Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam kupic E39 540i rocznik 2001-2003 najlepiej w M-pakiecie, jednak z tego co sie zorientowalem bardzo ciezko jest dostac takie BMW w Polsce. Przejzalem mnostwo stron z autami i sa takie ale z rocznikow 1996-1999. Postanowilem wiec sprowadzic auto z zagranicy i tu nasuwa mi sie kilka pytan.

Jak najlepiej znalesc takie auto? Czy powinienem jechac w ciemno i szukac czy raczej skupic sie na przegladaniu takich stron jak autoscout24 gdzie tez nie bylo ich az tak wiele. Jesli ktos sprowadzal sobie takie BMW z zagranicy to prosze o pomoc i wskazowki gdzie i jak szukac, czy mozna duzo utargowac na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie. Chcialbym sie zmiescic w 50 tys zl (wlacznie z oplatami za sprowadzenie).

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wez swiece... Mi sie udalo, ale mialem szczescie. Wydaje mi sie, ze musisz troche popodrozowac.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
mieszkam od lat w skandynawi,i tak juz powtarzam za wszystkimi ze samochod tylko tu sprzedany i jezdzony jest godny zaufania,no tez do jakiegos stopnia ale latwiej go sprawdzic ,a poza tym auta w skandynawi niesa tak wyeksploatowane,nawet ogladalem na kompie kilka takich bmek ale powyzej 2001 jest b.malo moge ci wyslac kilka anonsow,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.Na stale mieszkam w Holandii,tu takie auta sa dosc drogie,ale masz pewnosc co do przebiegu i bezwypadkowosci.

1.http://www.autotrader.nl/auto/kopen/Bmw/5-SERIE/6144987/algemeen.htm

2.http://www.autotrader.nl/auto/kopen/Bmw/5-SERIE/6579217/algemeen.htm

Pewnie dalo by sie troche utargowac z tych cen.

Opublikowano
Bewan jakbys mogl to bardzo prosze o wyslanie tych anonsow, moze skandynawia to wlasciwy kierunek ;)

http://www.blocket.se/lund/Bmw_540_20359535.htm?ca=23_11&w=3 wprawdzie 99 ale cena i blisko latwo obejrzec http://www.blocket.se/helsingborg/Bilar_saljes_23614896.htm?ca=23_11&w=3 ten blisko, http://www.blocket.se/stockholm/BMW_540i_automat__fullutrustad_23569642.htm?ca=23_11&w=3 az w stokholmie http://www.blocket.se/halland/BMW_540iA_Touring_Exclusiv_23055981.htm?ca=23_11&w=3 ten kombi niewiem czy wchodzi w gre wyglada na zadbany 99 ale ciekawy,sam jestem zdziwiony ze tak malo jest 540stek jest wiecej ale 96 98 jedna 02 ale droga nikt jej niekupi,trzeba tez pamietac ze z kazdej ceny mozna zbic pozdrawiam

Opublikowano
a moze dozbierac i m5 kupic? :D

kupic uzywane M5 to nie problem - problem to je pozniej utrzymac :)

pod tym wzgledem to niestety zupełnie inna liga niż "cywilne" wersje

Opublikowano
a moze dozbierac i m5 kupic? :D

To bedzie moje pierwsze BMW wiec 540 to i tak spore wyzwanie jak dla mnie, a przesiadka z mondeo tdci sprawia ze troche boje sie tych pierwszych kilometrow i prawie 300 konikow pod maska no ale moze nie bedzie tak zle. Poczatkowo planowalem 530i ale jednak "urzekl" mnie ten dzwiek v8 :D

Dzieki za te linki z ogloszeniami z zagranicy jesli jeszcze znacie inne takie stronki to wrzucajcie bede szukal tej idealnej ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie wylaczaj dsc. :!:

M5 jest swietnym wyborem :!:

Edytowane przez mcmt

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Wygląda całkiem zdrowo. Wyposażona też grubo. Co do przebiegu - to raczej dość ostrożnie "szacowany" ale raczej naciągany. Chyba, ze ktoś był pasjonatem i się woził tym autem tylko w niedzielę. Ale jak z tym jest to już wiemy na naszych polskich przykładach atrakcyjnych aut z przebiegami jak u 2-latka.

Wątpliwości budzi tylko właściciel komisu (prawdopodobnie od jego nazwiska - imienia jestnazwa) - Emrah Automobile. Albo Turas jakiś albo inny Arab.

1 na 50 takich śniadych się zdarzy, że handluje rzeczywiście dobrymi autami bo to jego hobby/zajęcie itp. Ale lepiej nastawić się na zastanie na miejscu auta po przejściach i syfu w środku. Kilka moich typów z Mobile było sprawdzonych przez znajomych w Niemczech tam na miejscu i pomimo bardzo ładnego wyglądu na zdjęciach okazały sie totalnymi padlinami (silniki wyjechane, środek jak po wożeniu żwiru przez 5 lat, brak jakiejkolwiek historii itp) - włascicielami tych aut byli właśnie Turasy, Araby itp.

Tak więc - ostrożności i zimnej krwi nigdy za wiele. Na miejscu się okaże jak jest faktycznie...

Pzdr.

Opublikowano
Wygląda całkiem zdrowo. Wyposażona też grubo. Co do przebiegu - to raczej dość ostrożnie "szacowany" ale raczej naciągany. Chyba, ze ktoś był pasjonatem i się woził tym autem tylko w niedzielę. Ale jak z tym jest to już wiemy na naszych polskich przykładach atrakcyjnych aut z przebiegami jak u 2-latka.

Wątpliwości budzi tylko właściciel komisu (prawdopodobnie od jego nazwiska - imienia jestnazwa) - Emrah Automobile. Albo Turas jakiś albo inny Arab.

1 na 50 takich śniadych się zdarzy, że handluje rzeczywiście dobrymi autami bo to jego hobby/zajęcie itp. Ale lepiej nastawić się na zastanie na miejscu auta po przejściach i syfu w środku. Kilka moich typów z Mobile było sprawdzonych przez znajomych w Niemczech tam na miejscu i pomimo bardzo ładnego wyglądu na zdjęciach okazały sie totalnymi padlinami (silniki wyjechane, środek jak po wożeniu żwiru przez 5 lat, brak jakiejkolwiek historii itp) - włascicielami tych aut byli właśnie Turasy, Araby itp.

Tak więc - ostrożności i zimnej krwi nigdy za wiele. Na miejscu się okaże jak jest faktycznie...

Pzdr.

calkowicie sie zgadza,ja mielem kiedys 740 z niemiec kupiona u afgana skarbonka wielka,mysle ze nawet jednego z tych ciemniejszych trudno by bylo znalezc godnego zaufania ,przebieg napewno cofany,samochodem dobrym miedzy soba by pohandlowali,odradzam bo jezeli bilhandel a do tego ciemny to pierwsza rzecz w calym zjawisku kupna uzywanego auta ,przynajmniej dla mnie
Opublikowano

Pzdr.

calkowicie sie zgadza,ja mielem kiedys 740 z niemiec kupiona u afgana skarbonka wielka,mysle ze nawet jednego z tych ciemniejszych trudno by bylo znalezc godnego zaufania ,przebieg napewno cofany,samochodem dobrym miedzy soba by pohandlowali,odradzam bo jezeli bilhandel a do tego ciemny to pierwsza rzecz w calym zjawisku kupna uzywanego auta ,przynajmniej dla mnie
sory niedopisalem rzecz na nie
Opublikowano

dokladnie - ja bym sie skupił glownie na ofertach osob prywatnych

nie mowie ze u handlarza same padliny ale na pewno ryzyko jest większe

mój kolega kupił 525d od turasa i wymieniał silnik potem ... okazało się ze nie trzyma kompresji i inne cuda

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba, ze podrozujesz z ODB od nerwusa... :8)

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
No cena tego auta ciekawa . Tylko przebieg smieszny i ta lokalizacja. Takie auto w stanie opisywanym to idzie po znajomych od ręki. moje zdanie. Nie musi szukac żyda po mobile.de
(OO)=== OO===(OO)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Kupic w DE od prywatnego wlasciciela, albo z komisu od Niemca. Trzymac sie z dala od wszlekich "kebabow". Ma miec lakier fabryka, zadnych bledow na kompie i stan tapicerki adekwatny do przebiegu, ksiazki serwisowe i komplet kluczykow.

Co do przesiadki z Mondeo... Najwazniejsza rzecz, ktora zrozumialem po przesiadce z 523iA na 540iA to... zanim nacisniesz gaz zastanow sie czy bedziesz mial dosc miejsca aby wyhamowac! Pare razy juz po radosnym wyprzedzaniu musialem dac po heblach, az pyl z klockow zostal na felgach, bo okazalao sie, ze musze zwolnic z 160-180 do 80-90... W tym aucie nie czuje sie predkosci i przyciskajac gaz tak jak w Mondeo baaaardzo szybko znajdziesz sie w okolicach 200km/h. Kontrola trakcji jest swietna zarowno w wersji z ASC+T jak i DSC wiec zostaw ja wlaczona, dopoki nie pocwiczysz duzo na jakims wielkim placu i nie bedziesz mial pewnosci, ze wiesz co robisz. Z kontrola trakcji nic zlego ci sie nie stanie o ile nie bedziesz probowal zaprzeczyc prawom fizyki.

Poza tym V8 to V8. Kup... pokochasz...

Opublikowano
Czy ktos z Was ogladal moze to auto?

Wyglada ciekawie cena tez rozsadna.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10316583

Co do tej Beemki to jedno mi jakoś dziwnie wygląda. Gość pisze, że zawieszenie M-Technik a ona siedzi jakoś strasznie wysoko. Albo ściemnia z tym zawieszeniem albo ma założone za małe koła :?: Noooo chyba, że ma jakąś regulację wysokości zawieszenia i dał na maxa do góry.

Pzdr.

Opublikowano

Co do tej Beemki to jedno mi jakoś dziwnie wygląda. Gość pisze, że zawieszenie M-Technik a ona siedzi jakoś strasznie wysoko. Albo ściemnia z tym zawieszeniem albo ma założone za małe koła :?:

Faktycznie cos w tym jest.

A poza tym, czy pakiet m-technik nie mial przypadkiem obramowania w kolo okien w kolorze czarnym a nie srebrnym?