Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Interesuje mnie jakie macie audio dokładnie chodzi mi subwofery i wzmacniacze je zasilające.Zastanawiam sie nad sprzętem blaupunkta skrzynia + wzmak.Tylko teraz jaka skrzynia:zamknięta czy z bass reflexem.Jak sadzicie która lepiej zagra w e36, jakiej srednicy i mocy musi byc głosnik.
Opublikowano

Ja osobiscie mam 2x 25cm Rockforda w zamknietej skrzynce.....Pedze to mocnym 2 kanalowym xeteckiem....Gra naprawde miło....Polecam...

A jak chcesz 1 SUB to polecam 30CM rockfroda lub JL....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano

chcesz duzo basy - to basreflex , malo - zamknieta obudowa......

glosnik im wiekszy tym lepszy , ale powyzej 30cm bas zaczyma sie robic malo precyzyjny i dlugo wygasa.............

powiedz czego oczekujesz :norty:

wzmacniacz - jakis firmowy oczywiscie - zalezy jaka moc wzmacniacza wybierzesz..........

Opublikowano

ja w E36 miałem sprawdzony sprzęt.

1. wzmacniacz Philips DAP6040 (4-kanałowy - 4x150W)

2. tuba nasowa JBL CT300

3. syki Tonsil

podłączenie:

przednie głosniki z radia

syki z radia (jako wyjście na tył)

tuba zmostkowane 2 kanały (czyli 300W)

tylne głośniki ze wzmacniacza

Gra to rewelacyjnie - nie jeden już chciał odkupić taki zestaw :D

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Posluchaj lepiej MINIO728i. Wszelkie Philipsy i Pioneery to jakies nieporozumienie. Musi byc solidnie zrobiona skrzynka a nie jakas tuba nawet jesli jest to JBL.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
ja własnie kupiłem wzmaka blaupunkt gta 200 i do tego skrzynka no name(za smieszne pieniadze).Testowałem wszystkie co były w sklepie ta skrzynka grała najlepiej i to własnie sie liczy dzwięk nie firma 8)
Opublikowano

Osobiscie gram ( a wlasciwie gralem...) na Audiobahn'ie do tego wzmacniacz JBL z najnowszej serii POWER. Gralo to jak dla mnie rewelacyjnie, a wszystko...no w duzej czesci zalezy od budowy skrzyni i najlepiej wykonac ja do danego glosnika u kogos kto sie na tym naprawde zna 8)

Osobiscie jakos JBL zawsze byl taki :x ... ale to co teraz robi to sprzed najwyzszej jakosci (wyzsze serie) takze polecam. Co do Audiobahn'a to gra jak nalezy, a jak trzeba potrafi pomasować plecki :mrgreen:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano
ja własnie kupiłem wzmaka blaupunkt gta 200 i do tego skrzynka no name(za smieszne pieniadze).Testowałem wszystkie co były w sklepie ta skrzynka grała najlepiej i to własnie sie liczy dzwięk nie firma 8)

Grała najlepiej?? w jakim sensie? wiecej robila hałasu?? Firma firmą ale za coś płaci się za glosnik 400zł a nie 50... sluchales basu na hertz`ie ES250??

Opublikowano

Wzm Hifonics Europa

Głośnik 30 cm zamk skrzynia

przód Canton 16cm + tweetery Tesla jedwabne, zwrotnica 2,5 khz

tył fabryka

Radio Pioneer 825 DSP

Przód i sub ze wzm.

Gra czysto i pzryjemnie. Nie męczy i oddaje wiele szczegułów.

Yaiek
Opublikowano

Grała najlepiej?? w jakim sensie? wiecej robila hałasu?? Firma firmą ale za coś płaci się za glosnik 400zł a nie 50... sluchales basu na hertz`ie ES250??

przecież nie kupujesz głosnika bo fajnie wyglada albo dla nazwy firmy.Kupiłem ta skrzynke bo miała fajny bass(peły) do tego grała bardzo dynamicznie, praktycznie tylko ona grała tak ze bass był odczuwalny na ciele.

Opublikowano
Janek Poranek masz może jakieś fotki jak masz wrzucone 16-stki na przód ??

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sluchalem , ale moze odpowiem na to pytanie bo zgadzam sie w 101% z "Lego" , kiedys kupilem suba , generalnie

kupa forsy jak na tamte czasy a i serwis drogi , glosnik JBL . Sam glosnik 600zl , pieknie gral bass czysty mocny, nie wyobrazam sobie aby moglo byc juz lepiej .Do pewnego dnia wszystko pieknie az tu nagle cisza w bagazniku .......glosnik padl , mysle sobie moze jakis bezpiecznik , ale gdzie tam , glosnik poszedl z dymem . Glosnik na gwarancji ,

jade do serwisu na wymiane a te kolki po 30min. analizy stwierdzaja

ze za duze przesterowanie na koncowce i nie wymienia , ponoc z takimi

ustawieniami kazdy glosnik poszedl by z dymem , fakt ze podkrecone bylo ostro , nogawki tanczyly , lusterka drgaly baa caly samochod wpadal w wibracje .

Pomijajac przygody z tym serwisem audio , kupilem nastepny glosnik do tuby ale nie za 600zl a za jakies 60-90zl na gieldzie jakis noname, mysle sobie co tam sprawdze pieniadz nie duzy a moze przynajmniej

w polowie bedzie tak chodzil jak jego poprzednik , wlozylem ,przykrecilem zalaczylem sprzeta .... i co ?

Zadnej ale to zadnej roznicy do swojego poprzednika ! Bass taki sam

zadnych pierdow czy znieksztalcen , nic tez nie przestawialem w koncowce , absolutnie zadnej roznicy nie odczulem , znajomi tez nie mogli wyjsc ze zdziwienia . Dodam ze glosnik pochodzil jakies 2-3 lata

po czym poszedl do sprzedania .

Jestem przeciwnikiem noname i wszelkich badziewi , ale suba nigdy

nie kupie firmowego biorac pod uwage ich cene do mozliwosci .

Pewnie podpadne nie jednemu zwolennikowi firmowego uderzenia :wink:

ale podpieram to doswiadczeniem a nawet dwoma fachowcami z pewnego

dobrego serwisu audio ktorzy maja podobne zdanie co do subow w cenie do ok. 1000zl , bo powyzej tej sumy to juz jest inna liga .

Pozdrawiam

Opublikowano
ja powiem jak w reklamie proszków do prania po co przepłacac jak nie widać róznicy :norty: :norty: tak powaznie sprzet kupujemy zeby ładnie grał a nie dla firmy,jak mi ta skrzynia padnie kupie nowa jak nie padnie to sprzedam i za te same pieniadze co kupiłem,ale po co kombinować jak gra bardzo ładnie
Opublikowano
Jestem przeciwnikiem noname i wszelkich badziewi , ale suba nigdy

nie kupie firmowego biorac pod uwage ich cene do mozliwosci .

Ja tez nie mam zamiaru tego robic :P kupie poprostu glosnik a skrzynie sam sobie zrobie :mrgreen:

Opublikowano

Cichy,

Nie mam ale ćoś zrobie to wrzuce na forum.

A jeśli chodzi o Sub no name to ja właśnie uważam że to straszne gówno. Dajesz moc a on nie gra. Dobry głośnik jest efektywny i przy małej mocy oddaje dużo dzięku. Żaden No Name nie zagra przy powiedzmy 1W tak jak dobry firmowy głośnik Polecam SoundStream Rubicon- Rewelka oczywiście w zamkniętej skrzyni. Nie robi rumoru tylko gra ciepłym miekkim a zarazem potężnym basem. Oczywiście nie pod jakimś Buszmenem tylko Rockford Fosgate 55.2

Taka opcja: Rockford 55.2 27,5 wata na kanał + Rubicon i założe sie że 1000 watowe Buszmeny tak nie zagrają!!!!

Yaiek
Opublikowano
Janek Poranek z niecierpliwością czekam na fotki i na jakiś mały opisik co do wykonania !

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09