Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolega ma u siebie lampy depo i swieca taka jak w linku drugim, a widzialem ostatnio u gscia mial oryginalne xenony i tez mu swiecilo jak w linku drugim takze dlatego pytam ale dzieki za odpowiedz
Opublikowano
Sonar to lampy jakościowo duuuuuuuuuuuuuużo gorsze od oryginału 15 letniego więc nie dziw się że taka jakość światła z nich wypływa :)
Opublikowano

Lampy powinny świecić tak ( w Polsce i większości krajów europejskich ):

__/ __/

ażeby nie oślepiać jadących z przeciwka a jednocześnie mieć doświetlone pobocze drogi.

Pzdr,

P.S. U ciebie też coś jedt nie tak z ustawieniem ale jak napisał ci wyżej kolega - lampy odbiegaja znacznie od oryginału. Tylko się dziwie, że na przeglądach ci nikt nie zwrócił uwagi.

Opublikowano
Lampy z 1 linku swieca prawidlowo co wcale nie znaczy ze dobrze. Tak swiecily lampy starszych aut i obecnie produkowanych nizszych klas. Granica swiatla i cienia po prawej stronie wznosi sie w nieskonczonosc co powoduje oslepianie innych w sytuacjach gdy np jedziemy lewym pasem a ktos jedzie prawym pasem w tym samym kierunku to oslepiamy go oswietlajac mu lusterka wsteczne lub gdy ktos wyjezdza z prawej strony wlaczajac sie do ruchu itp. Lepszej jakosci lampy w tym takze xenonowe maja bardziej dopracowana geometrie swiecenia, pozbawiona tej wady (link 2). Ponadto granica swiatla i cienia po lewej stronie takze wznosi sie delikatnie co skutkuje lepszym oswietleniem lewego pobocza. Lampy Sonar to typowa chinska "masówka". Polecam Depo
Opublikowano
Polecam Depo

Szkoda tylko, że takie drogie ;x Ew. zna ktoś lepsze źródło niż allegro?

Ale jako, że planuję xenona wstawić chyba warto się szarpnąć, żeby innym przyjemności bycia olśnionym mym ksenonem oszczędzić? :roll: Czy każdy xenon niefabryczny jest oślepiający?

Opublikowano
Czy każdy xenon niefabryczny jest oślepiający?

Nie kazdy. Mam Depo w E36 i E39. W E36 mam xenon kita a w E39 jest juz oryginal xenon z zarowka D2S i nie widze roznicy. Kolego wpisz w przegladarke allegro "pabloas depo e36". Sprzedawca z Ursynowa polecam. Jestem z wawy jesli chcesz to mozemy sie ustawic na jakiegos browarka i sam ocenisz jak swieci :D jak co to wal na priva

Opublikowano
Czy każdy xenon niefabryczny jest oślepiający?

Nie kazdy. Mam Depo w E36 i E39. W E36 mam xenon kita a w E39 jest juz oryginal xenon z zarowka D2S i nie widze roznicy. Kolego wpisz w przegladarke allegro "pabloas depo e36". Sprzedawca z Ursynowa polecam. Jestem z wawy jesli chcesz to mozemy sie ustawic na jakiegos browarka i sam ocenisz jak swieci :D jak co to wal na priva

Dzięki za propozycję, ale na razie wstrzymuję się ze światłami w takim razie :) Wolę sobie zebrać i kupić porządne i lampy i porządne palniki, mimo, że troszkę mi to zajmie pewnie (zwłaszcza, że czeka mnie polerka i fele :) ) :(

Właśnie BTW palników - czy jest jakaś zasadnicza różnica między droższymi a tańszymi? Nie wiem - realny kolor świecenia, intensywność światła, trwałość żarówek, jakość wykonania przetworników, zawodność? Czy lepiej kupić najtańszy a jak się zepsuje to następny :)?

Opublikowano

ja mam depo u siebie + ksenony

za HID zaplacilem chyba 220 zl w wakacje.odpukac, swieca do tej pory a zawsze na swiatlach. zrobione 12tys km z nimi...

B M W