Skocz do zawartości

Pytania przed kupnem Z4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 951
  • Wyświetleń 183,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Brak podkładki pot tab. rej. Produkcja 2004 a nie 2005. Za lampy tył leci dowód. Plastiki kierownicy przemalowane z chromu na czarny mat. Felgi chińczyk. Gałka zmiany biegów z

• Przedni zderzak aero dokładany chiński ekran, ori navi z 2500 zapłacisz za ekran tragiczne wnętrze brak aut. klimy tylko manualna tylna dokładka chińska ona jest w kawałkach oklejona lakier na tylnym

Opublikowano

Ponta dzięki za podsumowanie.

No niestety i tak już budżet podniosłem 2 krotnie (bo wcześniej myślałem o tt- 15k +-5K). Ale wolę dać 28 (jeszcze może coś urwać) i wrzucić pare k (jakoś jeszcze wysupłam) niż 40 a i tak jeszcze będzie trzeba włożyć.

Pytanie czy wogóle rozważać TEN egzemplarz (jak by coś jeszcze opuścił) bo z pewnymi mankamentami trzeba się liczyć -nie będę odrzucał auta przez gaśnicę:p bo nigdy nic nie kupię, a wolałbym żeby była zdrowa buda i silnik bo to najważniejsze.

-jak się dopatrzyłeś tylnego zderzaka?:)

-czyli z tapicerką OK? to co z tymi boczkami i to nie podejrzane że ta kiera rozerwana?

-z wyposażeniem już się pogodziłem z golasem (takiego wyposażenia jak w Lancii Lybrze '99 - to żaden egzemplarz nie będzie miał)

-no ale chyba zderzaków nie trzeba malować- skoro nie są tragicznie zrobione, a to plastik więc ruda nie weźmie

-pompa daje taki objaw że otwiera się tylko ciut (dalej manualnie?) nie wystarczy ją wyciągnąć/przeczyścić/zregenerować?

co do tej proponowanej- to poważnie myślałem o 2.0 ale mi już 2 mechaników odradziło- że bardziej awaryjne i droższe w utrzymaniu/naprawach niż R6...

Opublikowano
  • Moderatorzy

To mechanicy piszą bzdury, tam nie ma bezpośredniego wtrysku w tym R4 nawet, nie te lata.

Gaśnicę podałem ci nie jako wyznacznik do odrzucenia auta, tylko wszystko opisuję tak jak powinno być. miejsce gaśnicy jest pod fotelami kierowcy fabrycznie.

I co będziesz jeździł z obtartym przednim zderzakiem? W roadsterze? jak to wygląda w ogóle...

Tylny jest malowany, bo nawet porządnie nie był przygotowany do malowania, krawędzie są całe w lakierze, nie ma ostrych linii, ślizgi zderzaków do wymiany, w ogóle się nie trzymają - to jest drobnostka 150 zł sztuka.

Haha dopiero zauważyłem, że skóra jest na airbagu - tam w oryginale jest tworzywo, ona jest po wybuchu air baga. Tak ma wyglądać poduszka, skóra tylko na kierownicy. Poduszka i za poduszką to tworzywo. Odpuść te padakę.

bmw-z4-e85-obszycie-kierownicy-1-image(1920x_).jpg

Opublikowano
  • Moderatorzy
Ja się zastanawiam nad tym:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-coupe-3-0si-ID6C6vA6.html#gallery-open

Taki smrodek trochę, ale może warto włożyć te 20-30k i mieć super sztukę.

Ja zawsze mam dylemat czy kupić igłę czy ją zbudować.

Ta jest po powodzi chyba.

Z USA nie mają instalacji ze spryskami jak coś, tylne przeciwmgłowe trzeba również dorobić i lampy przód zmienić.

Opublikowano

no właśnie- tak mi się wydawało że to po wybuchu airbaga:) Dobra odpuszczam- dzięki.

Szukam dalej:p

Opublikowano

Ta jest po powodzi chyba.

Z USA nie mają instalacji ze spryskami jak coś, tylne przeciwmgłowe trzeba również dorobić i lampy przód zmienić.

Nie jest po powodzi, jest też historia tego samochodu na carfaxie.

Mechanicznie podobno ok, reszta do odbudowy.

2018- BMW 5 G30
Opublikowano

Pisałem na priv bo nie miałem żadnego linku.

Ale jest też aukcja z tym:

https://sprzedajemy.pl/bmw-z4-3-0-zamia ... nr59022323

ja wiem że ulep- ale może warto zobaczyć i jeśli buda w całości i dobrze jeździ (i w serwisie sprawdzą że ok) to może warto negocjować?

Opublikowano
  • Moderatorzy
Oprócz tego co ci pisałem na priw, to jeszcze wydech został zmieniony, uszczelka lewych drzwi nie przylega do ćwiartki, prawy tylny błotnik tragicznie spasowany.
Opublikowano

Byłem, zobaczyłem i wróciłem:)

Nie wiem czy warto było jechać dla samego przejechania się...ale zawsze to jakaś lekcja (już jako tako potrafię odsiewać paździeż...przynajmniej dopiero na żywo).

Z plusów to...hmmm...na prawdę super się jechało i już ją chcę!

ale w rzeczywistości to padaka:( z nowości to: przy mocnym hamowaniu ściąga na prawo. szyba czołowa wymieniana, belki pod silnikiem w jednym miejscu porudzone (poniżej chyba spawane), mocowanie rozpórek przy kielkichach z rysami. No a reszta to co pisaliście...wizualnie słabo- gość chciał zejść do 25k.

ogólnie wielkie dzięki za porady (i odradzanie) i wsparcie:

Ponta

Darek63

karolb836

no a ja wracam do punktu wyjścia i zaczynam poszukiwania od nowa:(

Opublikowano
  • Moderatorzy

Przedni zderzak seria - powinien być z pakietu aero, ponieważ tylny zderzak oraz listwy są z tego pakietu.

Brak plastiku na lewej lampie. Radio niefabryczne. Malowane na czerwono plastiki we wnętrzu. Wersja absolutny golas.

Opublikowano

zderzak- fakt, sam bym nie wiedział.

jakiego plastiku na lampie?

No radio to wiadomo:/

O nie wiedziałem że te plastiki to DIY

no i właśnie wiem że golas:( ale i tak nie wiem jak by automatyczna klima w cabrio działała

Opublikowano
Radio niefabryczne.

Akurat to zaliczył bym na wielki plus. To fabryczne CD które tam jest zamontowane to żenada. Też to wywaliłem jak tylko ramka do 1 din dojechała z DE. Zmieniłem głośniki i teraz można w końcu muzy słuchać.

Opublikowano
Radio niefabryczne.

Akurat to zaliczył bym na wielki plus. To fabryczne CD które tam jest zamontowane to żenada. Też to wywaliłem jak tylko ramka do 1 din dojechała z DE. Zmieniłem głośniki i teraz można w końcu muzy słuchać.

moim zdaniem fabryczne fajnie wygląda a żeby słuchać muzy wystarczy podłączyć moduł bluetooth i puszczać muzę z telefonu, ja tak mam i jestem mega zadowolony.

Opublikowano

Hej!

Otóż zdecydowałem się na zakup tej sztuki:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-2-5i-ID6CiiSe.html

Czy dobrze zrobiłem to jeszcze nie wiem:)

ale Ciii bo sprzedający tu zagląda:p

Ogólnie dzięki WSZYSTKIM poradzającym za porady. Dużo się od Was nauczyłem na co patrzeć itp. i dużo się jeszcze muszę nauczyć.

Mam nadzieję, że będziecie równie pomocni w dziale serwisowym:p

a ja też postaram sie coś wnieść jako już pełno prawny członek forum:)

Dzięki!

Opublikowano
moim zdaniem fabryczne fajnie wygląda a żeby słuchać muzy wystarczy podłączyć moduł bluetooth i puszczać muzę z telefonu, ja tak mam i jestem mega zadowolony.

Żadnych bluetooth innych takich nie uznaję. Prosta zasada radio > karta > muzyka > sterowanie pod ręką. Z dedykowaną ramką porządne radio z możliwością wybrania podświetlenia wygląda całkiem normalnie w 15 letnim Z4 dla mnie, więc zero stresu. Auto jest dla mojej wygody, i tak jest to realizowane. Bez dodatkowych bzdur aby na siłę oryginalność wyglądu zachować.

Otóż zdecydowałem się na zakup tej sztuki:

Kupiłeś czy się na razie zdecydowałeś ?

Opublikowano
skrót myślowy- zdecydowałem się tzn. kupiłem:)
Opublikowano

No to gratuluje. Ja pierwsze co bym zrobił w tym aucie to zmienił te balony na jakieś normalne koła 18 cali. Zetka na takich balonach słabo wygląda. I te tuningowane plastiki pozmieniał na oryginalne. A reszta wyjdzie z czasem.

Opublikowano
faktycznie 16" pyciutkie są (w poprzednim aucie miałem 15")...ale nie jestem fetyszystą felg (choć ciemniejsze/czarne by bardziej pasowały- dobrze że nie jasno srebrne) także narazie zostawie. Kosmetyką się zajmę przy okazji... narazie trzeba dobrze silnik podiagnozować bo waliło błędami Vanosa itp.
Opublikowano

to gratulacje :)

Opublikowano

Żadnych bluetooth innych takich nie uznaję. Prosta zasada radio > karta > muzyka > sterowanie pod ręką. Z dedykowaną ramką porządne radio z możliwością wybrania podświetlenia wygląda całkiem normalnie w 15 letnim Z4 dla mnie, więc zero stresu. Auto jest dla mojej wygody, i tak jest to realizowane. Bez dodatkowych bzdur aby na siłę oryginalność wyglądu zachować.

zgadzam sie z tobą, dlatego u mnie telefon automatycznie łączy sie z radiem i leci muza z playlisty spotify, sterowanie z kierownicy więc moim zdaniem nic nie brakuje :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie

Czy koledzy byliby chętni powiedzieć coś na temat tych sztuk?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-z4-sport-skrzynia-smg-3-0-skora-jasna-fajna-zabawka-CID5-IDBe8st.html

https://www.olx.pl/oferta/bmw-z4-2-5-zarejestrowana-mozliwa-zamiana-CID5-IDvsoJM.html

Obie pochodzą z Włoch (po vinie wychodzi język Italia)

Wyposażenie z grubsza się zgadza.

Ta pierwsza rzekomo po stłuczce parkingowej (lewy tył)