Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj ściągałem lusterko wsteczne wszystko pięknie ładnie aż do momentu gdy je zakładałem i gdy zakładałem je powrotem przy próbie wsadzenia lusterka w uchwyt , uchwyt zerwał się z przedniej szyby razem z kawałkiem szkła i tak niema żadnego pęknięcia na szybie szkoda jej trochę wymieniać i się tak zastanawiam czy nie przyklejać tego uchwytu z tym brakującym szkłem do szyby tylko jakim klejem byście polecali ?? :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :cry2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
Mi kiedys przy wymianie wycieraczki spadlo ramie i zbiło szybę. To byla najdrozsza wymiana wycieraczek w historii

Xdrive

Koder

Opublikowano
Mi kiedys przy wymianie wycieraczki spadlo ramie i zbiło szybę. To byla najdrozsza wymiana wycieraczek w historii

:lol:

ja sobie tak zrobiłem w pół godziny po kupnie auta...

szyby jeszcze nie wymieniłem :roll2:

Opublikowano
Tez sie tak zalatwilem! i to w aucie na handel :shock: Zmienialem wycieraczki i poszedlem po nie do bagaznika, a ojciec tego nie zauwazyl i chcial w tym samym czasie podniesc maske no i trach i zrobila sie gwiazdka na szybie :mrgreen:
Opublikowano

skąd ja to zam :D

a wracając do problemu autora tematu - tak jak koledzy radzą podjedź do zakładu trudniącego się wymianą / naprawą szyb i zrobią.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

My też wczoraj chcieliśmy z mężem zdjąć lusterko wewnętrzne i szyba "strzeliła" wokół mocowania na niej.Z zewnątrz nie widać.

Pewnie tylko spodnia warstwa szyby się uszkodziła.

To jak do diabła zdjąć lusterko,żeby nie uszkodzić szyby?

Przecież w uchwycie jest sprężyna(drut),który powinien sie poddać ...i "zeskoczyć" z uchwytu.

No chyba,że są jeszcze jakieś inne metody mocowania tych lusterek... :mrgreen:

Co do klejenia czegoś tam do szyby,to w sklepach motoryzacyjnych widuję specjalne kleje dedykowane do lusterek wewnętrznych.

Ja jednak szybę wymienię. :(

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

To jak do diabła zdjąć lusterko,żeby nie uszkodzić szyby?

(

Bardzo prosto. Należy je przekręcić o około 45 stopni i dalej normalnie luźno samo zejdzie. Zakładając należy postępować odwrotnie, tzn. założyć "krzywo" a później przekręcić na swoje miejsce. Kierunek przekręcania dowolny. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki monter! A adminów proszę o dodanie punktu "pomógł". :modlitwa:

Piszę w imieniu swej żony.

Prawdę mówiąc po nieudanej próbie zdemontowania lusterka,też pomyślałem,że trzeba przekręcić lusterko w którąś stronę,lub podważyć cieniutkim śrubokrętem.

Jednak już nie ryzykowałem,bo muszę jeszcze kilka dni pojeżdzić,zanim zmienię szybę. :(

Jak będę zmieniał szybę,to popstrykam zdjęcia i dodam do działu "zrób to sam". :8)

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 1 rok później...
Opublikowano
Nie martw się ja też założylem lusterko u siebie w E60 tak ,że mi szyba pękła a na sile nie wciskałem.Byłem wściekly na siebie ale coż zrobić zdaża się... 1500 w plecy :(