Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki kolego mmw i innym za odpowiedz. Nie wiecie jak Niemcy patrzą jak ktoś by się chciał wpiąć kompem w auto przed zakupem?

Panowie czy jest ktoś na forum kto mógłby pojechać ze mną do Niemiec ewentualnie czy ktoś jest już w Niemczech kto mógłby pomóc w jakichs formalnościach oczywiście nie za darmo. Jeżeli tak to proszę o kontakt tu lub na gg .

Pozdro!

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak masz kase na sprowadzenie auta to co sie lamiesz.Wez auto do pobliskiego serwisu BMW na kompletny Check zaplacisz 50-100euro ale przekopiä ci cale auto sprawdzä stan techniczny grubosc lakieru stan kilometröw i tego co jest w ksiäzce serwisowej poprostu wszystko ale bedziesz wiedzial na 100% co kupujesz.Ja bym tak zrobil.
W...x jest... x razy lepiej...
Opublikowano
Oczywiście, że można trafić na samochód, w którym długo nic nie będziesz musiał robić mimo dużego przebiegu ale masz na to małą szansę przy przebiegach rzędu 200-250 tys km. Lepiej czasami nawet pojeździć rok jakąś Astrą i dozbierać do porządnego auta niż kupić skarbonkę, która nie da Ci szans na odłożenia nawet złotówki.

pobożne życzenia kupującego,niestety 320d jest awaryjne bo z reguły przebiegi trzeba mnożyć x2.Inczej wychodziłoby ma to że wszyscy robią lepsze silniki od BMW.Mam znajomego który ma 320d i przebieg ponad 300tys,auto jest bezawaryjne.Sęk w tym że te 300tys jest prawdziwe(pewnie przy sprzedaży będzie 199tyś),w przeciwieństwie do tych 200tyś z allegro.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Dario opisalem Ci jak zrobic ,żeby nie zapłacic akcyzy.Co byś chciał wiedziec jeszcze?To co podałem jest jak najbardziej legalne ,taka informacja wisi w Bydgoszczy w Urzędzie Celnym na Ul.Dalekiej na gazetce z przepisami.pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odnosnie sprawdzenia stanu auta w serwisie BMW.We Wroclawiu za to kompleksowy przeglad lacznie ze sprawdzeniem lakiery 750 zl :mad2:

Chora kwota. Maksymalna kwota o jakiej słyszałem to ASO Merca w Łodzi 500 zł o ile pamiętam. W Volvo 300 zł. Niezależny dobry serwis zrobi to spokojnie za 200 zł więc nie wiem po co dawać zarobić jełopom z ASO.

Opublikowano
odnosnie sprawdzenia stanu auta w serwisie BMW.We Wroclawiu za to kompleksowy przeglad lacznie ze sprawdzeniem lakiery 750 zl :mad2:

Chora kwota. Maksymalna kwota o jakiej słyszałem to ASO Merca w Łodzi 500 zł o ile pamiętam. W Volvo 300 zł. Niezależny dobry serwis zrobi to spokojnie za 200 zł więc nie wiem po co dawać zarobić jełopom z ASO.

w 100% zgadam sie z kolega :) , nie ma sensu pakowac komus kasy w ... dowiesz sie tyle samo w zwyklym dobrym serwisie gdzie maja komputer...a jesli auto zostala zakupione np w Belgii czy Francji to i tak bmw nie posiada historii serwisowej tych aut.