Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy w E36 z października 1995 monotwany był seryjnie immobiliser ?

Kluczyki posiadam z diodą (której tak naprawde mogłoby nie być...)

Opublikowano
Jeśli nie masz immobilisera to po prostu wymień sobie baterię w kluczyku i będziesz miał światełko aby znaleźć zamek w ciemności.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

po stacyjce jak nasz naokolo stacyjki taki piercien ,stacyjka tak jakby zapadnieta w obudowie z wlozonym kluczykiem wygloda tak --) to jest imobilajzer a jak stacyja jest wypukla czyli z kluczykiem wygloda

tak --( to nie ma - nie wiem jak to lepiej objasnic , najlatwiej to rozbiez kluczyk jak jest w srodku chip to masz immobilajzer fabryczny a jak nie ma i jest tylko dioda i bateria to znaczy ze nie ma

pozdr

Opublikowano
z tego co pisze kowal e-36 to u nmnie wyglada tak czyli pwwinien być --) a ja nie mam imobilajzera.Rozkreć ten kluczyk
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. A moze ktos wie jak obejsc immobiliser? Zostalem zmuszony do wymiany stacyjki i niestety dopiero przy montazu nowej zauwazylem ze mam immobiliser.

Czy zadziala patent jak wyjme pierscien ze starej stacyjki wloze w niego stary klucz i zakleje np. tasma na stale?

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano
A to dziwne, bo ja odpalam swoja bemke ze zwyklego kluczyka, bez pilota, ale mam oddzielnie zalozony alarm, z ktorego otwieram centralny zamek. Dodam ze auto jest z 1996 roku, czyli immobilaiser powinien byc. Mam tylko taka mala diodke obok radia, ktora sobie miga od czasu do czasu.

E30, E36, E60, E87, F48

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. A moze ktos wie jak obejsc immobiliser? Zostalem zmuszony do wymiany stacyjki i niestety dopiero przy montazu nowej zauwazylem ze mam immobiliser.

Czy zadziala patent jak wyjme pierscien ze starej stacyjki wloze w niego stary klucz i zakleje np. tasma na stale?

Pozdrawiam.

Lego

PostWysłany: Sro Lip 06, 2005 11:42 pm Temat postu:

wymieniasz stacyjke a do nowego kluczyka przekładasz "kosc'' immobilisera ze starego kluczyka i nie musisz nic lepic tasma :)

jak ja kocham m-powery !!