Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy w moich okolicach jest ktoś kto mógłby mi pomóc wgrać polskie menu + lektora do MK4?

kolego poczytaj na tym forum. To na prawdę prosta sprawa.

Poznasz głupiego po czynach jego.....
Opublikowano
Czy w moich okolicach jest ktoś kto mógłby mi pomóc wgrać polskie menu + lektora do MK4?

Jak bywasz we Wrocku to mogę Ci pomóc. Pisz jak coś na priv.

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano

Witam! Przeczytałem właśnie cały temat, od deski do deski. Udał mi się upgrade softu i myślę że warto podzielić się moim niewielkimi doświadczeniem. Mam MK4 i wypalałem soft v32 od cX3. (Serdeczne dzięki dla tego kolegi, za jego prace i podejście do sprawy) Ponieważ przeważa tutaj opinia o wypalaniu softu na CD, więc tak też zrobiłem, wypalałem 2 razy i siedziałem po 40 min w aucie w oczekiwaniu na proces. No i się nie doczekałem, czytnik co jakiś czas zamielił płytką ale bez efektu. Ponieważ temat wertowałem na raty przez 3 dni, to dopiero dziś dotarłem na str chyba 62, gdzie kolega cX3 napisał że wypala na DVD. Tak zrobiłem, wrzuciłem dvd do czytnika i już po paru sekundach zaczęła się aktualizacja, zakończona oczywiście sukcesem.

Wcale nie wprowadzam jakiejś nowej reguły, chodzi mi tylko o to że to też jest jakaś alternatywa w razie kłopotów z instalacją nowego softu. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim zaangażowanym w prace nad ulepszaniem naszych nawigacji. Świetna robota!!! :cool2:

Opublikowano
to nie alternatywa tylko trzeba nagrywać odpowiednio na cd. Sorry nie czepiam sie ale sam to przerabiałem. Pozdro kolego :D
Opublikowano

Sorry , że odświeżam temat , ale chciałbym prosić o link do softu na zmianę języka D-PL w Navi MK3 kolor ... poprzednie już nie działają ... a zależy mi na zmianie :)

Dziękuję ;)

Opublikowano
wyżej masz odnosnik do chomika użytkownika Duniek....tam też masz soft do MK3
Opublikowano
Sorry , że odświeżam temat , ale chciałbym prosić o link do softu na zmianę języka D-PL w Navi MK3 kolor ... poprzednie już nie działają ... a zależy mi na zmianie :)

Dziękuję ;)

I jak kolego? wyszło coś z tego?

Opublikowano

czy ktoś z kolegów może wkleić wersję softu z logo na którym zdaje się były zegary chyba od x3?

dzięki!

Opublikowano
Witam. Mnie osobiście najbardziej podoba się soft z polskimi znakami, z funckją dzień/noc od YAZA, który można pobrać stąd: http://rapidshare.com/files/405564440/NAV_SW-yaza.rar.html Jest on do MK4. Tylko nie podoba mi się kolorystyka i stąd moje pytanie czy można zmienić kolorystykę na brązową? (od YAZA jest niebieska). Mam drewniane wykończenia i brąz pasował by mi bardziej. Tzn mam soft z brązem, ale tam nie ma polskich znaków...
Opublikowano
zmień w pierwszej zakładce: ekran na podziel (4/3) wtedy zmieni się na brąz, przynajmniej u mnie tak się zmienia
Opublikowano
Tak się właśnie zmienia :norty: Sorki małe niedopatrzenie ja również mam drewno w brązie i czarną skórę ale zawsze używam 4/3 więc gdy po przełączeniu na 16/9 okazało się że jest niebiesko... nie miałem już sił tego zmieniać :mad2: Przesiedziałem nad tym tyle nocy że nie wiem czy potrafił bym to powtórzyć :mrgreen:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Tak się właśnie zmienia :norty: Sorki małe niedopatrzenie ja również mam drewno w brązie i czarną skórę ale zawsze używam 4/3 więc gdy po przełączeniu na 16/9 okazało się że jest niebiesko... nie miałem już sił tego zmieniać :mad2: Przesiedziałem nad tym tyle nocy że nie wiem czy potrafił bym to powtórzyć :mrgreen:

Myślę, że dasz radę powtórzyć :P I jakbyś to uczynił to udostępnij proszę... Byłbym ci wdzięczny, bo twoja wersja jest narazie naj naj naj...

Opublikowano
Kiedyś być może to poprawię ale naprawdę jest z tym wiele godzin dłubania, tym bardziej że nie zajmuję się tym non stop i już zapomniałem gdzie i co trzeba zmienić. Spróbuj sam a przekonasz się o czym mówię :D
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
witam serdecznie jest gdzies moze paczuszka do 2010 high tylko z POI bo mapke juz mam a chodzi mi tylko poi na cala europe
Opublikowano

Witam. Jest jakas szansa na zreanimowanie/naprawienie czytnika mk3 ? Zle podpisalem sobie plyty i zamiast wlozyc nowy soft PL mk3 wlozylem plyte z softem mk4. Plyta nie chciala wyjsc w zaden sposob ( wyciaglem recznie z instrukcji ) . Probowalem zaladowac plyte softem v21 ale niestety nic sie nie dzieje ( czarny ekran , dioda czerwona nie miga , nie swieci ) . Czytnik kaput ?

Jesli bede zmuszony do wymiany czytnika moge dolozyc czytnik dvd z mk4 ? Wszystko bedzie dzialalo ?

I tak moja przygoda z softem zakonczy sie wydatkiem 1000-1500zl :/ Porazka.

Opublikowano
Witam. Jest jakas szansa na zreanimowanie/naprawienie czytnika mk3 ? Zle podpisalem sobie plyty i zamiast wlozyc nowy soft PL mk3 wlozylem plyte z softem mk4. Plyta nie chciala wyjsc w zaden sposob ( wyciaglem recznie z instrukcji ) . Probowalem zaladowac plyte softem v21 ale niestety nic sie nie dzieje ( czarny ekran , dioda czerwona nie miga , nie swieci ) . Czytnik kaput ?

Jesli bede zmuszony do wymiany czytnika moge dolozyc czytnik dvd z mk4 ? Wszystko bedzie dzialalo ?

I tak moja przygoda z softem zakonczy sie wydatkiem 1000-1500zl :/ Porazka.

siemka

luknij na moje archiwum i przeczytaj to co jest na końcu viewtopic.php?f=91&t=88508&hilit=mk4&start=900

a jeżeli chodzi o zamiane MK3 na MK4 to myśle że pójdzie jeżeli masz duży ekranik 16:9

pozdro

http://www.realoem.com/bmw/select.do?kind=P&arch=0

http://bmwfans.info/parts/catalog/

Pomoc - forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=4699

Jaki czytnik http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=38428

MAPKI I SOFTY PRZENIESIONE Z RAPIDSHARE NA CHOMIKA. Haslo: navimk4 http://images.chomikuj.pl/button/dareckx1.gif

Opublikowano

WITAM PONOWNIE
Mialem martwy czytnik DVD MK4 albo tylko zawieszony ale poradzilem sobie z navi i dziala jak lala
Na allegro znalazlem goscia ktory naprawie martwe czytniki MK3, MK4 i bierze 300 zl. Jak na razie nie skorzystam z takich uslug   
i sam wole dojsc co do czego i podzielic sie tym z innymi.

A wiec;
Po kompletnej rozbiurce czytnika i wyczyszczeniu lasera podlaczylem wszystko i posprawdzalem kable miernikiem
zwarc zadnych i wilgici tez zero.
Sciagnolem gorna oslone czytnika i podlaczylem wtyczki ale bez anteny.

POWER - nadal nie swiecil 
EJECT -(chyba tak to sie zwie)  - swieci jak wczesniej - czyli zasilanie na plycie jest - laser odzywa sie na 2 sek. - gasnie i cos mieli.
Wczesniej probowalem z v27,1 i nie szlo.
Wsadzilem swiezo nagrana plytke - laser 2sek, - bzzzy, bzzzy i zamrygal POWER     
Wgral sie sofcik - potem poprawilem innymi - mapka - podlaczylem antene GPS.
Wszystko dziala.    

Po chwilowym zastanowieniu sie wydaje mi sie ze wczesniejszy soft byl wgrany miepoprawnie i sie wieszal.
No i ta moja niecierpliwosc - wystarczy poczekac nawet 30 min i miec idealnie nagrany sofcik na idealnej plytke (nie probowac tylko jednego softy ) i poczekac az czytnik zalapie i nie bedzie problemu.

Mam nadzieje ze i tym razem moglem w czyms pomoc 

Powiedz mi jaki dokladnie numer softu uratowal twoj czytnik ? Masz moze linka do niego ?

Opublikowano
Kolego, czytaj uważnie... Nagraj sofcik nawet V21 (jakiś starszy) WOLNO i na DOBREJ płycie! Załącz zapłon lub kluczyk tylko w pozycje 1 (przebieg i radio aktywne), włóż płyte do czytnika i niech się mieli! A ty idź sie czymś zająć, wypij sobie herbatke z cytryną, bo zima idzie... ;) I przyjdz za pół godziny i zobacz co słychać, a może już wszystko bedzie ok. Tak czy siak może się uda! A jak się uda to pochwal się... POWODZENIA!
Opublikowano

CZytnik uratowany , nagralem jeszcze jedna plyte z oryginalnym softem v27 , wrzucilem do czytnika i po paru sekundach na monitorze pojawila sie informacja o aktualizacji :) .

Teraz siezastanawiam czy dac sobioe spokoj czy jeszcze raz probowac wgrac PL menu + lektor.