Skocz do zawartości

Dziwne stuki z okolicy tylnego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, stuka mi na dziurach cos w okolicach tylnego zawieszenia.

Bylem u 2 mechanikw w celu sprawdzenia wszystkich tylnych gum (wozek, wachacze). Szarpane, macane, podwazane "lycha" - oboje twierdza ze sa wszystkie zdrowe. Bylem tez na diagnstyce na szarpakach i innych manewrach. Diagnosta tez tam nie widzial zadnych nieprawidlowosci.

A na dziurach jak wali tak wali ... :mad2:

Gdzie szukac przyczyny?! Czy ktos mial podobny problem?

Pozdrawiam

E46 330D listopad 2000r

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem podobny problem. Rozwiązanie było bardzo proste. Latajaca gaśnica we wnęce z kołem zapasowym. Sprawdź czy nie masz luźnych przedmiotów w bagażniku. Najlepiej zacząć od najprostszych rozwiązań.
Krzysztof
Opublikowano

Rowniez mialem podobny problem, wszystko wygladalo ok, mechanik rowniez nic nie widzial, okazalo sie, ze winna byla 'poduszka' pod amorem, a stukalo jak cholera. W serwisie za 'poduszke' zaplacilem 17 funtow.

Pozdrawiam

Opublikowano

Potwierdzam-gniazda amortyzatorów (poduszki) - znany mankament E46. U mnie było to samo tyle że nie rozwalone poduszki tylko po prostu odkręcone - popuszczona śruba.

Wyciąg tapicerkę w bagażniku i dokręć śruby od góry i zobaczysz co będzie.

Druga sprawa - amortyzatory...no i to kolejne niedociągnięcie konstruktorów. U mnie najzwyczajniej w świecie skorodowały te kołnierze na amortyzatorach z tyłu. Wcale mnie to nie dziwi. Jak można dać takie kiepskie, cieniutkie kołnierzyki, w dodatku na tak delikatnie podtoczonym trzpieniu - dla mnie porażka :mad2:

I potem się ludzie dziwia, że amortyzator przebił im na dziurze głośnik w półce :twisted2: :mad2: