Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka trzeba miec przygotowana sume na 330d z rocznika 2001 2002 (liczac po nowym) suma około 40 tys powinna wystarczyc? czy lepiej sobie dac spokój, i jesli ktos sie orientuje to jak wygladaja przebiegi w tych wersjach bo niewiem czy na allegro jest jeden który ma wiecej niz 200tys :mad2: .

Na mobile tez maja mniejsze przebiegi niz np 320d a swego czasu 320 d szukałem.

Opublikowano
Hej. Najgorsza sprawa teraz przy sprowadzaniu aut powyzej 3 litrow pojemnosci to akcyza 13,6% od wartosci rynkowej!!!!!!!! czyli cena brana jest z eurotaxu!!!! Reszta to silnik 3,0d w 2002 dostal nagrode silnika roku wiec poprostu poezja. ja mam nowszego 3,0d 204KM i powiem tak nigdy wiecej mniejszej pojemnosci:). Co do reszty kosztow,to tlumaczenie, pierwszy przeglad w kraju 169zl, VaT 25 160zl, 250zl w urzedzie komunikacji, recykling 500zl, 7litrow oleju bo tyle wchodzi do 3,0d i jezdzic. ja spalanie mam od kilku tysiecy km okolo 7,1-7,3 wiec wogole smiech na sali:). Pozdro
Opublikowano
Jaka trzeba miec przygotowana sume na 330d z rocznika 2001 2002 (liczac po nowym) suma około 40 tys powinna wystarczyc? czy lepiej sobie dac spokój, i jesli ktos sie orientuje to jak wygladaja przebiegi w tych wersjach bo niewiem czy na allegro jest jeden który ma wiecej niz 200tys :mad2: .

Na mobile tez maja mniejsze przebiegi niz np 320d a swego czasu 320 d szukałem.

Skoro przejrzałeś allegro/mobile itp to chyba powinienes wiedzieć w jakich cenach sprzedaje się w/w pojazdy. Nic nowego się odnośnie tego nie dowiesz.

A że przebiegi 330d sa mniejsze niż 320d - :jawdrop: no cóż Niemcy to jest strasznie głupi naród - kupuje droższe auto jakim jest 330d, następnie wstawia go do garażu i od czasu do czasu wyjeżdza taki Helmu z Helgą na Jarmark. Na October Fest chodzi pieszo - bo przeciez idzie się napić.

Potem jak już auto osiąga leciwy wiek - to Helmut dochodzi do wniosku iż zrobi niespodziankę swojemu najlepszemu przyjacielowi POLAKOWI i sprzeda mu takie auto (serwisowane, bezwypadkowe z niskim przebiegiem) za symboliczną kwotę.

To tak w skrócie - teraz już wiesz skąd biorą się takie 330d z niskimi przebiegami oraz bardzo atrakcyjnymi cenami.

Pzdr,

Opublikowano

No znaleźć coś poniżej 200tys. z 2002 to będzie wyzwanie:) Jak widziałem strony niemieckich komisów to taka a4 1.9tdi z 2004 miała 370tys :jawdrop:

Ale trzeba szukać:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaka trzeba miec przygotowana sume na 330d z rocznika 2001 2002 (liczac po nowym) suma około 40 tys powinna wystarczyc?

Na NORMALNE nie wystarczy, na odpicowanego strucla pewnie tak.

Opublikowano

W sobotę tydzień temu kupiłem e46 330d 2001r, sprowadzona z Włoch (po lekkim strzale, ale bdb zrobiona). W środku piękna, schowki jak nie uzywane, kiera multifunkcja, alu 17", kubełki pólskorzane, srebrana na zawieszeniu Bilstein! dałem 33500 z uszkodzoną przepływką. Rejestracja 250 zł + olej i filtry 600zł - silniczek marzenie, jestem pod ogromnym wrażeniem!!! MOCNO POLECAM

przebieg 171 000.. później dorzucę fotki!

Opublikowano
W sobotę tydzień temu kupiłem e46 330d 2001r, sprowadzona z Włoch (po lekkim strzale, ale bdb zrobiona). W środku piękna, schowki jak nie uzywane, kiera multifunkcja, alu 17", kubełki pólskorzane, srebrana na zawieszeniu Bilstein! dałem 33500 z uszkodzoną przepływką. Rejestracja 250 zł + olej i filtry 600zł - silniczek marzenie, jestem pod ogromnym wrażeniem!!! MOCNO POLECAM

przebieg 171 000.. później dorzucę fotki!

Nigdy nie bedziesz wiedzial czy to byl lekki strzal, czy prawie kasacja zrobiona na lekki strzal, a taka praktyka to norma :) , chyba ze oddasz auto do jakiegos super specjalisty to ci powie czy bylo lekko czy mocno i zostawione ze lekko....

ogolnie nie polecam po zadnych dzwonach, na forum jest wiele przykladow ze auto po dzwonie sprawia problemy, moze sie okazac ze oszczednosci sa tylko pozorne.....

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Nigdy nie bedziesz wiedzial czy to byl lekki strzal, czy prawie kasacja zrobiona na lekki strzal, a taka praktyka to norma :) , chyba ze oddasz auto do jakiegos super specjalisty to ci powie czy bylo lekko czy mocno i zostawione ze lekko....

ogolnie nie polecam po zadnych dzwonach, na forum jest wiele przykladow ze auto po dzwonie sprawia problemy, moze sie okazac ze oszczednosci sa tylko pozorne.....

W każdym przypadku jesteś w stanie dojść czy auto miało poważny wypadek czy lekką stłuczkę. Kwestja czasu i nakładów $$$$$.

Co do 330 problem jest taki że prawie każdą większa stłuczka zostawia duże ślady na podłużnicach i na silniku. Silnik 6cyl jest wpasowany na przysłowiowe kartki papieru w bude e46 i co by się nie działo to prawie zawsze są duże ślady :( . Ja też śmigam wypadkową ale technicznie jest sprawniejsza niz nie jedna bezwypadkowa :)

Normą jest to że ludzie sprzedają auta wypadkowe jako BEZWYPADKOWE i czarodziejsko niskimi przebiegami. Za to powinni surowo karać.

Opublikowano

W każdym przypadku jesteś w stanie dojść czy auto miało poważny wypadek czy lekką stłuczkę. Kwestja czasu i nakładów $$$$$.

Co do 330 problem jest taki że prawie każdą większa stłuczka zostawia duże ślady na podłużnicach i na silniku. Silnik 6cyl jest wpasowany na przysłowiowe kartki papieru w bude e46 i co by się nie działo to prawie zawsze są duże ślady :( . Ja też śmigam wypadkową ale technicznie jest sprawniejsza niz nie jedna bezwypadkowa :)

Normą jest to że ludzie sprzedają auta wypadkowe jako BEZWYPADKOWE i czarodziejsko niskimi przebiegami. Za to powinni surowo karać.

Raczej jest to kwestia ceny i od kogo sie kupuje.

Jak masz kogos znajomego z niemieckim obywatelstwem to szukasz auta od prywatnego niemca, i wtedy niech znajomy najpierw na siebie kupuje, jak auto bylo np. bite to prywatny niemiec drugiemu niemcowi raczej nie sprzeda bez mowienia o tym bo sie boi. Co innego turek, oni sie niczego nie boja....

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.