Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy znacie jakiegoś dobrego i taniego mechanika w Krakowie który wyreguluje zawory w M30?

Sam się trochę boje a wiem że nie biorą za tą usługę dużo.

Pozdrawiam

Opublikowano

Hehe - no ładnie

A ile Wojtku tych piw trzeba, du załapać się na regulację ?

/pytam tak przyszłościowo, jakby mój czarodziej od 7er był niedomagający/

Opublikowano
Hehe - no ładnie

A ile Wojtku tych piw trzeba, du załapać się na regulację ?

/pytam tak przyszłościowo, jakby mój czarodziej od 7er był niedomagający/

Hubert, Ty, to musiałbyś przywieźć bardzo dużo. W m60 zawory regulują się same, więc mielibyśmy więcej czasu na picie. :mrgreen:

Pozostał jeszcze jeden kandydat do przyłączki. Szalony von German style. Też pewnie by coś chlapnął, wczoraj się z nim widziałem, jakiś taki blady był... :D

Opublikowano

Hubert, Ty, to musiałbyś przywieźć bardzo dużo. W m60 zawory regulują się same, więc mielibyśmy więcej czasu na picie. :mrgreen:

Pozostał jeszcze jeden kandydat do przyłączki. Szalony von German style. Też pewnie by coś chlapnął, wczoraj się z nim widziałem, jakiś taki blady był... :D

Nooo... bardzo chętnie się stawię, powiedz tylko gdzie i kiedy :)

A sz4l0ny blady ?, może nie wyspany przez wybajerowywanie swojego auta, bo z tego co widzę to nieźle idzie po bandzie...

Ja niestety za tydzień też zaczynam grubszą robote przy moim aucie, więc przez kilka dni będę "kulawy".

Opublikowano

ładnie lecicie z koksem :mrgreen: nie śmiejcie sie z człowieka, ściubie grosze jak sie da i tylko kombinuje jak tego nie wydać zanim sie uda coś do auta zanabyć, jeszcze ze zgryzot zupełnie na zdrowiu podupadne :worried:

myśle że nie ma się co rozwodzić i łyknąć po pianie na cylinder :mrgreen: już dawno nie byłem na żadnej garażowej imprezie :mrgreen:

jakby Michael zechciał się dowiedzieć ile teraz stoi uszczelka pod dekiel zaworowy (najchętniej Getza albo Manna) i ew. wziąść jedną dla mnie, w ramach działań (jako fan M30) moge wspomóc sprawdzenie poprawności działania magistrali smarującej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aha niech ktoś weźmie szczelinomierz żeby nie zrobił się z tego kompletny oktoberfest :roll2:

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
hehehe Panowie, szkoda że na Śląsku niewiele widać takich klubowiczów :D

EEeee... tam, nie narzekaj

Za tydzień Paweł skończy Ci 750-ke, to będziesz do nas tu do Krk śmigał.

A w Krakowie najlepsze spotkania i imprezki....

Opublikowano
Haha to moze i ja sie wprosze...o wpadne z jakimis norweskim sikaczem a tak na powaznie regulacja zaworow w M30 to sama przyjemnosc i o ile pamietam to po 0.35 na wszystkich zaworach.Ja kiedys chcialem ,zeby pracował ciszej i ustawilem 0.30 i chodzil cichutko ale w boshu sprawdzili analize spalin i od razu gosc powiedzial,ze pewnie nie mam 0.35 tylko mniej.I powiedzial jeszcze,ze nie slyszy lekkiego klekotania a powinno byc slychac bo te silniki musza lekko klekotac zaworkami.Ustawilem 0.35 i analiza byla super i to leciutkie klekotanko tez mi sie zaczelo podobac.Pozdrowionka.
Opublikowano
ja za uszczelke reinza placilem cos kolo 37 zl

Nie ważne ile kosztuje. Sponsor uszczelki zostanie wyłoniony drogą konkursu. Ten co najwolniej wypije browara płaci za uszczelkę :twisted2:

Opublikowano
tylko zeby byl w stanie pojsc po nia do sklepu i jeszcze wrocic :D

Spoko, nie będzie (chyba) szybkich "zgonów"

A co do wizyty w sklepie to jakoś dotrzemy..., ewentualnie się uszczelke zrobi na miejscu :cool2:

A odnośnie odległościomierza, to chyba piwo desperados ma kapsel na 0.36mm, więc jak go się rozprostuje młotkiem, to będzie jak znalazł :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów z Krakowa :D przepraszam za brak odzewu ale przeprowadzka, praca, szkoła i nie było kiedy wrócić do tematu :D Od ponad tygodnia jest już na dobre w Krakowie. Kiedy by Wam pasowało to spotkanie? Ten tydzień czy raczej następny? Czy odpowiada w godzinach wieczornych?

W międzyczasie z uwagi na to że zbliża mi się termin przeglądu technicznego mam jeszcze jedną rzecz do zrobienia... hamulec ręczny. Który przestał działać a nie zaglądałem jeszcze do niego :(

Od znajomych mechaników usłyszałem że regulacja jest trudna... generalnie łatwo zrobić tak by działał na dwa zahamowania a potem zero. Jest ktoś w Krakowie kto potrafi zrobić to dobrze? Kupię nowe szczęki i ew. co jeszcze mogę mieć uszkodzone? Czy tarcze od środka mogą być tak zużyte że ręczny nie działa? Teraz mogę go zaciągnąć do samego końca i słyszę podczas jazdy tarcie stal o stal. Jeśli chodzi o regulację pod dźwignia... niestety już jest na max :(

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie będziecie mieli czas między świętami a sylwestrem? Szczelinomierz mogę sobie kupić, dajcie tylko trochę miejsca w garażu i pokażcie jak to wszystko sam sobie zrobię :) I odwdzięczę się alkoholowo :) Czekam na propozycje terminu i miejsca :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Czas będzie po pracy.

Tylko ja akurat mam tu najmnie do powiedzenia, gdyz nie jestem w stanie udostepnić garażu, no ale takie rzeczy to można tez pod chmurką ustawiać - kwestia tylko pogody.

P.S.

Może uda sie w końcu jakiegoś bałwana ulepić ( :twisted: albo kogoś na biało pomalujemy i postawimy)