Skocz do zawartości

Wycieraczki-gdzie kupic?jakie?czy tylko oryginały?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio zaksoczył mnie gość w sklepie motoryzacyjnym p za wycieraczki do e46 podał mi cenę 182zł :jawdrop: za wycieraczki???

mówi że są tylko oryginalne bo nikt ich nie podrabia.

prawda to? można gdzie kupić tańsze?

Opublikowano
Są zamienniki chociażby na allegro, o ile pamiętam w ASO oryginały kosztują mniej chyba nawet znacznie mniej niż 182zł. Zresztą prawie w każdym sklepie motoryzacyjnym dobiorą Ci te wycieraczki(zamienniki) za 1/3 tej ceny ;)
Opublikowano

A ja zrobiłem eksperyment para naukowy i w Makro kupiłem 2 pióra takie bez ramkowe-każde innej firmy, jedno w cenie 40, drugie 36 zł (lewe i prawe). I szok bo zbierają doskonale. Mam je pół roku i nie stwierdzam spadku jakości wycierania.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Jaja sobie robicie? ;) Ja kupilem za 15 zl dwa piora i sciagaja idealnie. Wazne by wycieraczki zmieniac najpozniej co sezon zeby nie rysowac szyby, ewentualnie czesciej jesli piora padaja, a nie ma sensu wydawac na wycieraczki astronomicznych kwot, a potem zalowac je wymienic bo byly drogie... Pozdrawiam!
Opublikowano

Kup pióra firmy Valeo i bedziesz zadowolony... koszt około 100zł ,

A na ta chińszczyzne to nawet nie patrz za 15zł, miesiąc i bedziesz miałzdarte pióa :shock: .... znam to z autopsji

Opublikowano
To moje sa widac zrobione z chinskiego gwiezdnego pylu bo po miesiacu jak nie dwoch sa wciaz dobre i sciagaja jak nalezy, jedyny mankament to czasem skrzypia jak to guma po szybie... Ale nie bede juz nic pisal bo kazdy swoje chwali, a jesli mozna mowic o szczesliwosci wydajac 100zl i wiecej na wycieraczki, to kup je i badz szczesliwy ;)
Opublikowano
Idź do Tesco (ja kupowałem na Kapelance) . Po 19zł sztuka są wycieraczki bezramkowe (takie wygięte pudełko) made in tesco . Od strony kierowcy jest 22cale a od pasażera 19 cali. Jestem zadowolony.
Opublikowano

A ja po doświadczeniach z wieloma różnymi wycieraczkami polecam oryginalne. Pod względem trwałości i jakości pracy nie mają konkurencji. Wystarczy wymienić same gumki, są dostępne w serwisie. Wycieraczki, świetnie przylegają do szyby, pracują cicho, skutecznie i nie tworzą mgiełki, a ich żywotność jest bardzo duża.

Jeśli wymienisz tylko gumki to koszt będziesz miał jak za wycieraczki do malucha.

Opublikowano
Panowie w każdym porządnym sklepie motoryzacyjnym kupicie markowe i nie najdroższe wycieraczki. Jeśli bym coś polecał to Bosch albo Valeo. Naprawde są warte swej ceny a wiem co mówie bo pracuje w hurtownii motoryzacyjnej