Skocz do zawartości

wkłady lusterek zewnętrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar wymienić wkłady w lusterkach zewnetrznych ponieważ na moich pojawia się od spodu o coś jak by rdza.

I tu pytanie do osób które miały kontakt z takimi wkładami z allegro. Jak wygląda jakość wykonania takich wkładów ? Możecie jakieś polecić lub dać jakieś wskazówki ? Chodzi mi o wersje podgrzewane do e36 coupe.

z góry dzieki za pomoc

pozdro

Opublikowano
Kolego a nie lepiej podjechać na jakiś szrot i kupić w miarę dobrze wyglądające wkłady oryginalne? :)
Opublikowano
  • Autor
No właśnie, czy te z allegro aż tak odbiegają od oryginału że lepiej kupić "w miare dobre" oryginały niż nowe zamienniki ?
Opublikowano
Ja jakiś czas temu kupiłem wkłady podgrzewane - ok 50zł sztuka - jak narazie nic się nie dzieje - jakoś jak dla mnie jest ok. Kupno oryginałów raczej mija się z celem - będą już porysowane, mogą też być już w stanie rozkładu itp. Można co najwyżej bawić się w wymianę samych szkieł w oryginalnych wkładach.
Opublikowano
Ja musialem kupic oryginal w ASO (niepodgrzewany) i ztego co pamietam to zaplacilem za jeden okolo 70PLN w tamtym roku. Czasem warto ASO tez sprawdzic. Ale nie wiem jaka bedzie roznica w cenie za podgrzewane.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Tylko nie używane... w większości pochodzą z kradzieży. Nie napędzajmy rynku który nam szkodzi.
Mariusz
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Kupiłem podgrzewane nówki na allegro po 45zł sztuka (poprzednie skradzione...). Wykonanie całkiem przyzwoite :) Natomiast mam problem... Sterowanie w lewym lusterku nawala. Lewo-prawo działa, ale jak daje do góry to idzie w prawo a na dół to w lewo... Co to może być?
Opublikowano
  • Autor
Niekoniecznie
Opublikowano
Jasne, że nie. Nie o to mi chodzi. Po prostu coś się zepsuło... I pytam się czy ktoś wie co to może być, że nie działa sterowanie w pionie? Drugie pytanie, czy jest możliwe żebym miał instalacje podgrzewania tylko w prawym lusterku? A lewym w ogóle nie mam kabli :doh:
Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się to nie możliwe, jeżeli fabrycznie są montowane lusterka ogrzewane to obustronnie.

A co do sterowania lusterka to miernik w dłoń i działaj.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

bmw montuje wyjscia ogrzewania do kazdych lusterek, jezeli nie masz wkladow z mata ogrzewajaca to poprostu nie ma ogrzewania, jezeli piszesz ze lewe ogrzewanie nie dziala i masz nieporzadane zachowanie sterowania elektrycznego to sprawdzilbym styki, moze zasniedzialy, sprawdzilbym tez kostki podlaczenia

pzdr

pzdr

yaz