowano
Podłącz auto pod komputer i wszystko będzie jasne. Może tylko guzik nie działa,chociaż dziwne że kontrolka zapala się przy hamowaniu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wszystko ok. Wyłacz guzikiem jak chcesz żeby nie działało ASC. Jak tylko naciśniesz to nie będzie działało ale bedzię świeciła sie kontrolka na desce.

Ale jak naciśniesz i przytrzymasz to zgaśnie a ASC będzie wyłączone. Niestety po każdym wsiadaniu do auta trzeba raz jeszcze przyciśnąć i przytrzymać.

I nie "CHAMUJ" :D

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak widziśz to cytat a zacytowałem autora tematu. Oryginał masz w pierwszym poście
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
przepraszam jednak sie pomylilem bo przy chamowaniu kontrolka sie NIE zaswieca a to chyba dobrze, za cpomoca przycisku ASC kontrolka nie reaguje, ona tylko miga jak przyspieszam na lodzie.
Opublikowano
Jak widziśz to cytat a zacytowałem autora tematu. Oryginał masz w pierwszym poście

Wiem, że to cytat... Podoba mi się.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

U mnie nie mogę wyłączyć ASC cisnę przycisk i nic mogę przytrzymywać i tak nic to nie zmienia.

Kostka do całej listwy z przyciskiem ASC wciśnięta prawidłowo.

Pod kompem żadnych błędów. Może macie jakieś pomysły co to może być??

Aha sterownik jest po naprawie :))

Sam nie wiem co to może być

Pozdro i czekam na wasze opinie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Linka jest chyba od tempomatu:))

ASC to czysta elektronika :))

Czekam na wasze dalsze pomysły:)))

Mylisz się.

Tu masz przepustnice ASC i linkę która nie siedzi na swoim miejscu.