Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strasznie paruja mi szyby podczas deszczu.Zdaje mi sie ze moze cos byc zawilgocone w obiegu wentylacyjnym ale nie mam pojecia co i jak to usunac.Pomocy :mad2:
Opublikowano
dostan sie do kanalów wentylacyjnych pomiedzy wiatraczkami i zobacz czy nie masz tam niepotrzebnych ''dziur'' gdzie spływa bądz skrapla sie wilgoc a pozniej jest to wdmuchiwane do kabiny ;]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie masz przypadkiem dziwnego zapachu po starcie klimy??

Ja bym proponowal wymienic mikrofiltr klimy to powinno pomoc.

Opublikowano
ja miałem ten problem ale odkąd jeżdżę z wł. klimą nie parują a jeśli po dłuższym pobycie w aucie :norty: (no wiecie :twisted2: ) są zaparowane to klima szybko działa i nie ma pary
Opublikowano
ja miałem ten problem ale odkąd jeżdżę z wł. klimą nie parują a jeśli po dłuższym pobycie w aucie :norty: (no wiecie :twisted2: ) są zaparowane to klima szybko działa i nie ma pary

Hm .... święta racja święta racja z tym zaparowaniem szczególnie wieczorami :norty:

Opublikowano

Hm .... święta racja święta racja z tym zaparowaniem szczególnie wieczorami :norty:

Para? Niekiedy to woda normalnie :roll2:

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
w pewnym momencie to myślałem że wilgoć mi się wda w moją BM :mrgreen: jak w piwnicy ale klima działa ostro :twisted2: :twisted2: ale trzeba trzeba dać po majdach :diabel_smiech:
Opublikowano
Kledzy jak jeżdzicie ciągle na klimie.Ona osusza powietrze wewnątrz auta.A po wyłaczeniu klimy zaraz paruje wszystko i tak było jest i bydzie.Pojeździjcie trocha bez klimy i sytuacja sie ustatkuje.I szyby nie będą parować.Hehehe w zimie też pojeździcie na klimie żeby nie parowało.Pozdrawiam.
Opublikowano
Srawdz sobie czy z filtrem kabinowym jest wszystko OK i czy nie masz wilgotnych dywanikow, czasami w wersji z szyberdachem powodem wilgoci sa zapchane odplywy z dachu.
Opublikowano
Strasznie paruja mi szyby podczas deszczu.Zdaje mi sie ze moze cos byc zawilgocone w obiegu wentylacyjnym ale nie mam pojecia co i jak to usunac.Pomocy :mad2:

Tak jak koledzy piszą,to najpierw wymiana filtra kabinowego,potem osuszenie auta.Pozatym przy parujących szybach dobrze robi mocny nadmuch-przycisk odmrażania przedniej szyby.Zimą przy ujemnych temperaturach-jeśli samochód pod chmurką-trzeba koniecznie porządnie wywietrzyć,bo para osiądzie i zamarznie od środka,a tego bardzo nie lubię.

Opublikowano
Ja na zime zawsze kupuje taki mały preparat (niebieski).Nie pamiętam nazwy ale zawsze gdzieś w Realu na pułce stoi za około 20zł.To jest jakiś anty fog czy anty para.Nim popsikam szyby od środka powycierom i nie ma siły żeby ci coś zaparowało.Co prawda czynności od czasu do czasu cza jeszcze raz zrobić .No ale preparat ma około 250ml.Na całą zimę i te mokre dni wystarcza.
Opublikowano
Wymień mikrofiltr kabinowy i para zniknie!