Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:? Witam szanowni koledzy, mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby w E-39- mianowicie pociągam za dźwignię , słyszę odłos pompki lecz płynu nie widać. Naturalnie płynu jest full. może ktoś miał podobny problem i sobie poradził. Proszęo jakieś wskazówki. Z góry dzięki.

Pozdrawiam

MOD EDIT:

Proszę tworzyć wątki w odpowiednich działach forum. Przenoszę do działu serii 5.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:? Witam szanowni koledzy, mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby w E-39- mianowicie pociągam za dźwignię , słyszę odłos pompki lecz płynu nie widać. Naturalnie płynu jest full. może ktoś miał podobny problem i sobie poradził. Proszęo jakieś wskazówki. Z góry dzięki.

Pozdrawiam

A masz też intensywne spryskiwanie z tym osobnym zbiorniczkiem?

Opublikowano

Mam podobnie. Sika płynem jakby chcialo a nie mogło - nie dolatuje nawet do szyb. Pompke slychac i wywala błąd, ze brakuje płynu.

A stało się to po tym, jak brakło płynu i próbowałem spryskać.

Potem z koniecznosci uzywalem intensywnego zmywania, ale ono także korzysta ze zwykłego spryskiwacza, jak się potem okazało.

Miał ktoś podobny problem?

Opublikowano
Miałem podobnie tzn pompka działała,a nic prawie nie leciało.Odłącz główny wężyk ten przed spryskiwaczami i zobacz czy ciśnienie tłoczy płyn jeśli tak to ok.U mnie waliło tak mocno ze oooo :D Rozebrałem same dysze z maski i w domku czyściłem szpileczką bo były przytkane tyle szlamu ,aż się dziwiłem jak od płynów może tak być.Jest to rozbieralne już nie pamiętam,ale musisz dobrze popatrzeć, wydmuchałem i przeczyściłem i do dziś wszystko ładnie śmiga
Opublikowano
U mnie też z jednej dyszy po jednej i drugiej stronie nie leciał płyn... Wystarczyło pogrzebać szpileczką w otworach dysz - były całe zalepione i już jest OK...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

pompka spryskiwaczy..... u mnie tez było słychac a płynu nie widać, a zbiornik pełny, wymieniłem pompke po numerze oryginalnym siemensa 125zł ale pewnosc ze dobre i smiga jak talala ;) sprawdz tez rurki wszystkie bo są takie jakby kruche i mało giętkie, ale skoro mowisz ze sucho... a i są dwie pompki, jedna w nadkolu prawym a druga pod maską przy zbiorniczkach.... troche te mechanizmy zwiazane z poborem płynu pomieszane ale praktyczne i trzeba to poprostu zrozumiec.

Dodam ze mam spryskiwacze reflektorow...