Skocz do zawartości

Lampy Sonar załamanie Swiatła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy powtarzam temat ale na wyszukiwarce nic nie znalazlem takze oto moje pytanie:

Czy w lampach Sonar załamanie swiatła jest dobre czy tez nie poniewaz moje lampy swieca tak:

http://thisistan.com/Car/SONAR/IMG_2682.JPG

a wydaje mi sie ze powinny swiecic tak:

http://swiatla.arbiter.pl/zdjecie/9065

Prosze o rady jak jest dobrze z gory dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
moje (ZKW)świecą dokładnie tak samo jak te z pierwszego linku,i tak maja świecić.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Autor
kolega ma u siebie lampy depo i swieca taka jak w linku drugim, a widzialem ostatnio u gscia mial oryginalne xenony i tez mu swiecilo jak w linku drugim takze dlatego pytam ale dzieki za odpowiedz
Opublikowano
Sonar to lampy jakościowo duuuuuuuuuuuuuużo gorsze od oryginału 15 letniego więc nie dziw się że taka jakość światła z nich wypływa :)
Opublikowano
  • Autor
nie chodzi mi o jakosc tylko o zalamanie bo swiatlo jest dosyc dobre
Opublikowano

Lampy powinny świecić tak ( w Polsce i większości krajów europejskich ):

__/ __/

ażeby nie oślepiać jadących z przeciwka a jednocześnie mieć doświetlone pobocze drogi.

Pzdr,

P.S. U ciebie też coś jedt nie tak z ustawieniem ale jak napisał ci wyżej kolega - lampy odbiegaja znacznie od oryginału. Tylko się dziwie, że na przeglądach ci nikt nie zwrócił uwagi.

Opublikowano
Przecież na pierwszym linku załamanie światła jest dobre. Nie wiem czego się czepiacie ???
Opublikowano
Lampy z 1 linku swieca prawidlowo co wcale nie znaczy ze dobrze. Tak swiecily lampy starszych aut i obecnie produkowanych nizszych klas. Granica swiatla i cienia po prawej stronie wznosi sie w nieskonczonosc co powoduje oslepianie innych w sytuacjach gdy np jedziemy lewym pasem a ktos jedzie prawym pasem w tym samym kierunku to oslepiamy go oswietlajac mu lusterka wsteczne lub gdy ktos wyjezdza z prawej strony wlaczajac sie do ruchu itp. Lepszej jakosci lampy w tym takze xenonowe maja bardziej dopracowana geometrie swiecenia, pozbawiona tej wady (link 2). Ponadto granica swiatla i cienia po lewej stronie takze wznosi sie delikatnie co skutkuje lepszym oswietleniem lewego pobocza. Lampy Sonar to typowa chinska "masówka". Polecam Depo
Opublikowano
Polecam Depo

Szkoda tylko, że takie drogie ;x Ew. zna ktoś lepsze źródło niż allegro?

Ale jako, że planuję xenona wstawić chyba warto się szarpnąć, żeby innym przyjemności bycia olśnionym mym ksenonem oszczędzić? :roll: Czy każdy xenon niefabryczny jest oślepiający?

Opublikowano
Czy każdy xenon niefabryczny jest oślepiający?

Nie kazdy. Mam Depo w E36 i E39. W E36 mam xenon kita a w E39 jest juz oryginal xenon z zarowka D2S i nie widze roznicy. Kolego wpisz w przegladarke allegro "pabloas depo e36". Sprzedawca z Ursynowa polecam. Jestem z wawy jesli chcesz to mozemy sie ustawic na jakiegos browarka i sam ocenisz jak swieci :D jak co to wal na priva

Opublikowano
Czy każdy xenon niefabryczny jest oślepiający?

Nie kazdy. Mam Depo w E36 i E39. W E36 mam xenon kita a w E39 jest juz oryginal xenon z zarowka D2S i nie widze roznicy. Kolego wpisz w przegladarke allegro "pabloas depo e36". Sprzedawca z Ursynowa polecam. Jestem z wawy jesli chcesz to mozemy sie ustawic na jakiegos browarka i sam ocenisz jak swieci :D jak co to wal na priva

Dzięki za propozycję, ale na razie wstrzymuję się ze światłami w takim razie :) Wolę sobie zebrać i kupić porządne i lampy i porządne palniki, mimo, że troszkę mi to zajmie pewnie (zwłaszcza, że czeka mnie polerka i fele :) ) :(

Właśnie BTW palników - czy jest jakaś zasadnicza różnica między droższymi a tańszymi? Nie wiem - realny kolor świecenia, intensywność światła, trwałość żarówek, jakość wykonania przetworników, zawodność? Czy lepiej kupić najtańszy a jak się zepsuje to następny :)?

Opublikowano

ja mam depo u siebie + ksenony

za HID zaplacilem chyba 220 zl w wakacje.odpukac, swieca do tej pory a zawsze na swiatlach. zrobione 12tys km z nimi...

B M W