Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma problem z tankowanie

Pierwsze 30L idzie ok, a potem stale wybija (ropa przy szyjce i stopniowo schodzi) i resztę baku tankuje przez ok 10min. Ludzie się dziwią że ma taki duży bak:)

pzdr.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
U mnie tez tak wygląda ale zauwazyłem ze na odblokowanym komputerze w teście z pojemnością paliwa w baku zawsze mi schodzi jedna str prawa do zera a na lewej mam wtedy ok 30 litrów i te zapowietrzane jest zawsze jak po prawej str w baku pokazuje mi pow. 5 litrów moze jakis przelew z lewej komory na prawą nie wiem jak to jest tam rozwiązane ale jest to męczące przy tankowaniu
Opublikowano

ja w e36 i w e38 też tak miałem, potem obracałem pistolet od dystrybutora i pomagało

gdzieś na forum był już taki problem i pare osób też tak miało

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
Peter69 .Może pompa w zbiorniku, podobno są dwie. Organoleptycznie nie sprawdzałem.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
A co by mogła mieć wspólnego ta pompa w zbiorniku z tankowaniem przeciez tankuje na wyłączonym zapłonie to pompa tez jest wyłączona
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ma problem z tankowanie

Pierwsze 30L idzie ok, a potem stale wybija (ropa przy szyjce i stopniowo schodzi) i resztę baku tankuje przez ok 10min. Ludzie się dziwią że ma taki duży bak:)

pzdr.

A próbowałeś nie wpychac pistoletu do końca? W każdym BMW jest tak, że musisz go wkładać na tyle płytko, że masz wrażenie że pistolet zaraz Ci wypadnie, inaczej nie chce tankować tylko odbija.

Spróbuj włożyć go kawałek a nie do końca, możliwe, że wpychasz na tyle głęboko, że nie ma ujścia powietrza i tworzy się tak duże ciśnienie, że automat z pistoletu odbija.

Opublikowano
Kolega miał takie fazy w mondeo - ponoć chodzi o jakiś zapchany odpowietrznik baku.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
moze byc zapchany odpowietrznik baku kiedys pracowałem troche na cpn-ie i duzo osob z BMW mnie denerwowało bo zawsze jak ktos miał problem z tankowaniem to mowił ze my mamy rozwalone dystrybutory bo nie chce leciec tylko caly czas odbija ale bardziej obstawiam ze zle trzymałes pistolet ale fakt faktem ze ropa sie mocno pieni czasami trzeba chwile poczekac az piana zniknie i dalej tankowac
Opublikowano

Już tak tankuję, że pistolet trzymam 5cm od wlewy :) Wlewam powoli, a i tak poziom się dźwiga aż pod szyjkę :)

Może faktycznie sprawdzę odpowietrznik.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W