Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie ,to norma przy nowym aucie ,teraz jest juz tylko 19 l :wink:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

525i e39

Jazda w te upały teraz cały czas na klimie pali i pokazuje na BC więcej o prawie 1.5litra. Jest to możliwe? Miasto 11.7

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
525i e39

Jazda w te upały teraz cały czas na klimie pali i pokazuje na BC więcej o prawie 1.5litra. Jest to możliwe? Miasto 11.7

Raczej BC zaniża spalanie niż zawyża.

Opublikowano
525i e39

Raczej BC zaniża spalanie niż zawyża.

Możliwe że przez klime ?

Opublikowano
Ostatnie 6 tyś.km. robione tylko na wiosce, średnia 14,5l PB. Trasa 1 tyś. km. średnia 7,4l PB. Jazda szybka, dynamiczna lecz nie agresywna.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Poznań - Ustronie Morskie - Poznań 583km, średnia prędość 74km/h, jazda drogami wojewódzkimi , dużo wyprzedzania, plus godzina stania na wahadłach. Spalanie 6.4L/100. :cool2:

Samo miasto, jazda na bardzo krótkich odcinkach (1-3km) ok 11.5L/100km :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Totalny Eco-draving miasto ale nie duże spalanie na dystansie 800km 7,1l/100km.

Pierwszy i ostatni raz tak jeździłem.

e39 530d manual.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano

Ostatnio zrobione 660km trasy (w tym ok. 50km 180-200km/h) i spaliła mi 9.8LPG/100km. Srednie w miescie ok 13lpg, a na PB -1l/100km ;) 528i 97'

PS. Najmniej udalo mi sie zejsc do 6.2, ale to z odcinka 18km ;) 80-110 km/h

Opublikowano
Totalny Eco-draving miasto ale nie duże spalanie na dystansie 800km 7,1l/100km.

Pierwszy i ostatni raz tak jeździłem.

e39 530d manual.

Moja e39 3.0d z boxem na 225 KM na dystansie 1300km - 7,31 L :)

Normalne jeżdzenie, miasto, troche trasy ale i bardzo krótkie odcinki. Obliczane za pomocą aplikacji w telefonie a nie ze wskazań komputera.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M5 e39 totally eco-driving Warszawa-Ostrołeka - 10,5 litra/ 100km.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

To i ja się pochwalę bo sam byłem zaskoczony.

Ostatnio robiłem uszczeliniacze na vanosach. Na trasie we wszystich świętych (czyli emerycko, lub przepisowo jak ktoś woli ;) ) wyszło mi równe 8 na odcinku 250km (trasa przez wioski 40/70/90 km/h).

Dla porównania rok temu (zaraz po zakupie bestii) z uwaloną odmą, disą i vanosami na tym samym odcinku w podobnym trybie wychodziło 12,5. :P

Edytowane przez madseason
Opublikowano

BMW e61 520d 177KM Steptronic 2010r.

U mnie pierwszy raz tryb zupełnie mieszany. 50/50, misto/poza miastem bez autostrad. Średnie po prawie 600km 8.4L/100km. Średnia prędkość 32km/h. Dużo krótkich odcinków po 1-3km. Odcinki poza miastem po 10-40km. Ogólnie bardzo ładnie :cool2:

Opublikowano (edytowane)

e90 335d program 362KM średnia z kilku tys km 8,2l ,najmniej w trasie wzięła na dłuższym odcinku 4,8l przy 90-100km/h ale tak wolno nudno się jeździ

zwykle w trasie około 7-7,5l, miasto 9-10l, średnia jak dotąd 8,2l (75%trasa ,reszta w mieście)

paliwo Shell V power nitro + diesel, jazda raczej dynamiczna

przed wymianą termostatów na nowe, przed programem i przed usunięciem DPF był średnio 1l więcej

Edytowane przez Vaporr
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dodam swoje trzy grosze. Miałem ostatnio okazję zrobić 400 km Bmw 645 przez wiochy, przepisowo bo noc i deszcz. Spalanie (jakieś lepsze paliwo, nie ważne) o dziwo na poziomie 9,2 a jak przejechałem przez kilka wiekszych miasteczek z czerwonymi światełkami to wzrosło do 9,5. Chyba bez tragedii, tyle że tempo emeryckie :)
Opublikowano
BMW 116i E87 w mieście ok 10,5l/100km, w cyklu mieszanym ok 9l/100km, na trasie jakieś 7,3l/100km. Jak na taki słaby silnik (115KM), oryginalne koła (16") i bardzo dobrą kondycję silnika, to spore spalanie.