Skocz do zawartości

Jaki zestaw wybrać - Brembo+Ferodo czy Textar??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na takie oto pytanie:

Jaki zestaw bedzie lepszy do e46 320d z 2000r - Brembo+Ferodo czy Textar?

ATE odpada po przeczytaniu tylu negatywnych opinii z tego forum:)

Textar szedł na pierwszy montaż?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e36 Zamontowałem zestaw brembo-ferodo.

Nie z allegro ale z intercarsu.

Sprawowały sie dobrze. Hamowały skutecznie. Nie wyginały się.

Ale dość mocno piszczały.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Kup ATE POWER DISC + ATE klocki tylko z dobrego zródła i bedzie super. Jest dużo jakiś dziwnych podróbek oraz niewłaściwe potraktowanie ich na samym pczątku skutkują takimi opiniami (mowie o zwykłaych ATE) . Ja ma w swojej 330D i moje hamulce sa rewelacja. Przejechałem juz na nich z 20k km i nadal rewelka. Polecam tez Zimermany.
Opublikowano

A tyle sie naczytałem o tych ATE że jakieś nie za bardzo. Właśnie że sie wyginają, krzywią i piszczą.

Nie chcę oszczędzać 50zł na komplecie tylko kupić porządne.

A Textar?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e39 zamontowałem ZIMMERMANY i klocki JURID.

Jestem zadowolony.

Kupiłem u STONES-A.

Wcześniej miałem klocki TEXTAR na oryginalnych tarczach.

Hamowały prawidłowo ale bardzo mocno brudziły felgi i szybko znikały.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moje Brembo+Ferrodo w E36 piszczały niemiłosiernie, teraz mam klocki textara z oryginalnymi tarczami i jest ok.
Opublikowano

Ja miałem textary i faktycznie brudziły fele. Bardzo pylą.

Co do ate to też miałem komplecik klocki ATE i tarcze ATE i nie narzekam. Wszystko gites, tylko czasami (rzadko) coś tam piskło.

Opublikowano
Ja również założyłem ATE PD + klocki ATE , przejechałem na razie ok 60.000 i jest zajebiście .
320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano

A może ktoś ma LUKAS TRW?

Jakie są opinie na temat tego zestawu?

ATE PD są z jakimiś takimi dziwnymi nacięciami - czy coś to daje czy jest to tzw. Chłyt marketingowy?

Klocki nie będą przez to szybciej leciały?

Opublikowano

DITUR napisał

Kup ATE POWER DISC + ATE klocki tylko z dobrego zródła i bedzie super. Jest dużo jakiś dziwnych podróbek oraz niewłaściwe potraktowanie ich na samym pczątku skutkują takimi opiniami (mowie o zwykłaych ATE) . Ja ma w swojej 330D i moje hamulce sa rewelacja. Przejechałem juz na nich z 20k km i nadal rewelka. Polecam tez Zimermany.

popieram go w 100% ja tez mam Ate i przejechałem już na nich 15kkm i hamulce są bardzo dobre,nie narzekam.pozdrawiam

Opublikowano
a ja mam polskie Mikoda i klocki Textar i jest ok ,fakt textary są miekkie bo starczaja na ok 20 tkm ale z tarcz jestem zadowolony jakoscią porównywalne z ATE i ZIMERMANEM ale są tańsze zrobiłem już ok 30 tkm na tarczach i nie narzekam