Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam takie pytanie bo ostatnio od kad zimno sie zrobilo zauwazylem ze, czasem gdy odpalam samochod nie ma tego dziwku komputera ktory normalnie sie pojawia przy starcie, mam nadzieje ze kazdy wie o co mi chodzi. No i problem w tym ze ostatnio czesto go nie ma a pojawia sie dopiero po np 5 min. Silnik juz pracuje ja sobie jade a tu "pinggg" ten dzwiek no i miga sobie temp tak jak to przy sytarcie jest, ustawia sie i pozatym nic innego zlego sie nie dzieje, samochod pracuje jak trzeba. Tez tak macie ? nie wiem czy to moze przez niska temp. czy co ?
Opublikowano
Może parkujesz w miejscu gdzie tem jest wyższa niż +3 a jak jedziesz to czujnik ustala tem. i jak zejdzie poniżej +3 wtedy dopiero daje znak. Ale dziwne że wcześniej miałeś to cały czas, no chyba że masz uszkodzony czujnik i pokazuje -37 etc.
Opublikowano

siemka!

u mnie też pika jak temp. spadła poniżej 3 stopni i miga mi ta wartośc na kompie a wcześniej też robiło piiiiii jak było ciepło a był to włączony limit predkości i pulsował na kompie po sygnale :D

pozdro dla wszystkich

BMW jest najlepsze :dance:

Opublikowano
A u mnie w ogóle nie pika kiedy temp. spadnie poniżej 3 stopni.

Co może byc tego przyczyną?

Masz ODB z wyświetlaczem temperatury? Czy zegarek analogiczny?

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siema

mi tez zaczelo sie to pojawiac, zawsze przy przekreceniu kluczyka przed zaplonem i czasami w czasie jazdy

moze mi ktos dokladnie powiedziec co to oznacza lub co ma na celu?

z gory dzieki

Opublikowano
ok już znalazłem - trzeba wyłączyć MEMO na wyświetlaczu temperatury i godziny - jeśli zniknie ikonka sygnału dźwiękowego to już więcej nie powinien się pojawić
Opublikowano
Funkcja memo nie daje sygnału przy przekręcaniu stacyjki no chyba że masz zwyczaj zapalania samochodu zawsze 15 sek przed pełną godziną :) Za dźwięk gonga po przekręceniu stacyjki odpowiada temperatura poniżej 3 stopni na zewnątrz bądź uszkodzony czujnik/obwód termistora.
Opublikowano
To takie ostrzeżenie że teoretycznie jest możliwość wystąpienia oblodzenia na drodze poniżej tej temperatury. Auto po prostu martwi się o Ciebie (i o siebie :P )