Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
tez tak wlasnie prubowalem i nic:(

myslalem ze moze moj ESC nie chodzi w "laptoku" i zrobilem wszystko dokladnie tak samo w stacionarnym komputerze...i...

dokladnie to samo:(

cos mam albo nie tak z ustawieniami albo uszkodzna jest v44

Chyba już na to wpadliście - ale najprościej przy bootowaniu wirtualnej maszyny (rozpoczęciu instalacji) nacisnąć F2 (podałem błędnie z pamięci CTRL+ALT+INS),

wejść do "wirtualnego" BIOS-u

zmienić kolejność uruchamiania ("+" w górę z klaw. numerycznej) na 1. CDROM

Teraz nic nie trzeba wciskać.

Pozdrawiam,

znowak22

Opublikowano
Powtórzę pytanie: co zrobić przy błędzie 'net-0016 host error'? Ping jest, firewall wyłączony, antyvir zamknięty, ustawienia wg filmów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powtórzę pytanie: co zrobić przy błędzie 'net-0016 host error'? Ping jest, firewall wyłączony, antyvir zamknięty, ustawienia wg filmów.

Api test przechodzisz? Wstaw ediabas.ini (wystraczy koncowka z ustawieniami remote).

Opublikowano

Umnie tez jest błąd przy API tescie :<

OK ... umnie wszystkie aktywiry wylaczone resetar kompa i poszlo ..test przeszedl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie ten błąd jest na api teście. Ediabas.ini mam z Twoich linków.

O ile pamietam to nie wystawilem poprawnej wersji dla DIS. Sprawdz czy masz tak:

;-----------------------------------------------------------------------------

; RemoteHost

; Description : server address/name

; Default =

RemoteHost = 192.168.68.30

;-----------------------------------------------------------------------------

; Port

; Description : IP communication port

; Value : 1000 < port < 30000

; Default =

Port = 6801

Opublikowano

Zły port :duh:

Warto zaznaczyć, że plik EDIABAS.INI, który umieściłeś jest tylko dla INPY, ja pominąłem instalację z filmików ze względu na to, że miałem zainstalowaną INPE z tutoriala w pdfie. Rozumiem, że na tym porcie INPA też śmiga?

Pozostało mi się połączyć z autem.

Co do zapory i antyvirusa (na razie przeszedłem API test i nie wiem, czy na 100% połączę się z autem):

- wystarczy w ustawieniach zapory na karcie ZAAWANSOWANE odznaczyć połączenie VMware (nie trzeba jej zupełnie wyłączać);

- aby nie pokazywało się ostrzeżenie 'zapora nie jest włączona', gdy nie korzystamy z dis'a wyłącz połączenie VMnet1 w 'Połączeniach sieciowych';

- NOD32 jest włączony i nie przeszkadza;

Może komuś się przydadzą moje spostrzeżenia ;)

Dziękuję za pomoc, nerwus ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zły port :duh:

Warto zaznaczyć, że plik EDIABAS.INI, który umieściłeś jest tylko dla INPY, ja pominąłem instalację z filmików ze względu na to, że miałem zainstalowaną INPE z tutoriala w pdfie. Rozumiem, że na tym porcie INPA też śmiga?

Pozostało mi się połączyć z autem.

Co do zapory i antyvirusa (na razie przeszedłem API test i nie wiem, czy na 100% połączę się z autem):

- wystarczy w ustawieniach zapory na karcie ZAAWANSOWANE odznaczyć połączenie VMware (nie trzeba jej zupełnie wyłączać);

- aby nie pokazywało się ostrzeżenie 'zapora nie jest włączona', gdy nie korzystamy z dis'a wyłącz połączenie VMnet1 w 'Połączeniach sieciowych';

- NOD32 jest włączony i nie przeszkadza;

Może komuś się przydadzą moje spostrzeżenia ;)

Dziękuję za pomoc, nerwus ;)

Po to zrobilem osobny filmik z ustawieniami Ediabas.ini zeby tam zerknac. Filmy dla Dis wyszly kilka miesiecy pozniej niz dla Inpa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
znalezione w aucie moduly masz zaznaczone na czarno ... klikasz quick test i wykrzyknik oznacza ze nie ma bledu w danym module x oznacza blad (error) ... a co chcesz zrobic dokladnie ?
Opublikowano
to quick test wlasnie sprawdza sterowniki pod katem bledow ... jesli masz przy ktoryms krzyzyk dajesz dalej (strzalka na dole) po skonczonym tescie i juz wiesz o co kaman
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ktory program mam pobrac aby zainstalowac DISa:

Easy DIS BASE v.44

czy

PROGRAM v.44 ?

do tego rozumiem ze musi byc jeszcze Vmware, czy cos jeszcze potrzebuje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
ktory program mam pobrac aby zainstalowac DISa:

Easy DIS BASE v.44

czy

PROGRAM v.44 ?

do tego rozumiem ze musi byc jeszcze Vmware, czy cos jeszcze potrzebuje?

Potrzeba BASY i PROGRAMU pierw instalujesz Base pózniej Program, potrzebujesz jeszcze INPE i programik DiagHead

Edytowane przez piotrek1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam pytanie z kąd wziąć programik "DiagHead" może ktoś podrzuci jakiegoś linka z góry dzięki

na stronie pierwszej masz link do tego "emulator głowicy"

Opublikowano

Witam,

Udało mi się zainstalować DISa. Ale utknąłem na 11 filmiku. NIe mogę załadować do napędu wirtualnego pliku z obrazu EasyDIS-base-44-v1.0.

Pokazuje mi się komunikat w disie "THE CD in the drive selected cannot be activated. Fault number -46. Tak jakby nie mógł czytać z napędu, albo może nie ten plik wciskam do napędu. Pomocy. Bo siedze już 5 godzin. Mam dosyć.

Opublikowano
Raczej niemożliwe bo przecież wszyscy z tej płyty ściagali i było ok. Mi się wydaje że coś popieprzyłem w ustawieniach albo nie ten plik załadowałem.!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Udało mi się zainstalować DISa. Ale utknąłem na 11 filmiku. NIe mogę załadować do napędu wirtualnego pliku z obrazu EasyDIS-base-44-v1.0.

Pokazuje mi się komunikat w disie "THE CD in the drive selected cannot be activated. Fault number -46. Tak jakby nie mógł czytać z napędu, albo może nie ten plik wciskam do napędu. Pomocy. Bo siedze już 5 godzin. Mam dosyć.

A jak to robisz? Napisz krok po kroku.

Opublikowano

Nerwus - robię dokładnie jak pokazałeś na filmikach. Nie można się pomylić. Tak przy okazji wielki szacun za kawał dobrej roboty. Acha wprowadziłem małe zmiany w VMware jeśli chodzi o nazwę napędu. Ponieważ mój wirtualny to jest J. I tylko tyle. Próbowałem na ustawieniu auto detect. Efekt ten sam. I jeszcze kilka zmian:

INPE zainstalowałem sobie z innej instalacji bo z twojej nie mogłem uruchomić.

File1: http://rapidshare.com/files/104863794/bmwdiag.part1.rar

File2: http://rapidshare.com/files/104865976/bmwdiag.part2.rar

File3: http://rapidshare.com/files/104855772/bmwdiag.part3.rar

File4: http://rapidshare.com/files/104855776/bmwdiag.part4.rar

File5: http://rapidshare.com/files/104858008/bmwdiag.part5.rar

resztę wykonywałem wg twoich uwag. Moje pytanie odnośnie ediabas.ini. ten IP adres czy musi być dokładnie taki jaki podałeś czy musi on być moim adresem IP?

- podczas instalacji głowicy wykonałem run - W opisie pisałeś aby nie uruchamiać