Skocz do zawartości

predkosc maxymalna diesla 2.0 - 136 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja mam 150ps i wyciągnąłem z niej na autobanie 230, wiem ze pytałeś 136ps ale pomyślałem ze będziesz mogł sobie porównać
Opublikowano

W dniu zakupu swojej, na autostradzie pod Poznaniem 210 bez większego wysiłku. Chyba było jeszcze trochę zapasu, ale auto było moje od 2 godzin i dalsze próby odłożyłem na potem. I tak zostało do dzisiaj. Chociaż w Chorwacji zdarzyło sie jechać 190 bladym świtem z dużym obciążeniem ponad godzinę i nie było źle. Jak na moje potrzeby to wystarcza w zupełności.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
ja mam 150ps i wyciągnąłem z niej na autobanie 230, wiem ze pytałeś 136ps ale pomyślałem ze będziesz mogł sobie porównać

Sprawdź lepiej swoją maksymalną prędkość na GPS'ie a niemiło się rozczarujesz. Bez obrazy ale wątpię aby dwulitrowy klekot wyciągał 230.

Opublikowano

Sprawdź lepiej swoją maksymalną prędkość na GPS'ie a niemiło się rozczarujesz. Bez obrazy ale wątpię aby dwulitrowy klekot wyciągał 230.

Też mi się wydaje mało realne
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Też mi się wydaje mało realne

Panowie - tutaj na forum wszystko jest możliwe :P:P:P:

...... nawet osiąganie większych prędkości niż podaje fabryka.

Z drugiej jednak strony - z pionowej górki, z żaglem - czemu nie :cool2:

Opublikowano

tez za bardzo w te 230 nie wierzę.....

Ograniczenia wynikają przede wszystkim z dosyć krótkiej "5" , gdyby była "6" byłoby łatwiej.

U mnie mimo 184 KM wycisnąłem na maxa 225 km/h

320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano
A mi się wydaje że na polskim paliwie to nie to co na niemieckim. Ot taka moja mała sugestia :mad2:

pewnie niemcy jak testowali 320d to zalali ją polską gnojówką,i dlatego w instrukcji obsługi jest taka niska prędkość max.

Opublikowano
jak w temacie ile polecialy wasze bmki?moja 210 i wiecej to niewiem czy bym cos z niej wydusil

z tego co pamietam gdzies kolo 215 lecialem i potem ani kila wiecej. ale rozpedzala sie clkiem calkiem do tej predkosci, wiec u Ciebie raczej ok, jesli o to chodzi:) 150ps mam, btw na sprzedaz obecnie:)

ja mam 150ps i wyciągnąłem z niej na autobanie 230, wiem ze pytałeś 136ps

ale pomyślałem ze będziesz mogł sobie porównać

ale chyba nie w polsce bo tu nie ma jakiś większych wzniesień zeby pozniej mozna bylo przy zjezdzie się rozbujać:)

Opublikowano

Mam 320d(150KM) a szwagier 320i(150KM).Na autostradzie jechalismy równo bok w bok.Mi pokazywało 232km/h a jemu 230km/h.On jak dodawał gaz to mu odcinało a ja miałem 4200rpm i dalej nie przyśpieszało.Oto zdjęcie mojego licznika:

http://img178.imageshack.us/img178/704/2a0fcfc809jg8.jpg

Według danych BMW 320d-221km/h a 320i-226km/h.Wiec zakładam,że różnica to błąd licznika ale i tak wedłgu BMW powinien być szybszy a nie był.

Teraz po chipie mam 184 KM i tylko czekam na zmiane opon i pogody na kolejne testy do których napewno użyje GPS-u do weryfikacji.

Opublikowano
a masz skrzynie 6 czy 5 przy tym 320D 150KM ? Tak z ciekawości pytam ,bo ja swojej jeszcze tak nie pogoniłem- czekam na wiosnę :)
Opublikowano
test robiłem zaraz po kupnie gdy wracałem z Niemiec, czyli paliwo ichniejsze :D, skrzynia 6 i chyba było z lekkiej górki ale bez przesady. nie powiem czy to bylo na 100% 230 tzn czy tyle bylo w rzeczywistości ale tyle pokazywal licznik i tego sie trzymam :dance:
Opublikowano
przy okazji zapytam .Przy jakich predkosciach zmieniacie biegi?do ilu na 1 ,2 itp!dodam tylko ze u mnie 1 to masakra jest tak krotka,wiem ze to bieg tylko do ruszenia ale bez przesady!
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano

na letnich (prawie sliki ;) ) oponach max 240 z pedałem w glebie, na zimówkach nowych max 225 (plus minus 5km) wniosek - im mniejsze opony (mniejsza średnica zużytej opony) tym szybciej jeździsz hehehe - licznik przekłamuje ;)

aha 225/45x17 obydwa komplety

Opublikowano

Według mego licznika było 210 i jeszcze trochę mógł, wiadomym jest, że licznik kłamie, ale myślę jakieś 200 było. :norty:

(320d 136hp)

To co mi się podoba to średnie spalanie na poziomie 12l przy prędkości powyżej 200 km/h (według ekonomizera). Jestem ciekaw jakie ilości paliwa pochłania benzyna przy tej prędkości? :mrgreen:

Opublikowano
Ja mam skrzynie 6-ke i zmieniam biegi przy 4100-4200rpm.Co do pierwszego i drugiego biegu w E46 320d to standardem jest praktycznie symboliczna jedynka.
Opublikowano
a to nie wiedzialem! 4200? ja to max do 3000 nie wiem wlasnie czy nie przy szybko te biegi zmieniam co sadzicie?
Opublikowano

hehe 4200? Jezeli to seria to max moc ma okolo 4 tys obrotow... Wedlug mnie optymalna zmiana biegow na zimnym silniku to 2000 obrotow, natomiast na cieplym okolo 2500 czasami do 3000... Mowa tutaj o jezdzie po miescie. Co jakis czas trzeba turbinke przedmuchac na trasie wlasnie do 4 tys (wyzej nie ma co krecic, bo i tak mocy juz nie ma na dodatek szkoda silnika). Po takim zabiegu oczywiscie trzeba turbine schlodzic:)

Zeby nie bylo ot, to poprzedni wlasciciel powiedzial mi, ze jechal nia 230 km licznikowo czyli pewnie okolo 220 km/h. Auto jest po lekkim chipie ma 174 km.

Opublikowano
Ja mam skrzynie 6-ke i zmieniam biegi przy 4100-4200rpm.

:shock: ,ja mam benzynę i zmieniam przy 3000.Jak ci się udaje jeździć w mieście z takimi obrotami?Jesteś w stanie wbić więcej niż 2-kę.

Opublikowano

A gdzie przyczytales,ze zmieniam biegi prz 4200 w miescie???

Temat jest o predkości max i caly czas o uzyskaniu takiej pisze.Troche logiki :mad2:

Jak mialem seyjny program to zmienialem przy 4000 bo na hamowni wyszlo,ze 149.8 KM mam w zakresie 3700-4100.

Opublikowano

Faktem jest, że dyskutujemy tu o wskazaniach licznika a nie faktycznej prędkości. Wg GPS kiedy budzik pokazuje 100 - to ja faktycznie jade 93-94 km/h. Ale zupełnie mi to nie przeszkadza.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Hmmm bardzo smiem powątpiewac że 320d o mocy zaledwie 150KM a tym bardziej 136KM poleci ponad 210 fatkycznej predkości a nie wskazań zegarów w końcu przykładowo E-36 z motorem M50B25 ktory ma 192KM i jest sporo szybszy ma według danyhc 235km/h to czemu auto słabsze o 42 lubnawet 60KM ma wyciagac tyle samo????? Ale bajki sa wszedzie :)
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
rozmawiamy tu o licznikach samochodowych a nie wskazaniu gps!! a bajki bajkami ale w motorze ktory podales tez jest napewno przeklamanie. no chyba ze diesle tez sa pod tym wzgledem gorsze i tylko im przeklamuje :mad2: