Skocz do zawartości

BMW E32 735 Szarpanie podczas jazdy i na wolnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

pisze bo juz mi rece opadają

wymienilem wszystko chyba co moglo miec wplyw na takie szarpanie

czyli sonda, przeplywka, przewody wysokiego, swieczki, wyczyscilem kopułkę i nadal nerwy

objawy

silnik pracuje na wolnych rowno miarowo czyli jest ok pozornie raz na jakis czas obroty spadna i wroca do wartosci takiej jak byc powienno dzieje sie to w ulamku sekundy

jadąc to juz czesciej czyli szarpie krotko mowiac zanika to przy obrotach pow 3500

mowie tutaj o benzynie mam gas sekwencyjny ale poniewaz rzadko go urzywam skupiam sie tylko na benzynce (ale nawiasem mowiac na gazie sa te objawy jeszcze bardziej wyczuwalne )

prosze o rade lub jakies sugestie jak rozwiazac taki problem

z gory dziekuje

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
Opublikowano

iskra no wiesz niby dobra te objawy sa co ktorys tam obrot silnika

jak normalnie sprawdzam iskre to jest moze i czasem ginie ale jak to sprawdziac cewke podmienie druga bo faktycznie zapomnialem o tym a palec nie jest wypalony

Opublikowano
Nie chcial bym byc zlym prorokiem ale kiedys mialem podobne ojawy w BMW 318...bardzo dawno temu(jak jeszcze zeskakiwalem z dywanu na podloge :) nic nie pomagalo...i co sie okazalo,peknieta glowica tak,ze plyn zbijal iskre w cylindrze i szlo jechac ale straszn ie szarpalo,ale po dwoch dniach kombinacji pekniecie sie powiekszylo i wtedy juz bylo wiadomo co sie dzieje.Mam nadzieje,ze u Ciebie to jakas pierdółka.Pozdrawiam i powodzenia.
Opublikowano

W zupełnie innym samochodzie benzynowym miałem podobne objawy.

Szarpanie na wolnych i podczas jazdy do 3000-3500 obrotów. Powodem była kopułka. Może Twojemu autu należy się też nowa?

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano

wymieniłem cewke objawy tak jak byly tak sa

mam gdzies jakas kopułke nie wiem w jakim stanie ale zawsze sie zorietuje jak to by bylo to przy okazji zmienie i palec

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

opanowałem

to była teraz sie wydaje prosta sprawa - palec rozdzielacza

tyle mi to nerw napsuło - czyli sumując palec mial taki biały nalot jakby coś się wewnątrz spalilo

teraz znów cieszę się pełną moca :8)

pozdrawiam wszystkich