Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! chciałbym kupic e39(mam e34). Jakie wersje polecacie? co w tym aucie jest standardem, a co juz bogatym wyposażeniem? i na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie? dzieki za odpowiedzi.
Opublikowano
Wszystko zależy co kto lubi i jaką ma kase, jesli chodzi o ekonomike /stosunek osiągów do zużycia paliwa/ to najlepiej 528i lub 530i, jeśli chodzo o wyposażenie, to wiadomo im lepsze /skóra, elektryka, navi, pdc/ tym łatwiej póżniej sprzedać, nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Z doświadczenia wiem że pewnie kupisz nie taką jak chciałeś, a taką jaka ci się nadaży w dobrym stanie bo to najważniejsze....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z mojego doswiadczenia wynika, ze jednak da sie kupic to co sie chce, ale jest to zwiazane z poszukiwaniami i szczesciem.

Uwazaj na elektronike, zwlaszcza NAVI, wzmacniacz itd... Sa to kosztowne rzeczy, mozna powiedziec dodatki elektroniczne, ktorych czesto sie nie sprawdza na "dziendobry" i... potem zaluje, bo one kosztuja duzo.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Poza 520i wszystko jedno i aby nie po przejściach... I ostrożnie z dieslami, bo te to zazwyczaj zajeżdżone się trafiają... Lepsze starsze auto i zadbane niż młodsze z przeszłością...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Jak chcesz kupic niezajechane i takie jak sobie upatrzysz ( dot wyposazenia, silnika ) to szykuj sie na droge przez meke.

Osobiscie jakies 3-4 miesiace codziennie mobile.de przegladalem, nie wliczam telefonow itd.

Ogolnie w mojej ocenie strasznie ciezko bylo mi kupic wtedy e39 3.0d z przebiegiem ponizej 150 tys km ( udokumentowanym w aso przebiegiem ) w cenie ktora nie byla by juz bardzo zblizona do e60, ale do odwaznych swiat nalezy.

Tak jak mowia koledzy lepiej bardziej zadbane niz z lepszym wypasem a zlom.

Powodzenia

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Ja szukałem swojej 4 miesiące,ale znalazłem to co chciałem/2,8...czarna,czarna skóra i czarne listwy w środku,jedynie skrzynie mam manualną,a koniecznie chciałem automat.....ech.../Miałem E34 z silnikiem 2,0/24V i wiem,ze to porazka w takim aucie jak piątka,może w E30 czy E36 to sie jakoś spisuje,nie wiem,nie jeździłem.....,mam auto z kwietnia 99 i kupiłem z przebiegiem 290tyś....co wcale mnie nie przeraziło,przynajmniej mam wiecej pewnosci,ze to moze byc autentyczny przebieg.......,to może tyle......,aha,weź pod uwagę fakt,że te auta mają już ok 10 lat srednio,więc nie szukaj ideałów chociaż z pewnością się zdarzają "perełki",ale te z doświadczenia wiem kosztują krocie....,powodzenia......
Opublikowano
Widzisz ,a ja kupiłem V* 535iA ,tip.-tron. i nie chce już innej skrzyni[ma 3 w jednej,manual,na dotyk,automat i sport],kick-down w tym aucie to coś pięknego,chciałem 4,4 L ale udała się 3,5 litrówka,z gazem OMVLza 5600 pln[w 2004r.],sprawdzony przebieg w niemczech i w Polsce prawie że,,,ale do tematu,skóra piękna rzecz, sam ją chciałem,lecz spocone plecy druga sprawa,w welurach tego nie było,juz mam od wczoraj koszulki na siedzeniach od razu inaczej,2,8 ma szwagier i jeżdziłem tym autem parę razy ,nic nie mówię ,że nie idzie,chodzi super,ale znów ale,V 8 i to brzmienie silnika,kupisz 2,8 będziesz za chwilę szukał 3.0 potem 3,5 a potem 4,4 i dalej ,taka kolei rzeczy ,ja już sobie planuję w przyszłości 4,4-wybór należy do ciebie,spalanie w aucie temat znów odrębny,mnie pali od 16 --20 L LPG razy średnio 1,80pln. wynik nie jest tragiczny,na Pb wiadomo znów razy 2.pzdr.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Witam! chciałbym kupic e39(mam e34). Jakie wersje polecacie? co w tym aucie jest standardem, a co juz bogatym wyposażeniem? i na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie? dzieki za odpowiedzi.

Standart to 4 poduchy lub 6 po lifcie, manualna klima (chodź w e39 występuje sporadycznie) welurowa tapicerka, elektryka.

Lepsze wyposażenie temat rzeka :)

W e39 full opcje może stwierdzić naprawdę znawca marki, fan itd. Bo ja np. nie wiem o wszystkich gadżetach do e39. Od alcantary na podsufitce, dociąganiach drzwi, zdalnej klapy tylnej a na monitorach w zagłówkach kończąc trzeba się orientować jakie wyposażenie mogło ze sobą występować a jakie siebie wykluczać

Pełna opcja tak obrazowo to im więcej masz przycisków pod panelem klimatyzacji (na zdjęciu w ramce) tym lepiej :Dhttp://img269.imageshack.us/img269/7232/6806319987.th.jpg

Ciekawe są wersje individual ale nie w pojęciu handlarzy z allegro i jeszcze jednym textem full opcja:P

(OO)=== OO===(OO)