Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kabel mam od Viakena DCAN. Ostatnio miałem z nim problem, gdyż nie łączył stabilizator napięcia, ale już to ogarnąłem, więc kabel działa. Z ECU się łączy normalnie.
  • Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak kupiłem oryginalną nie pirat INPE chyba na OLX za jakieś 60 zł 4 płyty w tym jest DIS INPA i coś jeszcze było ale nie pamiętam i z instalacją nie było żadnego problemu wszystko śmiga sprawdź może jeszcze będzie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuję pilnej pomocy, nie mogę sprawdzić korekt wtrysków w aucie żony, a samochód jak jest zimny bardzo drży do momentu aż nie zrobi się ciepły i czasem na 4 garze wypada mu zapłon. Próbowałem już chyba każdej INPY, mam interfejs

http://allegro.pl/bmw-k-d-can-interfejs-diagnostyczny-inpa-dis-tis-i5750929942.html?

Silnik 118i N43, cewki i świece nowe. Nie mam pomysłu jaka inpa i ediabas może to obsłużyć, próbowałem ostatnio 5.0.2 i ten silnik jest tylko przy E90, nie ma go przy E87 :(

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam koledzy. Potrzebuje jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę do kabla oraz programu inpa. Jestem zmuszony kupić nowego laptopa no i napewno będzie miał wind 10. Czy będzie działać bez problemu z inpa?
Opublikowano

inpa jak i ista chodzą na win 10 bez problemu

jesli potrzebujesz inpy na kazdy system i sprawdzonego kabla do Bmw odezwij sie na pw

sprzedam iCom Next Ori
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zainstalowalem inpe wg instrukcji na win 8 i mam problem bo kabel nie zawsze sie laczy. Wyskakuje ciagle blad :

data transmission to control unit disturbed. Udalo mi sie raz polaczyc, ale po odlaczaeniu kabla i ponownym polaczeniu nie laczy sie znowu. Czy ktos mial taki problem i moglby pomoc ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam Panowie, mam problem z inpą, zainstalowałem, wersje gotowca od rzecik-a, na win 7, po przerobieniu interface (musiałem zmostkować dwa piny -bmw x3 E83 żeby to zadziałało) wszystko działa aż miło, jednak problem pojawił się gdy chciałem podejrzeć pracę sondy lambda, jest w programie zakładka analog values1, dwójka pojawia się jak przełącze w menu ale gdzie szukać wartości z zakładki analog values3?? Na filmikach w necie widzę że niektórzy mają na dolnej belce programu analog1, 2, 3 a u mnie tylko analog1. Pytanie czy mam jakąś okrojoną wersję, czegoś nie doczytałem, czegoś nie przełączyłem? Potrzebuję podejrzeć jak i czy ona w ogóle pracuje, w aplikacji btool expert po wejściu w odczyt sondy lambda wyświetla wartość:1, dlatego szukam alternatywnej metody sprawdzenia jej programowo...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Inpy mozna miec kilka wersji i uzywac zaleznie od potrzeb.

Wszystko wrzucamy do katalogu c:/ec-apps tylko zmieniamy nazwe na np inpa.en, inpa.fx, inpa.old bmw. Moze byc tylko jeden folder o nazwie inpa i z nim dziala program.

sprzedam iCom Next Ori
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam taki błąd przy kodowaniu NCS-Expert jak na fotce, co jest powodem ?

Dodam, że chcę zakodować język rus., a wyrzucić np. włoski w E70 2008rok. Już to robiłem w takim aucie i szło bez problemu.

b373334983092f80med.png

Opublikowano

Koledzy ja zainstalowałem wszystko i pokazuje battery na OFF i inition na OFF, zarówno w samochodzie jak i na stole podłączone pod OBD, chyba coś ze sterownikiem kabla, jakie s pomysły

wersja "gotowiec" udostępniona przez mlodzik1

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli poprawnie zainstalowales sterowniki ftdi, kabel jest widoczny w menedrzerze urzadzen jako port com , ustaw com i opoznienie na 1.(musi byc com taki jaki ustawiles podczas instalacji standard tools)

Jesli program inpa poprawnie zainstalowany a mimoto to kropki sa nadal biale przy wlaczonym zaponie to albo kabel uwalony albo dziala mimo to ale wsad kiepski (chinski) mozna przeprogramowac

sprzedam iCom Next Ori
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam mam problem z instalacja inpy, tzn zawsze wysztko dzialalo na starym kablu ale zmienilem auto na e91 LCI z silnikiem n47 kupilem kabel d-can i sie nie laczy, moge polaczyc sie z innymi modulami skrzynia, airbag itp ale nie z silnikiem, wyskakuje blad

Mam wersje inpy ea-90x, odiabas v6.4.7 dogralem dwa pliki aby byl widoczny silnik N47 (DDE7N47)

Opublikowano

Panowie, mam problem który próbuję rozwiązać od dłuższego czasu wczytując się w różne tematy na forum lecz ostatnio stanąłem w miejscu. Usiłuję zakodować światła dzienne za pomocą NCS. Od początku moich prób wyskakuje błąd przy próbie sczytania modułu o treści jak poniżej:

https://zapodaj.net/c6ba483dd8760.jpg.html

Errorlog wygląda natomiast w ten sposób:

https://zapodaj.net/b8af9dd85ef72.jpg.html

Spróbowałem wpisać poprawny VIN do modułu ponieważ na początku przy module FRM w INPi'e były same zera. Aktualnie numery VIN poszczególnych modułów wyglądają w ten sposób:

https://zapodaj.net/16cab5abeeec0.jpg.html

Po zmianie numeru VIN w module oraz aktualizacji sterownika (za pomocą WinKFP) cały czas wyskakuje ten sam błąd. Próbowałem się jeszcze łączyć z modułem CIC i udało mi się go zarówno sczytać jak i wgrać modyfikacje które działają, także myślę że sam NCS jest poprawnie skonfigurowany. Czy macie jakieś pomysły co może być przyczyną wyskakującego błędu?

• 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Cześć

Czy ktoś z was sprawdzał kiedyś czy inpa w skrzyni automatycznej pokazuje prawidłowe wartości momentu obrotowego "produkowanego" aktualnie przez silnik? Czy są to wartości z d**y wzięte?

Pozdro

spacer.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Chciałem wykodować matę pasażera, po naciśnięciu SG_CODIREN wyskakuje mi taki błąd:

mata.png

Czy ktoś ma pomysł o co chodzi ?

Wszystkie inne moduły koduje bez problemu.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a MRS ci w diagnozie odpowiada? Jaki masz interfejs?
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

MRS= moduł poduszek

Który rok tej e38? VIN numer celowo zakryłeś czy naprawdę czyta ci tylko pierwsze kilka znaków?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam.Kupiłem interfejs Viakena do inpy.Z racji tego że jestem zielony w sprawach instalacyjnych czy jest ktoś z okolic Pruszkowa kto by mógł mi pomyślnie zainstalować inpe tak aby się łączyła z samochodem.Instalowałem zgodnie z instrukcją i podpowiedziami z forum ale dalej się nie łączy. :?:
  • 3 miesiące temu...