Skocz do zawartości

sprowadzanie bmw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie sprowadzenia aut marki bmw, w ktorej czesci niemiec jest najwiekszy wybor aut tej marki ?

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
...jedź do Roeselare - Izegem...w Belgii - dom w dom plac z autami...dwa dni chodzenia/jeżdżenia...spanko tuż za granicą we Francji w F1 - pokój 3 osobowy, czyściutki, jest się gdzie wyprysznicować i wypocząć...34 euro za pokój. Bawarek tam widziałem (we wrześniu) od E36 ci, poprzez E34, E60/1 skończywszy na loszkach 7er...
Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzieki , jednak szukam auta w niemczech, do belgi kawalek dalej jest..
Opublikowano
ja też polecam Belgię, w Niemczech już nie ma co kupować a jak już coś jest to już nie warte uwagi auta
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ja też polecam Belgię, w Niemczech już nie ma co kupować a jak już coś jest to już nie warte uwagi auta

W jakim sensie w Niemczech już nie ma co kupować? Jakaś nowa ustawa u nich weszła i aut nie wolno sprzedawać czy co? :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wielkie dzieki , jednak szukam auta w niemczech, do belgi kawalek dalej jest..

Jak szukasz w Niemczech to zdecydowanie południe Niemiec. Znaczenie uczciwsi ludzie tam są. A jakiego BMW szukasz to może pomogę?

Opublikowano
  • Autor
BMW e46 po lifcie ,do kwoty 27-28 max ze wszystkimi oplatami
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Takie rzeczy tylko w Erze. Niestety. Cenami z allegro się nie sugeruj.

Za cenę, jaką podałeś, mogę Ci przywieźć e46 po lifcie. Wyjazd o 4 rano, powrót tego samego dnia wieczorem. Ale niestety malowana i z przebiegiem, którego nie chciałbyś oglądać codziennie odpalając auto (chociaż tu może nie być tak źle, przebieg powinien być już skręcony do znośniego pułapu).

Jestem na etapie szukania i oglądałem na żywo parę igiełek w dobrych cenach. I dalej nie mam auta. Jedyna godna uwagi była za ok 30.000 pln (wliczając opłaty) rocznik 99' 320d.

Z resztą, wystarczy luknąć na oferty niemieckie, odjąć kilka procent na utargowanie, dodać opłaty i wychodzi co i jak. Oczywiście mówię o autach bez burzliwej przeszłości i z dokumentacją.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
BMW e46 po lifcie ,do kwoty 27-28 max ze wszystkimi oplatami

Jak już mój poprzednik napisał zapomnij o E46 po lifcie w tej cenie. Zresztą taki temat już jest gdzieś na forum. Na E46 po lifcie musisz mieć kwotę zbliżoną do 40 tys zł. Oczywiście na allegro i innych portalach ogłoszeniowych znajdziesz wiele "cudów" i "okazji" ale nie ma cudów i okazji w handlu samochodami, uwierz i nie sprawdzaj prawdziwości tego na sobie.

Opublikowano
  • Autor
Hmm... no to widze ze Panowie sprowadzilisice mnie na ziemi.... Nie szukam auta na pelnym wypasie,zalezy mi przede wszystkim na tym aby auto nie bylo po "dzwonie" i mialo klimatronik .Co przebiegu jestem swiadomy ze nie kupie z przebiegiem rzedu 150tys km . Podsumowujac szukam auta a nie "skarbonki" albo auta rzekoma bezwypadkowego a okazuje sie ze caly bok byl malowany...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak masz kupić na siłę E46 po lifcie czyli szrota z przebiegiem 200-250 tys km to lepiej kup 3-4 lata starsze z przebiegiem 120-130 tys km i będziesz miał spokój i pojeździsz długo bez większych kosztów.
Opublikowano
  • Autor
Jestem w stanie przelknac przbieg rzedu 200-250 tys , poniewaz jak na diesla wydaje mi sie ze nie jest to jescze tak duży przebieg i auto jeszcze troche pojezdzi....
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to się mylisz. Niestety jak na diesel'a jest to duży przebieg, nawet bardzo duży. W autach z takim przebiegiem nie dość, że lecą pierdoły, często kosztowne, to masz dużą szansę na awarię wtryskiwaczy, turbo, pompy wtryskowej, skrzyni biegów automatycznej, przy skrzyni manualnej koło dwumasowe itd itd. Auto z takim przebiegiem to skarbonka. Uwierz mi, że lepiej kupić starsze z małym przebiegiem niż młodsze z dużym. Nie wiem czemu Polacy mają taki problem w tej materii, że na siłę muszą mieć auto jak najnowsze, nawet jak kogoś na nie nie stać. Potem dopiero się robi skarbonka i więcej auto stoi niż jeździ bo nabywca nie ma kasy na remonty. Czy ważniejsze jest pokazanie się przed znajomymi, czy sąsiadami od rozsądku i ekonomii????
Opublikowano
  • Autor
Mi nie zalezy na roczniku jak Tobie moze sie wydawac gdyby tak bylo kupilbym sobie nowe punto z salonu zeby "poszpanowac" nowym autem.Wybralem ten model ze wzgledu na silnik .Myslalem wczesniej zeby kupic 136 konny i odrazu zchipowac go ale po wysluchania roznych opinie na temat chipowania silnika psucia sie elektryki stwierdzilem ze lepiej bedzie kupic bmw z silnikiem 150 PS .Jest on rownie ekonomiczny co poprzedni a posiada wieksza moc i nie wymaga wstawiania chipa, jak dla mnie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie obrażaj się. Pisałem ogólnie, nie o Tobie konkretnie. Chodzi mi o to, że czasami warto odpuścić szukanie na siłę nowszego auta (w Twoim przypadku poliftingowego) gdy nie ma się na niego przeznaczonej odpowiedniej kwoty. W praktyce nie odczujesz aż tak różnicy między silnikiem 136KM a 150KM, więc naprawdę nie warto pchać się w starego szrota dla tych kilkunastu koni mechanicznych. Pojeździsz rok, dołożysz potem coś tam i kupisz model po lifcie. Generalnie to Twoja decyzja, ale naprawdę wiem co piszę, bo sprowadzaniem samochodów zajmuję się na co dzień, a swoje auta zmieniam często i sam się przekonałem, że kupowanie samochodu z przebiegiem ponad 150 tys km wiąże się z ciągłym dokładaniem do niego. Oczywiście, że można trafić na samochód, w którym długo nic nie będziesz musiał robić mimo dużego przebiegu ale masz na to małą szansę przy przebiegach rzędu 200-250 tys km. Lepiej czasami nawet pojeździć rok jakąś Astrą i dozbierać do porządnego auta niż kupić skarbonkę, która nie da Ci szans na odłożenia nawet złotówki.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Co ja mam Ci powiedzieć. Patrząc na ceny niemieckie to jak ktoś ma na tym zarobić to trochę za tanie to auto. Trzeba by zobaczyć te dokumenty i ten niby udokumentowany przebieg, wziąć auto do dobrego mechanika itd. Jak znam życie to książka jest w końcówce dopisana a auto ma z 250 tys km. :)
Opublikowano
Coś było kombinowane, bo spryskiwacze ksenonów nie są w kolorze zderzaka.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Coś było kombinowane, bo spryskiwacze ksenonów nie są w kolorze zderzaka.

A w jakim E39 widziałeś dysze spryskiwaczy w kolorze zderzaka?????? Jak by były w kolorze to by było dziwne i świadczyło, że coś jest kombinowane.

Opublikowano
Zwracam honor. Wcześniej się nie przyglądałem i pomyliłem dysze z klapkami.
Opublikowano
  • Autor
spokojnie ludzie :D , pare dni temu bylem ogladac ten egzemparz http://otomoto.pl/bmw-320-e46-C10326584.html ... bylo pare niedociagniec , typu zniszczona uszczelka przy drzwiach od strony kierowcy...dziwnie "obita" kierownica skora... co mnie zdziwili te auto nie mialo alarmu :shock: .Chcialem nawet jechac na stacje diagnostyczna z tym autem ale nie bylo sensu poniewaz facet niechcial sposcic z ceny... jak myslicie czy te auto jest warte tej ceny??...auto posiada ksiazke serwisowa i komplet kluczykow.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolega widzę w cuda wierzy. Z Niemiec takiego auta za 40 tys zł się nie przywiezie a tu proszę, jaka okazja. ;) No ale jak widać lepiej na własnej skórze doświadczyć realiów polskiego handlu samochodami. Czemu nie. ;)
Opublikowano
  • Autor
W cuda nie wierze .. chciałbym cos sprowadzic z zagranicy szczegolnie ze euro znacznie spadlo co mnie cieszy... ale nie moge znalesc uczciwego goscia ktory by mi sprowadzil te auta i nie naliczyl sobie 4-5 tys za fatyge ;D. A nie ma sensu samemu jechac w ciemno do niemiec....
Opublikowano

W czym problem? Szukasz sobie na mobile.de (trzeba się poświęcić i 2-3 razy dziennie), dzwonisz, zamawiasz, jedziesz najpóźniej na następny dzień (a najlepiej natychmiast) i wracasz na kołach (jak jest cały i zdrowy) i wszystko.

Byle nie do Norymbergi... :nienie:

Aha nie daj się skusić na ogłoszenia "jeździmy po auta - pojedziesz z nami", bo ci handlarze zazwyczaj zabierają ludzi w największe skupiska aut, gdzie już wszystko ciekawe jest przebrane i wracasz z takiej wycieczki tylko zdołowany.

Opublikowano
  • Autor
Jelsi jeszcze cos by bylo na mobile,de czy na autoscout... to bym bral ale nie znajac jezyka niemieckiego ciezko by sie bylo dogadac :D , dlatego szukalem osoby ktora sprowadza auta i ktora zna sie na rzeczy