Skocz do zawartości

Czy to normalne 80km/h 3500obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam niedawno włożyłem silnik do mojej bawarki 2,0 i manuala. Ciekaw jestem czy to normalne ze podczas jazdy na 5biegu przy predkosci ok 80km/h mam obroty jakies 3500 tak powinno byc??? czy cos jest nie tak??? Edytowane przez buszi44
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Witam niedawno włożyłem silniki do mojej bawarki 2,0 i manuala. Ciekaw jestem czy to normalne ze podczas jazy na 5biegu przy predkosci ok 80km/h mam obroty jakies 3500 tak powinno byc??? czy cos jest nie tak???

A zegary pewnie zostały od 4-cylindrowca?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zegary miedzy 4 a 6 nie beda miały aż tak dużego wpływu. Jedne są do 240 a te od 6 cylindrów do 260. Jeśłi sprzęgło jest całe i moc jest przenoszona jak należy to szukał bym problemu w moście (trzeba wymienić most na taki z odpowiednim przełożeniem).
Opublikowano
Zegary miedzy 4 a 6 nie beda miały aż tak dużego wpływu. Jedne są do 240 a te od 6 cylindrów do 260. Jeśłi sprzęgło jest całe i moc jest przenoszona jak należy to szukał bym problemu w moście (trzeba wymienić most na taki z odpowiednim przełożeniem).

Akurat nie chodziło mi o prędkość maxymalną (bo niektóre 320i miały też cyferblaty do 240) a o wskazania obrotomierza.

A przy ilu obrotach masz odcięcie zapłonu?

Przełożenie mostu możesz sprawdzić na tabliczce obok korka wlewowego - nie trzeba od razu przekładać mostu :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
normalnie przy ok 7000 obr. odcina mi sie zapłon. podobno to może być coś nie tak ze skrzynią

A powinno przy 6500 obr/min

wiec zegar nie ma nic do tego, moim zdaniem. Bo przy 3 tysiacha bedzie przakłamywał o 250 obrotów. Wiec dalej coś nie tak. A jeśli sprzęgło się nie ślizga to raczej skrzynia lub most. Może byćcoś z elektroniką ale by musiał jechać z drugim i porównać prędkości lub prędkość sprawdzić za pomocą gps. A kwestia odcięcia to jest temat rzeka. Ile dobremu elektronikowi zajmnie czasu przesunięcie odcinki??? Wiec o kolegi tam po prostu jest ze w kompie ktoś grzebał i przesuną odcinke na 7

Opublikowano
No to może być most kolego,bo automat ma inne przełożenia :/
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Przy silniku 2.0 przełożenie mostu powinno być 3,45 na tylnej części mostu jest blaszka z wybitym przełożeniem
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Zdaje się że na 5 biegu przy 100km/h powinno być na zegarach równo 3 tys. obr. TO SPRAWDŹ.

1. Albo sprzęgło Ci się ślizga

2. Albo źle dobrana skrzynia

3. Albo czujnik zczytujący obroty?

4. założyłeś za małe koła? Zdaje sie że od malucha nie pasują :-D