Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy taki temat juz był, moje poszukiwania na forum nic nie dały.

Mam taki problem, nie działa mi podświetlenie pokrętełek regulacji nawiewu, po wyjęciu żaroweczki i próbie dokupienia takiej okazało sie to wręcz niemożliwe. Czy można to jakoś tak zrobic aby nie kupowac orginału w serwisie bo podejżewam ze bedzie kosztował fortune.

Prośba do admina żeby nie kasował tego tematu.

Opublikowano

Witam

Nie bardzo rozumie... Jak to dokupienie takiej zaroweczki jest niemozliwe???? Ja wymontowalem ta zaroweczke udalem sie osobiscie do tego sklepu http://www.nowyelektronik.pl/ i nie bylo najmniejszego problemu z kupnem. A koszty symboliczne. I mysle sobie ze w serwisie rowniez bys dokupil takowa zarowke za niewielkie pieniadze.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cenny w ASO nie sa wielkie jezeli chodzi o drobnice. Zerknij na www.realoem.com tam znajdziesz przykladowe cenny w $.
Opublikowano

Ja ostatnio kupowałem ta zaróweczkę właśnie w ASO w Łodzi i zaplaciłem za nia... 7.80 zł Więc nie wiem czy to taka fortuna...

A powiem więcej, że nie mieli jej na stanie i musiałem poczekac a ze mieszkam 70 km od Łodzi to Pan poszedł na ugode i powiedział mi ze mi to wyśe poczta i nie było żadnego problemu.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Ja byłem we wszystkich sklepach z cześciami samochodowymi w okolicy, i nietety nigdzie takiej nie mieli. A jeżeli chodzi o "drożyzne" to kumpel miał podobną w oplu i zapłacił za sztuke w ASO 45 zł.

A co do zamiany jej na inna to nie chce mi sie u to bawić.

Znalazłem bardzo podobne pasujące na allegro.

Dzięki

Opublikowano
Można tak jak koledzy pisali kupić zwykłą żaróweczkę(dwa wąsy) za 0,50 zł i lutownica w rękę ja tak robiłem z tym ze trzeba uważać aby blaszki nie stopiły obudowy plastikowej.
Opublikowano

ASO Breczko nie było w stanie sprzedać/sprowadzić tej żarówki.

Sklep z tachografami itp w Pruszkowie na miejscu wsadził mi żaróweczkę w identyczną oprawkę od żarówki na 24V (na 12V w takiej oprawce nie mieli a ja swoją i tak zgubiłem). Koszt to mniej niż 1zł.

• 3 lata później...
Opublikowano

bo żarówka żarówce nie równa :|

Unitechy z marketów są za szerokie i nie wchodzą np. w włącznik świateł. Po prostu musisz poszukać innej firmy. Żarówkę bez problemu wsadzasz w oprawkę. Tylko do zegarka musi być chyba ori (głowy nie daję)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie musi być ori do zegarów da się spasować coś z zamienników. Kumplowi wstawiałem zwykle żarówki.
Opublikowano
Do zegarka analogowego - nie zegarów, próbowałem wcisnąć tam tego małego pierdka i nie wchodzi
Opublikowano
kupiłem jakas oryginalna zarówke do e36 kosztowała mnei 30 zł w oprawie juz i tak kurcze nie działa juz zielony jestem co najlepsze ze prad w kablach jest.
Opublikowano
Do zegarka analogowego - nie zegarów, próbowałem wcisnąć tam tego małego pierdka i nie wchodzi

to spróbuj przylutować ją ja pamiętam,że jak miałem taki kiedyś to bez większego problemu wymieniłem żaróweczkę

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558