Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem, otóż skoro zrobiło się ciepło to zacząłem używać klimy. Z tym tylko, że po włączeniu klimy zaraz po zapaleniu auta zaczyna coś strasznie piszczeć pod maską i wydaje mi się żo to nie pasek bo do tej pory był spokój i jest poresztą dopóki klima nie jest włączona. Pisk jest przez chwile bo jak dodam gazu do około 3000obr/min to pisk ustaje. I o nic tu nie chodzi tylko strasznie to głupie jak każdy się na mnie patrzy jakbym jechał jakimś starym paściem :mad2:

Co to może być??

ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano

wydaje mi się, że piszczy to Ci napinacz - jak silnik zimny to robi większe obciążenie, załanczając klimę jeszcze się wzmaga

Nie napisałeś czy później mniej piszczy?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Wymień lub naciągnij pasek(napinacz).
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Witam . W mojej 5-tce e-39 525 tds 1998 mam do wymiany kółko napędu klimy gdyż lużne jest już sprzęgiełko. Na chwilę obecną ściągnąłem pasek. Może ktoś wie jaki jest koszt tego kółka?
Opublikowano
Koszt napinacza ruville czy jakos tak ok 350,00zł. Mozna też wymienić sam amortyzatorek, koszt ok 100zł, ale zastanów się czy to tylko amortyzatorek. Wymieniłbym na Twoim miejscu sam pasek na poczatek, może to jego wina. Nie sądzę, żeby psikanie i smarowanie pomogło na dłuzej, a nie dalj boze jak ci trzasnie pasek to moze szkód narobic. pzdr
Opublikowano
Na pytanie 318tds to pasek piszczy bezpośrednio po zapaleniu auta z włączoną klimą. Jak dodam ze dwa razy gazu to przestaje piszczeć i już jest spokój.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)