Skocz do zawartości

Pomocy Niewiem co robic, i czy musze wymieniac??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opisze dokładnie jaki mam problem :cry:

Jakis czas temu zaczalem podejrzewac swoja zone o zdrade. Skad sie dowiedzialem? Zaczęła zachowywać sie typowo dla takich sytuacji. Gdy odbieralem telefon w domu, po drugiej stronie odkladano sluchawke. Miala czesto spotkania z kolezankami, niespodziewane wyjscia na kawe czy po ksiazke. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych sie spotyka", odpowiadala, ze sa to nowe przyjaciólki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówke, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset metrów wczesniej i reszte drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę, jakim samochodem przyjezdza i z kim. Kiedyś wziąlem jej komórke, tylko po to, by zobaczyc która godzina. Wtedy ona po prostu dostala szalu i zakazala dotykac jej telefonu. Przez caly ten czas nie moglem sie zdecydowac, by porozmawiac z nia o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedzialbym sie prawdy, gdyby nie przypadek. Pewnej nocy zona niespodziewanie gdzies wyszla. Ja sie zainteresowalem, ze cos jest nie tak. Wyszedlem na zewnatrz. Postanowilem schowac sie za naszym samochodem,skad byl doskonaly widok na cala ulice, co pozwoliloby mi zobaczyc, do jakiego samochodu wsiadzie. Kucnalem przy swoim wozie i nagle z niepokojem zauwazylem,ze tarcze hamulcowe przy przednich kolach maja jakies brunatne plamy, podobne do rdzy. Prosze mi odpowiedziec, czy ja moge jezdzic z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je wymienic?? :mrgreen: Problem powazny samochod postal 3 dni i nagle taki widok na tarczach nawiasem prawie nowych :mad2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:mrgreen:

Możesz spokojnie jeździć, następnym razem spróbuj schować się z tyłu auta, będziesz miał okazję zobaczyć, czy bębny w porządku :wink:

Opublikowano
Ale i co? Jek leżałeś pod samochodem to dowiedziałeś się do jakiego auta wsiadła twojażona? Czy ciekawość rdzy na tarczach wziała górę? Pewnie że jest to normalne. Przecież tarze nie mają żadnej osłony i zardzewieją. Przejedziesz się trochę przychamujesz i będzie ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M-Technic, napisz jeszcze, skąd to wziąłeś. Twój autorski tekst, czy gdzieś z neta? Bo dobre jest:D
Opublikowano
Ja proponuję na noc demontować tarcze i zabierać do łóżka a żonę na dwór wystawić niech skruszeje :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakieś tam osady mogą się pojawiać, jak by ciebie ktoś rozpędzał do takich prędkości i wyhamowywał w kilka sekund też byś różne barwy przybierał :twisted: Nie przejmuj się ani tarczami ani żoną :wink:

Opublikowano (edytowane)
M-Technic, napisz jeszcze, skąd to wziąłeś. Twój autorski tekst, czy gdzieś z neta? Bo dobre jest:D

Tekst jest stary jaki jak internet ale pasowal do problemu Niestety tarcze do wymiany :mad2:

Obecne to ATE kupiłem miesiac temu :mad2: i zrobilem na nich 1500 km tylko :x Specjalnie poszedłem po kosztach mialy byc na zime tylko ale niestety plamy okazaly sie wrzerami na ok 2 mm Teraz sa u znajomegeo ma je lekko stoczyc i moze te dwa miesiace pojezdze jeszcze na nich :norty:

Edytowane przez M-Technic

Opublikowano
Ojoj skąd to masz z allegro? Nie wiem co Ci się trafiło że ma po dwóch miesiącach wżery :evil: Ja na przód wrzuciłem Boscha (Ferodo) a na tył SBS i złego słowa nie mogę powiedzieć :) Na klocki też uważać trzeba, że klocki pylą czy też piszczą to szczegół, ale u mnie jak kupiłem auto był taki szmelc z tyłu założony że za łoił tarcze na amen :roll:
Opublikowano
Ojoj skąd to masz z allegro?

Dokladnie z tego zrodla :mad2: Myslalem ze zime przejezdze, mam juz nowy zestaw z e46 330 Z tarczami EBC ale nie chcialem tego montowac w taka pogode wiec kupilem ten szmelc :mad2:

Opublikowano
Jeśli ktoś kupując części niby tej firmy co szły z fabryki i nie ważne czy z allegro czy ze sklepu myśli że ma oryginał taki jak na początku miał to się sporo myli. Powiedzmy u mnie w fabryce robi się części do jaguara, ferrari itp i na wszystkim się bije "Made in Germany" a nigdzie made in Poland :P Taka prawda oryginałów nie ma. Teraz formy na CNC robimy do Mercedesa, my robimy a gdzie będą elementy wytwarzane Bóg tylko wie, ale jedno jest pewne, czy to będą Chiny czy Polska, czy Ukraina to na pewno będzie to "Made in Germany" dlatego ja już nie poluje na siłę na "nowy oryginał" bo nigdy jeszcze na porządną jakość nie trafiłem.
Opublikowano
Ale i co? Jek leżałeś pod samochodem to dowiedziałeś się do jakiego auta wsiadła twojażona? Czy ciekawość rdzy na tarczach wziała górę? Pewnie że jest to normalne. Przecież tarze nie mają żadnej osłony i zardzewieją. Przejedziesz się trochę przychamujesz i będzie ok.

padłem ze śmiechu,szczęście że żona mnie odratowała :mrgreen:

A little piece of heaven in my hands