Skocz do zawartości

Przyciwmgielne przy ootwieraniu/zamykaniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko jest do zrobienia. Mysle, ze latwiej niz robic to poprzez wlacznik p/mgielnych

bedzie uzyc wlacznika przy drzwiach jako sterowania przekaznika, ktory zalaczalby zasilanie p/mgielnych. Chodzi o to, ze p/mgielne dzialaja tylko wtedy jak sa wlaczone swiatla postojowe. Ja u siebie mialem uszkodzony obwod od lewego p/mgielnego i zrobilem tak: "+12V" i "mase" podlaczylem pod obwod wentylatora klimy, ktory jest zasilany nawet jak kluczyk nie jest w stacyjce. "Masa" jest bezposrednio podlaczona, a "+12V"..

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Pisze z komorki i mnie zlimitowalo, oto dalsza czesc:

... jest zalaczane przekaznikiem, ktorego obwod sterowania jest zalaczany obwodem prawego p/mgielnego po przekreceniu wlacznika

Pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jeżeli masz fabryczne DWA - to można tak je zaprogramować, żeby świeciło przy arm/disarm czym sobie wymarzysz :-) Ja tak mam, i mruga mi przeciwmgłowymi.
Opublikowano
Jeżeli masz fabryczne DWA - to można tak je zaprogramować, żeby świeciło przy arm/disarm czym sobie wymarzysz :-) Ja tak mam, i mruga mi przeciwmgłowymi.

Nie potrzeba fabrycznego alarmu. Wystarczy odpowiednio zakodować moduł GM. Niestety, żadna autoryzowana stacja obsługi tego nie zrobi....

A flagi od armu/disarmu działają bez DWA ? Jeżeli tak, to jasne jest jak piszesz :-)

A ASO niestety masz racje, pasjonatów z wyjątkami tam chyba brakuje :cry2:

Opublikowano

co to jest to DWA ???

ja mam alarm dokladany pod szyne CAN ale pilot ( czyli centralny jest fabryczny) no i przy rozbrojeniu ( otwarciu auta) zaswieca sie swiatelko wnetrza.

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Nie potrzeba fabrycznego alarmu. Wystarczy odpowiednio zakodować moduł GM. Niestety, żadna autoryzowana stacja obsługi tego nie zrobi....

A flagi od armu/disarmu działają bez DWA ? Jeżeli tak, to jasne jest jak piszesz :-)

A ASO niestety masz racje, pasjonatów z wyjątkami tam chyba brakuje :cry2:

Wszystko pięknie działa :)

Nie zakodujesz tego tego DIS-em - potrzebny NCS.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czyw e46 tez tak mozna zrobic ?

chodzi mi o to zeby np zapalaly sie przeciwmgielne jak otwieram samochod ... tak jak tutaj bylo napisane...

Opublikowano
A może ktoś wrzucić dokładny opis krok po kroku jak to zrobić NCS-em???
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.