Skocz do zawartości

rzuca tyłkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich jako nowy forumowicz.

mam taki problem z moim bmw: przy wjechaniu w dziure rzuca mi na bok tyłem wiecie może od czego to może być?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
kolego napisz cos wiecej, z tak lakonicznej wypowiedzi nie da sie wiele wywnioskowac, rzuca ci tylem jak wjedziesz w te dziure przednim czy tylnim kolem? rzuca tylko w jedna strone, np w prawo, czy moze losowo, raz w lewo raz w prawo?

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor
jak wjade tylnym kolem i chyba rzuca na prawo.
Opublikowano
sprawdż tuleje tylnych wachaczy te które siedzą w progach pod tylnymi drzwiami
Opublikowano
Czesc,ja obstawialbym na amorki tylne
Opublikowano

Kolego ja bym sprawdził też te gumy (czopy) które są mocowane do amortyzatora i całość jest mocowana do kielicha z tyłu. Ja bynajmniej tak miałem były zniszczone i nosiło tył, po powymianie :D

Pozdrawiam.

Opublikowano
Najlepiej to podnieś autko na warsztacie i tak jak koledzy mówią sprawdź czy amorki nie leją wszystkie gumy na wahaczach. Ważnym elementem są też stabilizatory .Czytałem też że potrafią być dupiate opony. Więc dużo sie składa na pływanie na drodzę
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

a opony masz w dobrym stanie?! może to być tak jak przed mówcy mówili gumy od wahacza, najlepiej pojechać na wytrząsacze

pozdrawiam

Opublikowano
Kolego sprawdz sobiie tzw SIMER LOKI czy jakos tak to sie nazywa mialem podobny problem wymienilem i jak reka odja. koszt takiej operacji ok 200-250zl
Opublikowano
Kolego sprawdz sobiie tzw SIMER LOKI czy jakos tak to sie nazywa...

Chyba miałeś na mysli SILENTBLOCKI? :wink:

Opublikowano
A ja bym proponował podjechać na diagnostykę i ci sprawdzą ,a nie samemu się męczyć :wink: U mnie za takie diagnozy nie biorą pieniążków :D
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Mi też rzucało tyłem po wjechaniu w dziurę i winne były przednie tuleje tylnego wahacza (te pod progiem). Rozwulkanizowały się przez co wahacze chodziły jak chciały w prawo i w lewo, bardzo nieprzyjemnie uczucie. Po wymianie tych tulei obowiązkowo trzeba zrobić zbieżność.
:)