Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW E34 525i 24V manual 1991r + gaz przebieg jakies 250-280tys

usterka zdarza sie co jakis czas wyglada tak ze nie mam iskry na swiecach i nie moge go odpalic, odpalanie z popychu tez nie pomaga.

w samochodzie zostaly sprawdzone bledy komputera i jest wszytko ok.

do tej pory wymieniono swiece, czujnik polozenia walu oraz w komputerze naprawiono stabilizator (byl zimny lut), sprawdzalem tez napiecei na zielonym przewodzie ktory idzie do cewek i jest ale czemu nie wyzwalaja iskry na swiecy ?

po tych naprawach jezdzilem 2tyg i dzis znowu stoje :evil:

usterka jest taka ze samochod moze odpalic za godzine dzien lub dluzej.

Prosze dajcie jakies wskazowki jak to naprawic co to moze byc i jak posprawdzac ewentualne elementy.

W serwisach trace kase robia wymieniaja i nic a w portfelu pusto sie robi

HELP ME !!!!!

PS.

samochod kupilem w sierpniu jezdzilem 3 miesiace i bylo idealnie i nagle cos sie zepsulo.

Aha wilgotnosc nie ma znaczenia jak jest cieplo tez potrafi sie zdazyc

Opublikowano
Ja bym podpiął innego kompa i spróbował odpalić jak odpali to masz przyczyne bo z tego co piszesz tp posprawdzałeś wszystke możliwe rzeczy które sterują iskrą.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

z tego co napisałeś to napisz czy furka ma jakis alarm lub jakąś blokadę bo z doświadczenia przyczyną są jkięś zabezpieczenia przeważnie......

miałem to nie raz.....

pozdo.

E36 325i
Opublikowano
no wlasnie ja mialem to samo w Preludzie- awaria alarmu z odcieciem zaplonu. Wyrzucilem go i problem zniknal. A dostaje benzyne ? Moze byc pompa, albo przekaznik pompy paliwa.
Opublikowano

pisalem ze samochod mam na gaz, w alarmie jest odciecie pompy ale co z tego kiedy jak przelacze na gaz to musi odpalic bo pompa nie ma nic do gadania.

Czy jest ktos w wawie co by podjechal do mnie i pozwolil podlaczyc na chwile swojego kompa.

Jak najprosciej sprawdzic czy jest odciecie zaplonu w alaramie ?

do sarna: czujmik walu nowy (wyglada na to ze stary byl dobry :evil: wiec odezwe sie do tego zasra..... mechaniora)

Opublikowano

[bAD]

mialem tak dwa razy podobno komp

wygladalo to tak

chcialem przestawic samochód przejechalem 10metrów i pózniej

nie moglem go juz zapalic (laweta) i warsztat 400zet

nie wiem jaki wplyw ma na komp. krótkie uruchomienie silnika , ale teaz sie tego wystrzegam jak ognia i nie przestawiam samochodu czy u Ciebie

autko zamilklo tak sobie , czy stalo przez noc , jak by co to dam ci namiar na ten warsztat chlopaki podchodza tam ambicjonalnie do uruchomienia silnika , kiedys robili to chyba w innych celach :P

Opublikowano
moze nie krotki uruchomienie bo jechalem 8km i po zgaszeniu nie moglem uruchomic, ale ostatnio przejechalem sie do lublina zrobilem jakies 130km maly postoj zapalilem bez problemow wiec w trase i ostatnie 30km do sklepu na 3-4min i powrot zapalm i :shock: nic krecilem, pare razy ruszalem kablami od akumulatora i w koncu zapalil ale to nie zalezy od kabli poprostu odpalil
Opublikowano

aku jest z tylu po kanapa.

ale napiecie wszedzie idzie bo jest na przewodzie zasilajacym cewke

komputer pokazywal jeden blad niskie napiecie wiec w komputerze zostal naprawiony stabilizator i blad znikl.

Opublikowano
Na przewodzie plusowym jak wychodzi z akumulatora to w progu schowany jest bezpiecznik musisz odchylić wykładzine i dobrać sie do niego i zobacz czy jest wszystko z nim ok czy nie jest zasniedziały itp miałem taki przypadek w 530V8 i to było przyczyną.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

musze poszukac ktory bezpiecznik.

na klemie mam 2 kabelki jeden gruby glowny (nie wiem gdzie jego bezpiecznik) i drugi cienki ktory idzie do przekaznikow z drugiej strony kanapy jego bezpiecznik 30A jest OK.

Opublikowano
ja moge do Ciebie podjechac ale dopiero w niedziele

a komp od 2.0powinien pasowac

Niekoniecznie, może wcześniej porównajcie numery na obudowie.