Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra nie ogarniam wyszukiwania na forum. Pewnie temat już był, ale...

Coś mi się dzieje z temperaturą silnika, albo ze wskaźnikiem. Według wskaźnika silnik rozgrzewa się poprawnie, ale potem nagle wskazówka gwałtownie przechodzi za połowę do 3/4 i tak sobie "skacze" dosłownie (jak wskaźnik mocy we wzmacniaczu) bo raczej nie możliwe są tak szybkie zmiany temp. silnika. Raczej się nie przegrzewa bo temperatura oleju jest w normie.

Może ktoś z Was miał taki przypadek i będzie mógł pomóc.

Pozdrawiam

Igor

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

W niedzielę będę się ścigał na lotnisku w Modlinie wtedy coś więcej się okaże.

Pozdrawiam

Igor

Opublikowano

a nie masz tak ze jak pukniesz palcem w szybkę zegarów to się uspokaja i wraca do normy??

weź posprawdzaj kostki i kable przy zegarach możliwe że cos nie łączy, u mnie tak było

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

NAPRAWIONE (chwilowo)

Uff z silnikiem wszystko ok. Wystarczyło mocno walnąć o deskę rozdzielczą i wskazówka wracała na miejsce. Teraz już na spokojnie sprawdzę połączenia elektryczne.(Co prawda łatwiej by było gdyby wskaźnik zupełnie nie działał).

Wielkie dzięki Panowie za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

Igor

Opublikowano
Wydaje mi się że BMW E30 tak ma :wink: u mnie to samo się działo i też musiałem mocno przyłożyć mu w deskę :lol: i się uspokajało na jakiś czas. Ten typ tak ma - jakby to powiedzieli mechanicy ;)