Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Od niedawna mam BMW e 39 530. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce na liczniku u dołu kiepsko wyświetla się tekst. Są dwie linie - górna świeci jasno, dolna natomiast bardzo niewyraźnie (trzeba się wpatrywać). Czy to normalne? Jeśli nie to jak zrobić aby i w dolnym pasku wyświetlał się jasno tekst? Może da się to jakoś ustawić?
Opublikowano
Jeśli tekst jest czytelny ale słabo go widać to pewnie do wymiany są żaróweczki od podświetlenia (chyba 2szt.) natomiast jeśli literki są poucinane i jest nieczytelne to do naprawy.
Opublikowano
Jest to typowa usterka w tych wyswietlaczach.Gasną piksele a nie żadne zaróweczki.Info o naprawie http://www.bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=9&t=86

Kolega przecież napisał, że nie giną mu pixele, tylko słabo świeci. U mnie jest to samo, tylko gorsze podświetlanie mam z jednej strony, dlatego też postanowiłem poczekać aż druga żaróweczka się sfajczy i na razie tego nie ruszam.

Opublikowano

U mnie to samo - przebieg auta jest słabiej widoczny (pixele są wszystkie). Reszta świeci jeszcze ok. Póki co - czekam jak zgaśnie reszta i wtedy wymienię żaróweczki.

Pzdr.

Opublikowano
To w E34 (e36 też) były te rewelacyjne wyświetlacze co "gubiły" pixele. Tu obstawiam żaróweczki - tylko dziwne że u Wszystkich przepalają się w tym samym miejscu :wink:
Opublikowano
:) w E39 też są te rewelacyjne wyświetlacze. Pikselodziury. Ale jeżeli pikselki wszystkie się świecą, tylko ciemniej...to podświetlenie żaróweczek.
Memento Mori :-)