Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Wysokie obroty" z ostatniego czwartku zamieściły porównanie tych dwóch aut.

Wg. mnie sportowy image średnio pasuje do Lexusa. Podobno Lex ładniej brzmi, jest bardziej elastyczny, ma wypasiony automat i jest szybszy na prostej.

Wiadomo, że fan BMW nie będzie miał problemu z preferencjami.

ta właściwa beemka gdzieś na mnie czeka...
Opublikowano

Ale ten filmik nie udowadnia wyższości auta jednego nad drugim.

Drugi kierowca (ten w beemce) zachowywał się jak pajac, jakby oba auta prowadził jeden z takim samym zaangażowaniem, to możnaby się było oprzeć na jego opinii i odczuciach z jazdy.

Lexus jest uznany w ameryce, w europie się jeszcze przebija w stosunkowo wąskim gronie. A każdy chwali swoje podwórko.

Opublikowano
Z wyglądu żaden nie powala. Pewnie bym wybrał lexa ze względu na jakość wykonania.

Co Ty robisz na tym forum??? :duh: :mrgreen:

Ja nie mam nic przeciwko Lexusom, ale sportowy Lexus to dla mnie oskymoron.

BTW, jakos wykonania BMW jest lepsza niz kazdego Lexusa.

Poza tym obejrzyjcie sobie japonski program Best Motoring -> w oczach japonskich profesjonalnych kierowcow wyscigowych M3 E92 bije pod wzgledem osiagow (i nie chodzi tu tylko o jazde na prostej) IS-F'a na glowe, i to bez dwoch zdan. Kto nie wierzy, niech sobie sciagnie ten program - jest zreszta b. ciekawy, BMW i Porsche to oprocz japonskich samochodow najczesciej prezentowane tam marki. A testy, to rzeczywiscie testy a nie filozofowanie o wielkosci bagaznika. Te filmy naprawde sa fajne, ale zeby moj japonski byl lepszy, byloby juz w ogole super ;)

EDIT1: tutaj znalazlem link do tego filmiku na youtube. Juz bez rozumienia, co oni tam gadaja, widac, ze - pomimo pajacowania - kolesie wiedza, jak sie jezdzi takimi samochodami :mrgreen:

http://pl.youtube.com/watch?v=r5OZPWfBM0A

EDIT2: wlasnie zauwazylem, ze powyzszy filmik konczy sie, zanim pokazali Lexusa. IS-F dostal za grip 88 punktow, a za drift 90.

pozdrowienia

Krzysztof