Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wlasnie zapomnialem wczesniej napisac ze teraz bede sie bal cokolwiek czytac na forum :)

a o zarowce oczywiscie zapomanialem, jutro wymienie i sprawdze potrzebny na to czas :)

no i wczoraj musialem wymienic obydwie zarowki. podjechalem na stacje, kupilem jedna ktora byla przepalona, odpalilem samochod zeby go przeparkowac w bardziej oswietlone miejsce i przepalila sie druga :)

wymiana zarowek zajela mi 20 minut, nie zalozylem tylko jednego dekielka ochronnego bo bylo potwornie ciemno a dostep do niego kiepski i zostawilem to sobie na dzis.

tak wiec koniecznosc wymiany zarowki w serwisie to bajka wymyslona przez ASO...

Opublikowano
Melduję,że przepaliła się druga żarówka od świateł mijania :doh:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Czytam o Waszych perypetiach z żarówkami i dochodzę do wniosku, że jeśli mi się taka "usterka" przytrafi, to nie pozostaje nic innego, jak przełączyć się na halogeny... Chyba, że sie po drodze jakaś "ofiara" przytrafi;-))

Pozdrawiam

AK

Opublikowano
Najgorsze jest to,ze nie wiem która żarówka ostatnio mi sie przepaliła i czy mam jechac z reklamacją do serwisu ;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Czytam o Waszych perypetiach z żarówkami i dochodzę do wniosku, że jeśli mi się taka "usterka" przytrafi, to nie pozostaje nic innego, jak przełączyć się na halogeny... Chyba, że sie po drodze jakaś "ofiara" przytrafi;-))

Pozdrawiam

AK

nie jest tak zle, najwiekszy problem jest z zalozeniem tej plastikowej oslony. zwlaszcza od strony pasazera. powinnas dac rade :)

a jak bedziesz szukac "ofiary" to patrz na dlonie, powinny byc jak najmniejsze ;)

Opublikowano
nie jest tak zle, najwiekszy problem jest z zalozeniem tej plastikowej oslony. zwlaszcza od strony pasazera. powinnas dac rade :)

a jak bedziesz szukac "ofiary" to patrz na dlonie, powinny byc jak najmniejsze ;)

Myślisz o wyzysku nieletnich?;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A ja dzisiaj musiałem zmienić żarówkę prawego przedniego kierunkowskazu. Rozumiem, że japończycy uważają, że każdy ma drobne szczupłe dłonie i da radę zamiast laparoskopu manewrować swoimi palcami w dziwnie wygiętej pozie. Niemcy też tak uważają. Szczęście, że nie było ze mną syna to sobie mogłem poużywac na inżynierach BMW używając słów powszechnie uważanych za wulgarne. Ale w koncu przyświecając sobie latarka z komórki (kto by pomyslał, ze ten gadżet w SE K750i może się przydać) udało się wymienić. Dodam, że zaraz po przepaleniu wyświetliła się informacja o awarii. Ale nie obyło się bez strat. W pierwszej chwili chciałem się dostać od strony ksenonów i wypadł mi ten drut robiący za sprężynę tylnego dekielka. Wpadł gdzieś na płytę chroniąca silnik od dołu - pewnie po drodze zgubiłem. Nie ma ktoś sprzedać tego elementu?
Opublikowano

Irekka-dokładnie jakbym czytał swoją przygodę z żarówką ;-)

Tez wpadł mi kabłąk na spód auta-wyciągneli mi to w serwisie,ale jak to nie wiem. Może mozna wsunąć na sznurku magnes i to wciągnąć,ale nie wiem czy ten kabłąk to nie jest przypadkiem aluminium.

Aha-kolejna metoda to potraktowanie spodu auta strumieniem wody-może wyleci zguba ;-)

I radze Ci szybko to zrobic-juz na pewno masz zaparowany klosz-a w prawie nowym BMW wygląda to conajmniej starsznie :cry2:

MIKE

Opublikowano

W ASO 8,42 zł+przesyłka.

Najtańsza część do e87.

Stan magazynowy na Polskę: 1 szt. (no teraz 0).

Kurcze a chciałem kupić 10 szt. :)

Opublikowano
jak nazłość :cry2: mi spaliła się żarowka postojowa lewa tzn. ring.... wymiana sama żarówka 80zł i taki sam koszt wymiany z tego co sie dowiedziałem to przez nadkole... pech to pech :mad2: kto to wykrakał z tymi żarówkami :twisted2:
Opublikowano
Dzisiaj założyłem ten kabłąk. Zajeło mi to 30 minut. Lusterko, latarka ... Kurcze jak bardzo się myliłem kiedyś klnąc na inzynierów Renault - w Megane 2 wymiana przez nadkole to naprawdę świetne i wygdne rozwiązanie.
Opublikowano
Nie chcę Cie martwić Kubicar..ale wszyscy już wymieniali..tylko Ty pozostałeś :norty: :twisted2:

MIKE

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

No cóż serwisy autoryzowane BMW w naszym kraju nie dostrzegły faktu, że ustrój sie nieco zmienił i teraz trzeba zabiegać o klienta. Ja mam nieprzyjemne wspomnienia po wizycie u tłokińskiego w Łodzi.

A w kwestii żarówek też mi się często przepalały, poza tym świeciły słabo. Kupiłem Osram, nie pamiętam konkretnej nazwy, ale dające 70% więcej światła.

Niedość, że już rok się na co dzień świecą, to jeszcze dają faktycznie lepsze światło.

A tak wracając do tematu to jakbyś był w Łodzi przejazdem ze spaloną żarówką daj znać a wymienię Ci ja za darmo w 5 minut :)