Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównuje się Kia z BMW (116)-juz samo zestawienie aut w parze jest porażką (jedno jest "zwykłe" a drugie premium).Ale najlepsze przed nami: zwycięzcą porównania jest ..KIA :duh: :mad2: :search: :jawdrop: :duh: :mad2: :search: :jawdrop:

No ja przepraszam :modlitwa:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Porównuje się Kia z BMW (116)-juz samo zestawienie aut w parze jest porażką (jedno jest "zwykłe" a drugie premium).Ale najlepsze przed nami: zwycięzcą porównania jest ..KIA :duh: :mad2: :search: :jawdrop: :duh: :mad2: :search: :jawdrop:

No ja przepraszam :modlitwa:

jak nie kupuje auto-swiat, tak dzis kupie. zeby sie posmiac :)

Opublikowano

no ... modne takie porównania ostatnio , tylko wszystko zależy od tego kto zasponsoruje artykuł :lol:

clarkson tez porównywał Lancera Evo 9 chyba z suzuki baleno nie pamietam dokładnie i ... baleno wygrał w przyspieszeniu na 5 biegu od 40 do 100km/h...

tak samo pewnie kia wygrywa .. ceną pewnie

..tylko co z tego :lol:

Opublikowano

ceną,wyposażeniem i odsprzedażą -(BMW bardzo drogie nawet po kilku latach).I czyms tam jeszcze-tak się zagotowałem,ze nie zapamietałem ;-).

A gazety nie mam bo czytałem w sklepie.

aha-w tymże samym AŚ lub Motorze Skoda Superb to już..auto premium,podobnie jak nowy Mondziak.

:duh:

Jak to mawia mój o wiele starszy kolega-BO SIĘ ZAŁAMIĘ PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE :cool2:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Wiecie chłopaki KIA ostatnio bardzo dużo kładzie na reklamę ,więc tak jak kolega wspomniał powyżej wszystko zależy kto zapłaci wiecej!!!!!

Oczywiście BMW nie musi płacić aby się reklamować a dodam że już raz było poruwnanie z KIA w magazynie KMh i także specialnie kupiłem,

oczywiście koreański samochód robi postępy ostatnio ,natomiast daleko mu do BMW ciekawe jak będize jezdził po 3-4 latach urzytkowania:)))

silniki i układ jezdny także mogą się schować w porównaiu do 1 :).

Opublikowano
Nie no to teraz trzeba kupic KIA'e

Myślę że bardziej zapobiegliwi będą brać nawet po dwie: - jedną od święta a drugą na codzień :mrgreen:

Ale tak po prawdzie to wynik porównania był łatwy do przewidzenia, jak zawsze gdy jedną miarą porównywane są towary z różnych segmentów i kierowane do różnych odbiorców.

Poważne pisma nie robią takich prównań (chyba że w formie złośliwej parodii) ale AŚ to ostatnie pismo jakie może pretendować do miana "poważne".

Myślę że w takim porównaniu KIA bez problemu wygrałaby nawet z prywatnym jet'em :cool2:

Opublikowano

hehe widzę, że zrobiłeś reklamę AŚ - też nabyłem numer i przeczytałem to zestawienie. Dochodzę do wniosku, że wynik jest mocno naciągany - bo oglądając dyscypliny w jakich mierzyły się auta wg mnie wyniki powinny być odmienne - jeśli chodzi o wnętrze powinno 1:1 a nie 1:0 dla Kii - być może wnętrze Kii jest przestronniejsze, ale BMW na pewno ma lepsze materiały, spasowanie i legendarną już ergonomię.. co do remisu w układzie jezdnym to bez komentarza...z pozostałymi uwagami raczej się zgadzam - tylko w tym układzie to BMW powinno wygrać ten pojedynek.

PS. a w przyszłym numerze porównanie Volvo C30, Audi A3, BMW 1 i Hondy Civic! :)

osobiście nie wiem co ten Civic tam robi :/ - zresztą Volvo też bliżej do Mini niz do jedynki...

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Volvo C30, Audi A3, BMW 1 i Hondy Civic! :)

Pomysłowość ludzka nie zna granic :lol:

Ale i tak lepsze takie zestawienie niż "1" i KIA.

Jak znam życie wygra nowa A3 - a dlaczego - bo jest nowa :mrgreen:

zresztą Volvo też bliżej do Mini niz do jedynki...

No czy ja wiem, C30 to jednak kawał samochodu (przynajmniej z przodu) a z drugiej strony to ledwie "obcięte" S40, czli w istocie Ford Focus, a więc fun-factor w porównaniu do Mini raczej niewielki.

Opublikowano

Civica i w ogóle Hondy zawsze będę bronił.Bardzo lubię ta markę (spoza dubletu BMW i AUDI) :mrgreen:

Audi,BMW,Alfa Romeo,Focus-ewentualnie tak mozna porówywać..choć z drugiej strony z tylnim napędem nic się nie równa :cool2:

MIKE

Opublikowano
Nie mam nic przeciwko Hondzie, ale nie jest to marka premium na pewno... a co do Volvo - byłem na jeździe próbnej i wielkościowo z tyłu (ma 4 oddzielne fotele) i bagażnikowo to mini :) jedynka jest pojemniejsza - ale pewnie w mini lans większy mino wszystko :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Civica i w ogóle Hondy zawsze będę bronił.Bardzo lubię ta markę (spoza dubletu BMW i AUDI) :mrgreen:

W nawiasie zostawić BMW tylko ;) A przyrównanie C30 do Mini to bzdura:) Jedyne co łączy te samochody to to, iż mają być takimi "fun car'ami", ale wielkość jest zupełnie odmienna. A i nie rozumiem niechęci do Hondy... chyba mieliście jedynie do czynienia z Civicami i Accordami z początku lat 90 :) (choć tamte też były dobre). Aktualnie Honda to świetne auta (no może oprócz city i jazz :) ) Pzdr

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Volvo C30, Audi A3, BMW 1 i Hondy Civic! :)

Pomysłowość ludzka nie zna granic :lol:

Ale i tak lepsze takie zestawienie niż "1" i KIA.

Jak znam życie wygra nowa A3 - a dlaczego - bo jest nowa :mrgreen:

Audi wygrało. To porównanie było już w niemieckim Auto Bildzie. Tylko, że to porównanie miało tytuł "Die Designer-Diesel". Chodziło o porówanie różnego typu wizji projektanckich w autach z ekonomicznym dieselem.

BMW by ten test wygrało bo miażdzy resztę osiągami paląc najmniej, ale straciło 6 pkt za ładowność i dopuszczalny ciężar przyczypy (po co komu w takim aucie 500 kg ładowności zamiast 390????), a przegrało z Audi o 5. :D Honda nawet nie tak źle wypadła, za to Volvo porażka, bo C30 to naprawdę wynalazek i nikt chyba nie wie po co Volvo to auto stworzyło.

Opublikowano
panowie! Tu chodzi o zprzedaż artykułu jakim jest jakiśtam produkt koreanskiej firmy! Dajcie spokój! Auto czy moto świat nie jest dla Nas autorytetem! Dla mnie to jest to samo jak mnie ktoś debilowaty zobaczy w lusterkach to odruchowo dodaje gazu i pokazuje na co go stać. Panowie ! wrzućmy na luz :-))
Opublikowano
He,he spotkałem się z tym nie raz, faktycznie ludziska dodają gazu, ciekawe jakie jest podłoże psychologiczne takiego zachowania złośliwość, zazdrość, a może coś jeszcze innego???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze jak dodaje gazu gdy jesteś za nim to pół biedy. Duża części idiotów z zawiści dodaje gaz jak go wyprzedzasz za co wg mnie powinno się prawo jazdy zabierać bo to jest próba zabójstwa.
Opublikowano
... dokładnie! Miałem ostatnio taka jazdę . na krótkiej prostej wyprzedzałem wolno jadącego pseudo niemca w starym mercedesie 320 sl czy coś takiego.Potem było wzniesienie . I jak Juz byłem równo z nim to dodał gazu !!! Z przeciwnej strony jechał jakiś bus ale szybko. Tylko dzięki jego uprzejmości ,bo zwolnił dziekuję za życie.!!!!
Opublikowano
dodaje gazu bo chce się zmierzyć,a po drugie widzi młodego gościa w BMW to go skręca :cry2:

MIKE

Opublikowano
tak,ale dziadki siedzą wysoko tak charakterystycznie jk w syrence :-)

MIKE

Opublikowano

a co jak dziadziu Cie wyprzedza i zamiast jechać dalej kończyć co zaczął staje na twojej wysokości i patrzy na ciebie, rusza brwiami...

to jest dopiero kozak xD w Audi 80 i to jest dopiero rock.